روابطعمومی دانشگاه شیراز، اعلام کرد: موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز که در سال ۱۴۰۱ به عضویت رسمیایکوم (کمیته ملی موزههای ایران) درآمد؛ بهدلیل شیوهی عملکرد در سال گذشته، در شاخص معرفی ایکوم (بهعنوان یکی از شاخصهای ۱۴ گانه ایکوم) در گروه موزههای دولتی متوسط (طبقهبندی متوسط براساس تعداد کارکنان) موفق به کسب رتبه سوم شد و مورد تقدیر قرار گرفت.
انتخاب موزه پس از داوری بیشاز صد موزه از سراسر ایران، با حضور ۴۵ داور متخصص در حوزه میراث و موزه صورت گرفته است.
ایکوم، بزرگترین خانواده جهانی موزه، موزهداری و سازمانهایی است که به نحوی با تعریف موزه در ارتباط هستد و از نقطهنظر صلاحیت علمی در این زمینه در جهان در جایگاه و مرتبه نخست قرار دارد. شورای بینالمللی موزهها - ایکوم تنها سازمانی است که اطلاعات موردنیاز موزهها را ارائه میدهد. از سال ۱۹۴۶ ایکوم با ارائه خدمات به کمیتههای ملی در سراسر جهان آنان را در زمینه حفظ و حراست از گنجینههای ملیشان و تبادل تاریخ و فرهنگ یاری رسانده است. همچنین ایکوم از رهنمودهای مؤسسههای ذیربط بهره میجوید.
موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز برای بالابردن سطح دانش عمومی درباره عالم خلقت و شناخت ارزش وجودی گیاهان، جانوران، کانیها و سنگها در زندگی انسان و همچنین کمک به آموزش بهتر علوم و جبران کمبود آزمایشگاههای مراکز آموزشی، موزه تاریخ طبیعی در سال ۱۳۵۳ بههمت دکتر صدرالدین شریفی (استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز) تأسیس شد و در سال ۱۳۵۹ به ساختمان کنونی آن با وسعتی در حدود دههکتار انتقال یافت.
این ساختمان در دوطبقه و مشتمل بر یکسالن مرکزی بزرگ گنبد مانند و سهبال جانبی است و بهلحاظ وضعیت خاص معماری و رعایت نکات ایمنی برای نمونهها یکی از بینظیرترین و علمیترین موزهها در ایران به شمار میرود.
در ابتدا بخشهای جانورشناسی، گیاهشناسی، زمینشناسی، آناتومی پایهگذاری و افتتاح و در سال ۱۳۸۱ مجموعه دیگری به نام موزه تکنولوژی به موزه تاریخ طبیعی اضافه و موزه صنعت برق و موزه مخابرات هم در سالهای بعد در این مجموعه افتتاح شد. در حال حاضر بخش نجوم، موزه اقوام و موزه هوافضا در دست تکمیل است.