سردار سید تیمور حسینی در سی و پنجمین نشست کمیسیون حمل و نقل و ترافیک مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران که در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان برگزار شد با گرامی داشت یاد و خاطره شهید استاد مرتضی مطهری و تبریک روز معلم گفت: مجموعه مدیریت حمل و نقل و ترافیک کلانشهرها به نوعی مدرسه تربیت کاربران ترافیک است. رانندگانی که در جادهها تردد میکنند کسانی هستند که در شهرها و کلانشهرها شخصیت رانندگی آنان شکل میگیرد و اگر ما بتوانیم در شهرها و کلانشهر یک قواعد درست و منظمی را حاکم کنیم، محصول این محیط منظم کاربرانی هستند که میتوانند در هر جایی رفتارهای درست از خود بروز دهند و بنابراین تصمیماتی که در این گونه جلسات گرفته میشود میتواند برای ارتقای ایمنی حمل و نقل کشور چه در سطح جادهها و چه در سطح شهرها مؤثر باشد.
تاسیس موسسات هوشمند ترافیک در کشور
رئیس پلیس راهور فراجا در ادامه از تاسیس مؤسسات خدمات هوشمند ترافیک در کشور خبر داد و گفت: تمام مراحل راه اندازی این مؤسسات انجام شده و در حال اخذ مجوز از مراجع قانونی و ذی صلاح هستیم و به عبارتی میتوان گفت که پلیس راهور شاید اولین دستگاهی خواهد بود که با این کار به شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم جامه عمل میپوشاند.
حسینی ادامه داد: این مؤسسات توسط کارشناسان بازنشسته پلیس راهور که دارای تجربههای فراوان هستند و همچنین کارشناسان مجموعه معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداریهای کشور و همچنین توسط شرکتهای دانش بنیان در کل کشور راهاندازی میشود و یک بخش جغرافیایی در معابر شهری و در جادهها به این مؤسسات واگذار میشود و آنها در موضوع اجرای مقررات و کنترل تخلفات با ابزارهای هوشمندی که ما در اختیار آنها قرار میدهیم به ما کمک میکنند.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال بزرگراه شهید خرازی در کلانشهر اصفهان را به یکی از این مؤسسات واگذار میکنیم و این مؤسسه موظف است در طول بزرگراه به طور رفت و برگشت به تعداد مورد نیاز و کافی دوربین هوشمند دستی که مجهز به سیم کارت است دریافت کرده و با استفاده از آنها تخلفات رانندگی در این محدوده را ثبت، آن را به راننده متخلف پیامک و دیتای آن را نیز به سرور ما در تهران ارسال کند.
رئیس پلیس راهور فراجا عنوان کرد: علاوه بر این مؤسسات مذکور میتوانند با جذب کارشناسان پلیس راهور که به افتخار بازنشستگی نائل شدند و تجهیز آنها به تبلتهای هوشمند مخصوص ترسیم کروکی در جمع آوری تصادفات هم به ما کمک کنند.
رئیس پلیس راهور فراجا ادامه داد: همچنین نرم افزاری شبیه به نرم افزار تاکسیهای اینترنتی طراحی میشود و در این نرم افزار هرکس که تصادف کرد میتواند یا مانند سابق با مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ تماس بگیرد یا از این نرم افزار استفاده کند. سازو کار حق الزحمه کارشناسی که در خدمت آن مؤسسه است را هم با بیمه مرکزی توافق کردیم.
تغییر در نحوه پرداخت حق بیمه خودروها
حسینی با بیان اینکه براساس توافقی که با بیمهها صورت گرفته دیگر حق بیمه افراد براساس یک فاکتور تصادف نخواهد بود گفت: این عادلانه نیست که یک فرد زرنگی در سال دهها و صدها تخلف کند، اما تصادف نکند او یک میزان حق بیمه پرداخت کند و یک فرد بدشناس و بخت برگشتهای که در اولین تخلفش تصادف میکند هم یک میزان حق بیمه بدهد و آن وقت تاوانش را بیمه بدهد. در همین راستا با بیمهها هماهنگ کردیم، سامانهها و دیتاها را در اختیارشان قرار دادیم و از این پس حق بیمه براساس نمره منفی و تعداد جریمهها باید پرداخت شود.
وی افزود: کمک دیگری که مؤسسات خدمات هوشمند ترافیک میتوانند انجام دهند پوشش ترافیکی پیرامون مراکز تجاری است و در این خصوص مصوبه آن را از هیئت دولت میگیریم که مراکز تجاری موظف شوند با یکی از این مؤسسات قرار داد ببندند تا کارشناسان این مؤسسات با دست افزاری که از ما میگیرند ترافیک پیرامونی آن مرکز تجاری را پوشش دهند و انشاءالله این اتفاق به زودی رخ میدهد.
حسینی خاطرنشان کرد: انشاءالله به زودی و نهایتاً تا خرداد ماه راه اندازی این مؤسسات رابه صورت رسمی اعلام کرده و فراخوان آن را هم میدهیم. انتظار ما این است که حداقل در کلانشهرها شهرداریها به میدان بیایند و این اتفاق را رقم بزنند.
رئیس پلیس راهور فراجا با تاکید بر اینکه نگاه و رویکرد پلیس راهور فقط سلبی و مجازاتی و متکی به جریمه نیست گفت: ما به دنبال این هستیم که با ابزارهای تشویقی و ایجابی و سازوکارهای هوشمند تخلفات را کنترل کرده و در یک نظام دقیق تشویق و تنبیه در اصلاح رفتار کاربران ترافیک تلاش کنیم.
رتبه بندی رانندگان و پیگری برای اعطای وام براساس تخلف و تصادف هر راننده
وی با بیان اینکه موضوع رتبه بندی رانندگان را به جد دنبال میکنیم تصریح کرد: معتقدم اگر این کار به سرانجام برسد یک انقلاب بزرگ در اصلاح رفتار ترافیکی رانندگان رخ میدهد و ما میتوانیم به راحتی در یک بازه زمانی دو تا سه ساله حداقل به میزان ۵۰ درصد از تصادفات، جانباختگان و مصدومان را کاهش دهیم و حتی با انجام درست همین چند کار کشتههای حوادث رانندگی را به زیر ۱۰ هزار نفر برسانیم.
حسینی همچنین از توافق با بانک مرکزی مبنی بر ارائه تسهیلات بانکی به رانندگان براساس میزان تخلفات و تصادفات آنان خبر داد و گفت: در این طرح سوابق تخلفات افراد را در اختیار بانک مرکزی قرار میدهیم و مطمئناً وقتی فردی ببیند با رفتار درست رانندگی توانسته با آسانترین راه ممکن تسهیلات مورد نیاز خود را دریافت کند و فردی که تخلفات زیادی کرده برای گرفتن تسهیلات بانکی باید مرتب پلههای بانک مرکزی و پلیس راهور را طی کند در رفتار ترافیکی خود تجدید نظر کرده و باعث میشود که ما به اهدافی که در این حوزه داریم، دست پیدا کنیم.