رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: جشنواره ملی فرهنگی امام رضا (ع) با هدف و جهت گیری تبیین این الگوی والا به جامعه باید برگزار شود.

آیت‌الله محمود رجبی در دیدار حجت الاسلام مسعود بندار مسئول جشنواره ملی فرهنگی امام رضا (ع) قم گفت: یکی از بهترین شیوه‌های تعلیم و تربیت شیوه الگودهی است و اگر این شیوه به صورت عالمانه و کارشناسی انجام شود در رشد جامعه و جلوگیری از ناهنجاری‌ها بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: یکی از شخصیت‌های بسیار مهم و الگو در تمام ابعاد، وجود مقدس و مبارک امام رضا علیه السلام می‌باشد و این جشنواره با هدف و جهت گیری تبیین این الگوی والا به جامعه باید برگزار شود. لازم است در نهایت خروجی جشنواره مشخص شود تا میزان تاثیرگذاری آن معلوم باشد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: در مباحث هنری، قرآن کریم و سیره اهل بیت (ع) کمک بسیار زیادی در این عرصه می‌تواند داشته باشند، تحلیل اقدامات امام رضا (ع) و چگونگی الگودهی و الگوگیری از آن می‌تواند برای جشنواره هدف بسیار مهمی باشد.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) بیان کرد: یکی از کار‌هایی که در این عرصه می‌توان انجام داد این که بدانیم با چه شیوه‌ای این الگودهی را به جامعه ارائه دهیم، اگر بیانات و سیره امام رضا (ع) به خوبی تبیین و حتی شیوه ارائه الگو هم از آن استخراج و بکار گرفته شود نقش زیادی در الگودهی خواهد داشت.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه نگاه جهانی به سیره امام رضا (ع) بسیار مهم است، تصریح کرد: امام رضا علیه السلام شخصیتی جهانی است، اما در طول تاریخ شیعه حتی پس از انقلاب اسلامی ایران به رغم برخی کار‌های نسبتاً خوبی که انجام شده، تلاش در خور شأن و جایگاه آن حضرت برای معرفی شخصیت بین المللی و جهانی امام رضا علیه السلام نشده است که لازم است در اینگونه جشنواره‌ها انجام شود.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه  تصریح کرد: حدیث سلسله الذهب از امام رضا علیه السلام، نحوه ارائه آن در نیشابور خود به نوعی نحوه فرهنگ سازی و الگودهی را به خوبی یاد داده است، حضرت در این روایت بر سلسله سند که اجداد طاهرینش باشد و هر یک الگوی تمام عیار هستند تاکید می‌کنند. محتوای سند مهم‌ترین و کلیدی‌ترین آموزه اسلامی یعنی توحید است و جهت گیری و نقطه اوج آن که نقشه راه است را نشان می‌دهد ولایت است، این یعنی جهت گیری‌ها و فعالیت‌ها باید به سمت ولایت باشد؛ طبق این حدیث شریف سلسله الذهب، لازم است که ما توحید و عقایدمان را با ولایت پیوند بزنیم.

او گفت: در ادامه این حدیث شریف، حضرت صحنه سازی خوبی برای توجه به ولایت می‌کنند و پس از بیان حدیث سلسله الذهب سخن را پایان می‌دهند و حرکت می‌کنند و بار دیگر متوقف می‌شوند و می‌فرمایند شرط اثر بخشی توحید ولایت است و به این طریق همه توجه‌ها را به مسئله ولایت جلب می‌کنند.

آیت الله رجبی بیان کرد: نکته مهم دیگر در این الگودهی آن است که در طرح مسئله ولایت به یک بیان کلی نمی‌پردازند، بلکه مصداق ولی آن هم ولی حاضر و مشهود را ذکر می‌کنند و می‌فرمایند"وانا من شروطها" و به این طریق همین یک حدیث هم در محتوا و هم در شکل و شیوه ارائه الگو بسیار راهگشاست.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) تصریح کرد: یکی از کار‌های لازم در معرفی سیره امام هشتم (ع)، توجه به مناظره‌های آن حضرت است که واقعاً درس آموز است و به ما نحوه مناظره اسلامی را یاد می‌دهد؛ خیلی از آفات در مناظرات به این خاطر است که آداب مناظره اسلامی رعایت نمی‌شود و اگر این آداب رعایت شود، بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار