آیتالله ناصر مکارم شیرازی پیشنهاد داد: کمیتهای برای پیگیری و تحقق مطالعات و پژوهشهای گردهمایی بینالمللی امام رضا (ع) تشکیل شود تا با استفاده از ظرفیت جهانی آن بزرگوار و آستان آن حضرت، در ارتباط با اندیشمندان و افراد تاثیرگذار اجرای عملی شعارهای این همایش دنبال شود.
این مرجع تقلید روز دوشنبه در پیامی به همایش بین المللی امام رضا (ع) در مشهد، که توسط فرزند ایشان قرائت شد، تاکید کرد: جهان امروز و مناسبات حاکم بر آن و نابرابری آشکار در برخورداری همه از حقوق انسانی و جور و ستم فراگیر مستکیران بر مستضعفان و مظلومان عالم، مهمترین دلیل و نشانه نیاز جهان برای سعی و کوشش نسبت به گسترش عدالت و جلوگیری از ظلم است.
وی اضافه کرد: گسترش امروزه ظلم نه در پوشش و لفافه بلکه در ظاهر رخ نموده است و وضعیت مردم مظوم غزه، که ابتدایی ترین حقوق انسانی آنها نقض شده و انواع جنایت در حق آنها روا شده است، از بارزترین و فجیع ترین نمونه های ظلم در تاریخ بشریت است.
در ادامه پیام این مرجع تقلید آمده است: اهمیت عدالت و پرهیز از ظلم و رعایت حقوق انسانها از آموزههای اصلی دین مبین اسلام و مکتب اهل بیت (ع) است.
آیت الله مکارم شیرازی تاکید کرد: خداوند از اصلی ترین ماموریتهای پیامبر (ص) را جریان عدالت و مبارزه با ظلم قرار داده است و این مهم در جای جای قرآن و کلام معصومان (ع) مورد تذکر قرار گرفته و به عناوین مختلف به آن پرداخته شده است.
این مرجع تقلید در بخش دیگری از پیام خود افزود: در کلام حضرت ثامن الحجج (ع) معیار مسلمانی عدم ظلم به مردم و نزدیکان است، موضوع عدالت به عنوان یک آرمان اصلی برای بشریت و حکومت امام موعود (عج) و گفتگو در باره حقیقت و ارکان و مولفههای آن و واکاوی میدانی نسبت به موانع گسترش عدالت در همه سطوح و مبارزه با ظالمان و مظاهر ظلم با تکیه بر معارف نورانی قرآن و اهل بیت (ع) نیازمند پژوهش و تلاش علمی بیشتر است.
پنجمین همایش جهانی حضرت رضا (ع) با شعار «عدالت برای همه، ظلم به هیچکس» با حضور اندیشمندان ایرانی و بین المللی از امروز، به مدت ۲ روز در مشهد برپا شده است که همزمان با آن ۲۰ نشست تخصصی نیز برگزار می شود.
نخستین همایش جهانی امام رضا (ع) در سال ۱۳۶۲ برگزار شد که تا سال ۱۳۷۲ سه همایش دیگر با حضور اندیشمندان، علما و فضلای سراسر جهان برگزار شد و پس از وقفه ای ۳۰ ساله، پنجمین همایش امسال برپا شده است.