طی حوادث سال ۹۶ بود که عکسی در رسانههای غربی از داخل ایران منتشر شد که به اصطلاح نماد اعتراض دانشجویی شد و بازتاب یافت.
"یلدا معیری" عکاس این عکس بود که در مصاحبه با نیویورک تایمز به جعلی بودن آن اعتراف کرد و آنرا کارگردانی شده و تزئینی نامید که دود داخل عکس ناشی از کپسول آتش نشانی است.
وی پیشتر برای آب و تاب دادن به ماجرای عکس جعلیاش ادعا کرده بود در یک شرایط سخت امنیتی این تصویر را گرفته است!
این مصاحبه یکسال بعد از آنکه رسانههای مختلف علیه ایران از آن سواستفاده کردند، انجام شد و وی در همان سال ۹۶ جایزه بهترین تک عکس خبری سال ایران را دریافت کرد!
این عکاس که با سیل انتقادات نسبت به فریب افکارعمومی روبرو شد بعدها وقتی ترامپ از این عکس جعلی برای توییت ضدایرانی استفاده کرد به خاطر اینکه رییس جمهور پیشین آمریکا قوانین سفت و سختی برای تردد ایرانیان در ایالات متحده اجرا کرده که وی نتوانسته خانواده خود را ببیند، انتقاد کرد. با وجود افشای جعلی بودن این عکس، اما سازمانهای غربی بازهم از این عکاس تجلیل کردند.
البته این تنها عکس جعلی دانشجویی در خصوص حوادث ایران نبود. «احمد باطبی» که در سال ۷۸ عکس وی با پیراهن خونی در رسانههای غربی بازتاب یافت و وی ادعا میکرد متعلق به همکلاسیاش است بعدها معترف شد که وی نه دانشجو بوده و نه این خون، خون انسان است!
او تعریف کرده زمانی که عشق رفتن به آمریکا همه وجودش را لبریز کرده بود، با هماهنگی با عکاس همکار نشریه انگلیسی اکونومیست (که دبیر عکس روزنامه اصلاحطلب جامعه هم بود)، در جریان حوادث ۱۸ تیر سال ۷۸، با بالا بردن یک پیراهن ظاهرا خونی، (استفاده از خون مرغ) اسم و رسمی در رسانههای غربی برای خود دست و پا کرد.
استفاده از فیکنیوزهای خبری علیه کشورمان و فضاسازی دروغین با اقدامات و طراحی برخی ایرانیانی که به کشور خود پشت کردهاند، درحالی است که آمریکا امروز ضمن سرکوب شدید اعتراضات دانشجویان این کشور در دانشگاه کلمبیا و دیگر دانشگاههای ایالات متحده آزادی بیان را به شدت نقض کرده است.
«وجد وقفی» خبرنگار شبکه الجزیره در کاخ سفید در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس لینک دسترسی به تصاویر سرکوب دانشجویان دانشگاه اموری را در اینستاگرام منتشر کرد و نوشت: «به گفته این دانشجویان، پلیس ضد شورش آتلانتا با گلوله لاستیکی و گاز اشکآور به سمت آنان حمله میکند.»
دانشجویانی که نه برای ضربه زدن به نظم عمومی بلکه جهت اعتراض به نسلکشی فلسطینیان در غزه اقدام به برپایی تجمع کردهاند. تصاویر برخورد با دانشجویان که با خشونت و به طور قهرآمیز صورت میگیرد واقعی است و ترسها و روی زمین کشیدنها، تک تیراندازهای بالای پشتبام، استفاده از گاز اشک آور و ... همه واقعیت دارد و دیگر خبری از کپسول آتش نشانی برای وهم آلود و امنیتی کردن فضای کارگردانی شده نیست!
منبع: فارس