محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص علت غیر معمول زخم بزرگ در پا، پیودرما گانگرنوزوم لیشمانیوز جلدی گفت: با تحقیق بر روی یک کودک ۲ ساله با زخم غیر معمول در ساق پا، یک فرم نادر از بیماری سالک تشخیص داده شد.
بهاره سادات ابطحی نایینی با اشاره به اینکه بیماری سالک یک بیماری بومی در استان اصفهان محسوب میشود افزود: شناسایی اشکال غیر معمول بیماری اهمیت زیادی دارد. یکی از فرمهای این بیماری بروز زخم غیر معمول و گسترش یابنده در هر ناحیه از بدن مبتلایان به سالک است که به درمانهای معمول دارویی پاسخ نمیدهد.
او علام کرد: در فرم معمول و مراحل اولیه بیماری سالک زخم به صورت یک ضایعه کوچک و همانند جوش ظاهر میشود و به مرور زمان این ضایعه تغییر و در طول زمان بزرگتر شده و شبه زخم میشود.
ابطحی ادامه داد: زخم سالک اگر به موقع درمان نشود نه تنها تغییر شکل میدهد بلکه عوامل عفونی نیز بر روی ضایعه پدیدار میشود. در همین راستا تلاش شد عفونتهای میکروبی زخم این کودک ۲ ساله توسط آنتی بیوتیک و درمانهای ضد سالک به مدت ۳ هفته درمان شود که پس از ۵ ماه روند بیماری رو به بهبودی رفت این پژوهش نشان داد در مواجه با زخمهای غیر معمول سالک لازم است علاوه بر استفاده از داروهای روتین از درمانهای دیگر به ویژه استفاده از آنتی بیوتیک بهره گرفت.
سالَک یک بیماری پوستی است که بر اثر گزش نوعی پشه خاکی به انسان منتقل میشود و ضایعات بد شکل و عوارض اجتماعی، روحی و روانی از پیامدهای ناگوار این بیماری است؛ اصفهان از استانهای سالک خیز کشور است.
منبع: مهر