حسین رمضانی زاده در همایش استانی صبر رضوی (صلح، بخشایش، رضایت) که با حضور معاون قوه قضاییه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور برگزار شد، ضمن بیان اینکه صلح و سازش، یکی از سیاستهای اصلی قوه قضاییه به شمار میرود، گفت: باید کمک شود تا از تمام ظرفیتهای موجود برای صلح و سازش استفاده شود.
وی از تلاشهای مجموعه اعضای شورای حل اختلاف رفسنجان قدردانی کرد و افزود: شوراهای حل اختلاف این شهرستان، بازوی توانمند دادگستری هستند و عملکرد خوبی در حوزه صلح و سازش برجای گذاشته اند.
رییس دادگستری رفسنجان با اشاره به این که یکی از پرتلاشترین و موفقترین مجموعه مصلحین و حکمین قرآنی را در شهرستان رفسنجان داریم، بیان داشت: مصلحین و حکمین قرآنی رفسنجان در کنار شوراهای حل اختلاف، دادگستری و دادسرا حضور دارند و در اجرای برنامههای مشترک کمک میکنند.
رییس دادگستری رفسنجان ضمن تاکید بر این مطلب که طی روز جاری افتتاح رسمی ساختمان شورای حل اختلاف شهرستان رفسنجان را خواهیم داشت، گفت: احداث این ساختمان کار بسیار خوب و موثری در این شهرستان بوده است که با پشتیبانی رئیس کل دادگستری استان در مدت زمان ۸ ماه و با صرف ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسیده است.
در هر خانواده یک صلح یار را محقق میسازیم
حجت الاسلام محمد امیر ابراهیمی نیز در این همایش گفت: در استان کرمان برآنیم که جامعه صلح یاران را به حدی برسانیم که در هر خانواده، یک صلح یار فعالیت داشته باشد.
وی افزود: همه ما باید خود را برای مقدمه سازی ظهور منجی عالم بشریت آماده کنیم و در دعای سلامتی امام زمان (عج) تاکید شده که جامعه به جایگاهی برسد که آرامش و صلح در آن توامان باشد و رسیدن جامعه به این جایگاه، راهی جز این ندارد که در هر خانه یک مصلح و صلح یار وجود داشته باشد که خانواده و در نهایت جامعه را به سمت صلح و سازش سوق دهند.
معاون توسعه حل اختلاف استان کرمان تصریح کرد: جامعهای که خشونت داشته باشد و افراد آن دلسوز یکدیگر نباشند، مورد پسند امام زمان (عج) نیست و جامعه مورد پسند امام زمان(عج) فراهم نمیشود، جز اینکه هر یک از ما یک صلح یار باشیم و صلح یاری را توسعه داده و جامعه را به سمت و سوی آرامش سوق دهیم.
حجت الاسلام اصغر عسکری، امام جمعه رفسنجان نیز در این جلسه گفت: بیش از ۳۵ درصد پروندههای وارده به شوراهای حل اختلاف رفسنجان به صلح و سازش ختم میشود که جای تشکر ویژه دارد.
وی افزود: تاسیس شوراهای حل اختلاف به همت مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی، یکی از اقدامات بسیار خوب قوه قضاییه بود که موجب میشود، بسیاری از مسائل قبل از ورود به دادگاه و صدور حکم، با همت متنفذین و مصلحین به صلح و سازش ختم شود.
حجت الاسلام عسکری با اشاره به این مطلب که راجع به قضاوت و اجر قاضی آیات و روایات فراوانی وجود دارد، تصریح کرد: شوراهای حل اختلاف با رفع اختلاف و ایجاد صلح و سازش بین طرفین موجب میشوند که خصومتها نیز به طور کامل از بین برود.
وی تصریح کرد: در رسیدگیهای قضایی، یک طرف پرونده حاکم و یک طرف نیز محکوم میشود و از این رو رفع خصومت به صورت کامل صورت نمیگیرد؛ اما در صلح و سازش، فصل خصومت به صورت کامل محقق میشود.