طرح ارتقای سطح پایه رشته فیزیوتراپی پس از گذشت ١٥ سال از تصویب آن و امضای وزیر بهداشت با جلسات کارشناسی در وزارت بهداشت دولت سیزدهم در شورای عالی برنامه ریزی و شورای گسترش به تصویب رسید.
رشته فیزیوتراپی که از سال ٢٠٢٠ در آمریکا دیگر در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ارائه نمیشود، در کشور ما هم همچون بسیاری از کشورهای منطقه از امسال در جهت رسیدن به جایگاه بین المللی خود حرکت خواهد کرد.
در همین راستا پرهام پارسا نژاد٬ نایب رئیس انجمن فیزیوتراپی کشور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اولین آزمون دکترای حرفهای فیزیوتراپی ١١ مرداد سال جاری برگزار خواهد شد. پیش بینی میشود حدود ٢٠٠٠ نفر برای کسب ١٥٠ کرسی ادامه تحصیل در مقطع دکترای حرفهای فیزیوتراپی در این آزمون شرکت کنند.
او بیان کرد: امسال پذیرش دانشجو در ٦ دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، شیراز، شهید بهشتی و اهواز کلید خواهد خورد و امید است که با توجه به ٧٠٠٠ دانش آموخته رشته فیزیوتراپی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و لزوم ارتقای علمی و حرفهای آن ها به مقطع دکترای حرفهای فیزیوتراپی ، شاهد افزایش تعداد دپارتمانهای آموزشی در سراسر کشور و ظرفیت پذیرش آن ها باشیم.
نایب رئیس انجمن فیزیوتراپی کشور تاکید کرد: دورهها یا آموزشهایی که در مؤسسات و سازمانهای بدون مجوز وزارت بهداشت با عناوین تربیت دستیار یا تکنیسین فیزیوتراپی برگزار میشوند، غیر قانونی و صرفا تجاری بوده و به هیچ وجه مجوزی برای اشتغال افراد شرکت کننده در امر درمان و فیزیوتراپی نخواهد بود. جوانان و خانوادهها میبایست نسبت به تبلیغات گستردهای که این مؤسسات وابسته به برخی مراکز آموزش عالی در فضای مجازی دارند هوشیار باشند.
پارسا نژاد ادامه داد: برای پیشگیری از سوء استفاده افراد سودجو هنگام به کارگیری فیزیوتراپیست برای درمان در منزل بیماران اکیدا قبل از شروع درمان کارت عضویت سازمان نظام پزشکی یا کارت عضویت انجمن فیزیوتراپی آن ها را رؤیت کرده و صلاحیت حرفهای آن ها را از سامانه سازمان نظام پزشکی و انجمن فیزیوتراپی ایران استعلام کنید.
خبرنگار: حمید جنیدی