آخوندی مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: این تصور در عموم مردم ایجاد شده که مدیریت بحران بانک ماشین آلات و تجهیزات و دارای منبع اعتباری گسترده است، اما در اصل بودجه در داخل اعتبارات دستگاهها پیشبینی میشود و همه دستگاهها باید طبق وظایف ذاتی خودشان عمل کنند.
او افزود: طی ۱۰ سال گذشته هیچ اعتباری در زمینه پیشگیری و آمادگی ستادهای مدیریت بحران به ما اختصاص داده نشده است و در اولویت بندی اعتبارات نقص داریم، زیرا اعتقاد ما این است که باید اعتبار پیشگیری بیشتر از اعتبار بازسازی باشد.
آخوندی بیان کرد: به طور مثال برای بهسازی ماشین آلات سنگین عمرانی در مرحله اول ۷۰۰ میلیارد تومان و در مرحله دوم هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم تا آنها را به روز کنیم.
بیشتر بخوانید
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: نیروی انسانی و نیروی تخصصی آموزش دیده در بحث اجرای حوزه مدیریت بحران کم داریم و اجازه جذب نیرو در برخی از موارد را هم نداریم؛ به طور مثال در استان کمبود نیروی آتش نشانی داریم و با بازنشسته شدن نیروها به صورت جدی با مشکل کمبود نیرو مواجه خواهیم شد.
او عنوان کرد: مورد دیگری که از آن گلایهمندیم این است که توجه به هشدارها و جدی گرفتن آنها هنوز فرهنگ سازی نشده و این یک مشکل هم میان مردم و هم برخی مسئولینی است که میبایست در حوزه اجرایی و عملیاتی کاری انجام دهند.
آخوندی به سیلاب اخیر در استان اشاره و تصریح کرد: بعد از سیل، تیمهای ارزیاب از دستگاههای مختلف به مناطق هدف رفته و در قالب فرمهایی برآورد خسارت انجام میدهند که این برآوردها در پله نهایی به استانداری رسیده و جمعبندی میشود؛ در مرحله بعدی از هیئت دولت پیگیری و متناسب با بودجه بخشی از آن به استان اختصاص داده میشود.