کامران ساروقی با اشاره به خسارت سیل ۱۳۹۸ در لرستان اظهار داشت: این سیل خسارت بسیار بالایی به ابنیه، راهها، اراضی کشاورزی و باغات این استان بهویژه در خرمآباد، کوهدشت، نورآباد، چگنی و پلدختر وارد کرد و اگر سد گاوشمار (معشوره) در لرستان ساخته میشد شاهد حجم ویرانگر سیل نبودیم، بنابراین اگر نمایندگان از احداث این سد دفاع میکردند خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی به پلدختر در سیل ۱۳۹۸ تحمیل نمیشد.
رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اعلام اینکه "۱۶۰ میلیمتر بارندگی در فروردین سال ۱۳۹۸ در دلفان داشتیم و تمام بستر رودخانه، باغات و اراضی حاشیۀ رودخانه را از بین برد. "، افزود: مسئولان بعد از وقوع حوادث تازه به فکر چارهجویی میافتند و برنامهای بلندمدت برای جلوگیری از حوادثی مانند سیل وجود ندارد.
وی با بیان اینکه ۱۲ میلیارد مترمکعب آب در لرستان سالانه تولید میشود که این حجم عظیم از آب بهصورت رواناب از این استان خارج میشود، ابراز کرد: عدم اجرای درست روشهای آبخوانداری و آبخیزداری سبب بروز سیل در لرستان میشود.
ساروقی با توجه به قطع بیرویۀ درختان در لرستان یادآور شد: ساخت جادههای بدون مطالعه، تجاوز در حریم رودخانهها، تغییرات در محیطزیست و بودجۀ ناچیز منابع طبیعی بر تکرار سیل در این استان افزوده است.
او با گریزی به قانون توزیع عادلانۀ آب در ۵۲ ماده، خاطرنشان کرد: ما در لرستان با وجود این قانون از حجم عظیم استفاده از تولید آب غافل ماندهایم و کشاورزان لرستان بهدلیل عدم حق برداشت آبهای تولیدی به شهرهای دیگر مهاجرت کردهاند.
ساروقی با تذکّر اینکه حقابۀ لرستان فدای بازیهای سیاسی شده است، تصریح کرد: رودخانۀ کشکان با آبآورد ۶ میلیارد مترمکعب ظرفیت ساخت سد را دارد، اما جوانان با وجود اراضی کشاورزی به حاشیۀ شهرها کوچ کردهاند.
او بیان کرد: قانون توزیع عادلانۀ آب در لرستان اجرا نمیشود و از نمایندگان جدید درخواست میکنم از حقابۀ این استان در مجلس دفاع کنند.
رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با طرح این پرسش که چرا باید برنج در جنوب کشور با آب این استان کشت شود، اما کشاورزان خودمان از آب محروم باشند، اعتراض کرد: کشاورزان لرستان چرا حق کاشت یونجه و ذرت علوفهای را ندارند؟!
ساروقی با اعلام اینکه مدیریت منابع آب لرستان با عملکرد ضعیف خود جفایی عظیم را در حق کشاورزان روا داشتهاست، توضیح داد: حدود ۴۰ سال است که حقابۀ این استان بهدلیل عدم مدیریت و کوتاهی نمایندگان ضایع شدهاست.
او با طرح این سؤال که چرا ساخت سد گاوشمار با دستور مستقیم رئیسجمهور هنوز اجرایی نشده است، از مسئولان خواست که درصد پیشرفت فیزیکی این سد را از زمان صدور این دستور اعلام کنند.
رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان خاطرنشان کرد: خلأ روشهای علمی و نوین در مدیریت روانابها، عدم اقدام بهموقع و اقدامات پیشگیرانه سبب میشود شاهد خسارت هرسالۀ بارندگی در این استان باشیم.
منبع:تسنیم