روحالله متفکرآزاد عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره تاثیرات توجه به اقتصاد دانشبنیان در راستای تحقق شعار سال و افزایش مشارکت مردم در جهش تولید گفت: بعد از انقلاب اسلامی با رشد چشمگیر تحصیلکردگان دانشگاهی روبهرو بودهایم و سطح و تراز تحصیلات روزبهروز در حال افزایش است.
وی اظهار کرد: تعداد تحصیلکردگان به صورت خیلی غیرقابل باوری افزایش پیدا کرده است و به برکت انقلاب ما شاهد حضور نخبگان و شکوفا شدن استعدادهای آنها در مسیر علم، دانش و فناوری بودهایم.
عضو فراکسیون اقتصاد دانشبنیان مجلس افزود: حرکت به سمت حوزه دانشبنیان در همه زمینهها جزو ضروریات است. هم به لحاظ عصر و زمانی که در دنیا با آن مواجه هستیم و همه دنیا به سمت اقتصاد دانشپایه حرکت میکند و هم به لحاظ تحصیلاتی که جوانان ما دارند نمیتوانیم با اشتغالهای سنتی پاسخگوی حجم بالای تحصیلکردگان باشیم و اگر نتوانیم از ظرفیت آنها استفاده کنیم این فرصت به تهدید تبدیل خواهد شد.
نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس بیان کرد: از سوی دیگر جی دی پی کشور به رشد سریع نیاز دارد و رشد اقتصادی ما نیاز به جهش دارد و دیگر با رشد معمولی نمیتوانیم عقبماندگیها را جبران کنیم.
عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: بازار مصرف بزرگ و گسترده پیرامونی کشورمان و وجود ۱۵ کشور بزرگ و ۶۰۰ میلیون نفر جمعیت آنها و جمعیت ۸۰ میلیونی مصرف کشورمان برای رشد اقتصاد محصولات دانشبنیان و دانشپایه اشباع نشده هستند و ظرفیت این کشورها ضروریات توجه به این بخش را نشان میدهد.
وی افزود: برای تحقق شعار سال یکی از حوزههایی که میتوان بر روی آن سرمایهگذاری و برنامهریزی کرد حوزه اقتصاد دانشبنیان و دانشپایه است و از این جهت توجه به اقتصاد دانشبنیان برای تحقق شعار سال موضوع بسیار مهمی است.
متفکرآزاد با بیان اینکه تصویب قانون جهش تولید دانشبنیان در مجلس یازدهم یکی از اقدامات چشمگیر این مجلس بود، افزود: صنایع ما امروزه از مفهومی به نام شرکتهای دانش بنیان استفاده نمیکنند بلکه شرکتهای دانشبنیان خرد در کنار صنایع بزرگ دانشپایه میتوانند رشد کنند و به یکدیگر خدمات بدهند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: ما هم اکنون در مرحله گذار از مرحله رشد گلخانهای شرکتهای دانشبنیان به سمت اقتصادی شدن این حوزه هستیم. با توجه به ضرورت ارتقای بهرهوری در صنعت هیج چارهای برای اینکه صنایع بزرگ ما بتوانند با دنیا رقابت کنند هیچ چارهای جز ارتقای بهرهوری ندارند.
عضو فراکسیون اقتصاد دانشبنیان مجلس گفت: ارتقای بهرهوری صنایع یعنی حرکت به سمت دانشپایه کردن حوزه صنعتی کشور در غیر این صورت امکان رقابت با دنیا را نخواهند داشت و از بین خواهند رفت و وضعیت خود را از دست خواهند داد. حرکت به این سمت جزو ضروریات صنایعی است که میخواهند سر پا بمانند و در دهههای آینده خود را بهعنوان صنایع پیشرو و سودده نشان دهند.
خبرنگار محمد امیرحسینی