مسعود زارعی در حاشیه یکصد و شصتمین جلسه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز از پیگیری فنی و کارشناسی موضوع استفاده از آبهای نامتعارف در کشت محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: در شهری مثل شیراز و در سالی که شیراز به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا معرفی شده است، آبیاری ۱۳۸۰ هکتار کشت با آبهای نامتعارف خبر خوشایندی نیست.
او افزود: در سال گذشته با اقدامات کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا، همافزایی دستگاههایی، چون محیط زیست، بهداشت، جهاد کشاورزی و همکاری شهرداریهای منطقه ۶ و ۷، استانداری و فرمانداری و احکامی که توسط مقام قضایی صادر شد، حدود یک هزار هکتار از کشتهایی که با آبهای نامتعارف انجام گرفته بود، امحا شد.
زارعی یادآور شد: به طور قطع صرف گزارش دادنها یا بازدید کردنها مشکلات را رفع نکرده و مانع ورود فاضلاب به کانالهای کشاورزی یا مانع استفاده از فاضلاب در تولید محصولات کشاورزی نمیشود و باید اقدامات را به ویژه وقتی پای سلامت مردم در میان است به فوریت انجام داد تا تولید چنین محصولی به بازار نرسیده متوقف شود.
او ضمن اشاره به این موضوع که اینگونه فعالیتها برخورد با معلول است، بیان کرد: اصولا مدیران و مسئولان مرتبط باید موضوع را کنترل کنند و اجازه این کشتهای نامتعارف داده نشود.
زارعی ادامه داد: متاسفانه در یکسال اخیر برخوردها با کشاورزان متخلف بازدارنده نبوده است، لذا سلامت شهروندان خط قرمز ما است و با توجه به برخی مواد غذایی تولید شده با جدیت این مسئله را دنبال خواهیم کرد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز از امحاء مجدد کشتهای نامتعارف خبر داد و گفت: به جهت اهمیت سلامت مردم و با توجه به اینکه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری دو عنوان سلامت و حفظ محیط زیست را به عهده دارد، در این جلسه کمیسیون با دعوت از همه مسئولان مرتبط با حوزه سلامت عمومی و زیست محیطی این موضوع ویژه به بحث و تبادل نظر گذاشته شد و با تمرکز کل جلسه بر این موضوع تصمیماتی خوبی اتخاذ شد.
او با اشاره به همافزایی دستگاههای مربوطه در حل این معضل بیان کرد: شرکت آبفا باید مسئولیت آبهای آلوده رها شده در سطح شهر را برعهده بگیرد و دنبال کند چرا که راه حل اصلی بر این است که آبهای آلوده نداشته باشیم.
زارعی از انتقال فاضلاب شهری به جنوب شرق شیراز خبر داد و گفت: متاسفانه در این مکان تصفیهخانههایی که ظرفیت لازم شبکههای ایجاد شده را داشته باشند، وجود ندارد.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز افزود: از این تصفیهخانهها بخشی پساب و بخشی فاضلاب خام بیرون میآید که نهایتا یکی شده و بخشی از آن در مسیر کانالهای کشاورزی و بخش دیگر به دریاچه نمک وارد میشود.
زارعی بیان کرد: شرکت آبفا باید در این خصوص ورود جدی کرده و با احداث تصفیهخانههای لازم پساب موجود را تصفیه و قابل استفاده کند.
او یادآور شد: با فرض احداث تصفیهخانه پسابهای تصفیه شده دارای گرید A تا C هستند و این مساله باید توسط جهاد کشاورزی مشخص شود که کدام فاضلاب قابل استفاده برای کشاورزی است.
زارعی در پایان با ابراز تاسف از اینکه کشت محصولات با فاضلاب انسانی وارد زنجیره غذایی مردم میشود که این خود تهدید و خطر بزرگی برای سلامتی شهروندان محسوب میشود، افزود: در این جلسه مقرر شد، علاوه بر امحاء محصولات کشت شده، با تشکیل کارگروه ویژه و ارائه راهکارهای کوتاه و بلند مدت، مسیر دسترسی به فاضلاب به صورت دائم قطع شود.