رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین گفت: ۴۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در این استان وجود دارد که ۱۰۰ هزار هکتار از خاک آن شور و لب شور (در مرز شور شدن) است.

مهرزاد محصص مستشاری رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین گفت: امکان کشت محصولات مقاوم به شوری در این اراضی وجود دارد و از نظر علمی می‌توان با تعیین الگوی کشت و افزایش بهره وری روی این اراضی تمرکز کرد.

وی با بیان اینکه استان قزوین با گسترش شوری در خاک‌های کشاورزی استان همراه است، اضافه کرد: تحلیل‌های آماری نشان می‌دهد که ۲۰ سال پیش مقدار شوری خاک در اراضی کشاورزی قزوین ۸۰ هزار هکتار بوده که این رقم اکنون به مقدار قابل توجهی افزایش یافته است.

محصص مستشاری علت شوری خاک را آب استان برشمرد و گفت: منابع آب‌های زیر زمینی در دشت قزوین مثل یک کاسه عمل می‌کند که متاسفانه برداشت بی رویه از این منابع موجب شده تا دشت قزوین با جبهه شوری خاک مواجه شود.

این مسئول ادامه داد: یکی دیگر از عوامل شور شدن خاک در دشت قزوین، استفاده از آب شور برای مصارف کشاورزی است که پس از گذشت اندک زمانی خاک را شور می‌کند و درجه کیفی و حاصلخیزی را کاهش می‌دهد.

رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین گفت: خاک‌های شور و لب شور به اراضی درجه سه و چهار به بالا نیز گفته می‌شود که حجم بالایی را در استان قزوین تشکیل می‌دهند.

محصص مستشاری یادآور شد: تنها ۱۰ درصد از اراضی کشاورزی استان قزوین دارای خاک درجه یک و حاصلخیز است که متاسفانه شاهدیم همین اندک خاک مناسب مورد طمع و سوء استفاده برخی تغییر کاربری‌های غیرمجاز قرار می‌گیرد.

در علم زراعت و کشاورزی به لحاظ درجه بندی اهمیت، خاک از آب مهم‌تر بوده و تولید آن به لحاظ به قرن‌ها زمان نیاز دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.