سخنگوی سازمان امور مالیاتی گفت: مالیات طلافروشان در طول یکسال ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است به طوری کارمند ۱۰ میلیون می‌پردازد

حمیدرضا دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: ضوابط تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در رابطه با خرید، فروش، حمل و نگهداری به‌صورت تجاری فلزات گران‌بها و گوهرسنگ‌ها که شامل طلا، نقره، پلاتین و مصنوعات آن‌ها است، باید رعایت شود. این دستورالعمل شامل ۶ تقسیم‌بندی الف: سکه و طلا ب: شمش و طلای آب شده ج: مصنوعات طلا و جواهرات د:، طلای استخراج شده از معادن کشور ه: گوهرسنگ‌ها و: سایر فلزات گران‌بها مانند نقره و پلاتین و مصنوعات آن‌ها است.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه فروشندگان کالاهای مشمول می‌بایست موارد ذکر شده در ضوابط فروش تبصره ۴ ماده ۱۸ را رعایت کنند، گفت: ضرورت دارد که تمامی فروشندگان اطلاعات فروش خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند،ضمن اینکه فروش به مصرف‌کننده نهایی نیز با ثبت اطلاعات تجاری توسط فروشنده انجام می‌شود و نیازمند تأیید نهایی اطلاعات خرید از سوی مصرف‌کننده نیست.

به گفته او،بازار سکه و طلا یکی از حوزه‌های موردتوجه برخی از سودجویان برای تقلب و کلاهبرداری است و از این رو باید مدنظر باشد.

دهقانی نیا افزود: در دولت هیچ اختلاف نظری وجود ندارد خواسته ما این است که همکاران صنف طلا به قانون عمل کنند.

محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزیر صمت گفت:مطابق ماده ۶ دستورالعمل تبصره ۴ الحاقی ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، خریداران کالاهای موضوع قاچاق اعم از تاجران و تولیدکنندگان موظف هستند هنگام خرید این کالاها، از فروشنده صورت‌حساب (فاکتور) دریافت کنند.

 

او افزود: از آنجا که ضوابط اختصاصی گروه کالایی فلزات گران‌بها و گوهرسنگ‌ها، اسناد فروش ثبت شده در سامانه جامع تجارت را به‌عنوان فاکتور مورد قبول ماده ۶ دستورالعمل صدرالاشاره در نظر گرفته است، ضروری است دستور فرمائید همه اصناف ذی مدخل در هنگام فروش کالا اعم از آب‌شده، سکه و مصنوعات طلا، نسبت به صدور فاکتور مورد اشاره در سامانه جامع تجارت و تحویل آن به مشتری اقدام کنند.

برادران گفت:شخصی که سکه خریداری می کند باید بداند که این کالا قاچاق یا اصل هست یا خیر،این سامانه جامع تجارت ایجاد شفافیت زنجیره است،زیرساخت لازم در سامانه جامع تجارت پیاده‌سازی شده و فراگیری صدور فاکتور متحدالشکل می‌تواند از مشکلاتی نظیر صدور فاکتور غیرواقعی، محاسبه دستمزد، سود و مالیات بر ارزش‌افزوده بدون ضابطه توسط برخی سودجویان جلوگیری کند.

او افزود: در مرحله اول اطلاعات باید در سامانه جامع تجارت ثبت کنند و نیازی نیست در سامانه مودیان ثبت نام کنند،در سال گذشته فقط ۲ میلیارد دلار طلا وارد کشور شد و این دولت است که باید بداند این واردات از کجا و چگونه وارد کشور شده است به طور کل باید اطلاعات در سامانه جامع تجارت ثبت شود

در ادامه بذرافشان گفت:این سامانه تا حدودی مشکلاتی ایجاد کرد،طبق جلساتی که به نهادها داشتیم هنوز مشکل این دوسامانه حل نشده است،و امروز همکاران ما نگران این موضوع هستند.

او افزود:سامانه جامع تجارت از پارسال فعال بود اما در مورد عملکرد آن ابهاماتی برای صنف طلا وجود داشت که در این جلسه اعلام کردیم. در نهایت نیز مقرر شد که ثبت اطلاعات و سرمایه در سامانه جامع تجارت تا ۳ ماه به تعویق بیفتد تا اگر نیاز به اصلاح بود این اصلاحات صورت گیرد.

بذرافشان تصریح کرد: مشکل در تعدد سامانه‌هاست که به ابهامات دامن زد و در نهایت منجر به مسموم شدن فضای مجازی با اطلاعات غیرکارشناسی شد و این شایعه‌ها باعث شد تا شرایط برای صنف طلا و مردم کمی مختل شود

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران با اشاره به عدم هماهنگی سامانه جامع تجارت و مودیان گفت: این سامانه‌ها در مفاد اجرایی به خصوص در مورد دریافت کد ملی خریدار طلا عدم هماهنگی داشتند. به همین دلیل نیز ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت سه ماه به تعویق افتاد.

در ادامه مهدی موحدی بکنظر سخنگوی سازمان امور مالیاتی در خصوص شایعات منتشر شده در بازار طلا، گفت: به نظر می‌رسد برای برخی افرادی که در یک فضای غیر شفاف، تاریک در جهت منافع خود رفتار می‌کردند، ایجاد شفافیت برای آن‌ها سنگین آمده است و چه بسا بخشی از این شایعه سازی‌ها به واسطه شفاف شدن شرایط مالیاتی باشد که در حال انجام است. بخشی از اتفاقات و شایعاتی که در چند روز گذشته رقم خورده اساساً هیچ ارتباطی به سازمان امور مالیاتی و مالیات ندارد.

موحدی افزود: فقط در سال گذشته مالیات طلا فروشان در طول یکسال میانگین ۹ میلیون ۶۰۰ هزار تومان بوده است.

برچسب ها: طلا ، فروش طلا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۱ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کاش دروغ یک دره عمیق بود و هر کسی که دروغ میگفت به ته دره سقوط میکرد من یک مغازه کانال سازی ۲۰ متری در پایین شهر تهران اجاره کرده ام پارسال ۳۸ میلیون مالیات گرفتند چجوری این اندازه مالیات کم را برای طلا فروشها باور کنم
Iran (Islamic Republic of)
سارا
۲۲:۳۱ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
چقدر مردم از طلا فروشا عقده دارن واقعن که
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۳ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
چه مسخره بازیه مالیات طلا از مردم میگیرید میروند رستوران مالیات از مردم می گیرند چرا اینجوری شده مالیات رو باید فروشنده بدهد که سود میلیاردی کرده چه قوانین مسخره ای داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۱ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
از کارگر و کارمند جزء فلان قدر مالیات بگیرید، زورتون فقط به طلافروشها و پزشک ها نرسه! دولت اسلامی!! هر کی پول و زورش زیاده قشنگ دولت ازش میترسه!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۲ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
کارگرپولش کجابودبدبخت درستش همینه پولداربدن‌مالیات را
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
من کارمند مالیاتم قبل دریافت حقوق ازم کم میشه و مقدارش هم قابل توجه، این انصاف نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۶ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
اون هفت درصدی که برای هر گرم طلا می گیرن چی میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۰ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
مالیات من کارگر بیشتر از طلافروش هست بعد به این میگید عدالت؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۱ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
بدبخت کارمند و کارگر که در لحظه مالیات شون از حقوق شون کسر میشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۱ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
تو این مملکت فقط کارمند جماعت باید حقوق نگرفته مالیاتشا بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
چقدر کم.
اگر حقوقت ۱۵ میلیون باشه کلی مالیات در سال باید بدی اونوقت طلافروش ۹ میلیون خیلی کمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۱ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
با سلام چرا اجحاف می کنید اگر طلا فروشان 6 درصد ارزش افزوده را که از مشتریان میگیرند با یه حساب سر انگشتی در طول سال چند ده تریلیون می شود اگر به دولت بدهند
آخرین اخبار