محمد مهدی اعلایی استاندار قزوین در نخستین نشست شورای آموزش و پرورش استان گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به مداخلات مردمی و گروههای جهادی در رابطه با پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی بین دانش آموزان داریم.
وی با اشاره به طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان) تصریح کرد: اجرای این طرح در قزوین اتفاق خوبی است، اما باید از ظرفیت مردمی بیشتری برای این طرح استفاده کرد.
اعلایی با اشاره به گروههای دانشجویی و یا اعضای انجمن اولیا و مربیان، تصریح کرد: این اقشار میتوانند در حوزههای تربیتی و فرهنگی ورود کنند و تشکیل تشکلها و سازمانهای مردم نهاد میتواند در این زمینه موثر باشد.
در ادامه استاندار قزوین با اشاره به نزدیک شدن به ایام گرامیداشت معلم اظهار کرد: همه مدیران استان باید با حضور در مدارس و جمع معلمان از زحمات آنان قدردانی کنند.
طرح نماد از آسیبهای بزرگتر در جامعه پیشگیری میکند
نقی سیاهکالی مرادی مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین نیز در این نشست گفت: نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان که با عنوان اختصاری نماد خوانده میشود، طرحی در راستای کمک به آموزش و پرورش برای توانمندسازی دانش آموزان است.
سیاهکالی مرادی در این راستا با اشاره به راه اندازی خط تلفن ۱۵۷۰ افزود: کارشناسان از ساعت هشت تا ۲۰ توسط این شماره به سوالات دانش آموزان، والدین و عموم جامعه پاسخ میدهند.
وی اهداف راه اندازی این طرح را شناسایی به موقع دانش آموزان در معرض خطر و توانمندسازی معلمان دانست و ادامه داد: با اجرای این طرح میتوان با مداخله سریع و به هنگام برای دانش آموزان آسیب دیده از بسیاری آسیبهای بزرگتر پیشگیری کرد.
سیاهکالی مرادی همچنین کنترل و کاهش عوامل مخاطره آمیز و ارائه خدمات تخصصی و به موقع و رصد و پیگیری مستمر را از دیگر دستاوردهای اجرای این طرح نامید.
این نظام با هدف هم افزایی ظرفیتهای دستگاههای اجرایی برای پیشگیری و شناسایی، ارجاع، توانمندسازی، درمان و مددکاری اجتماعی برای دانش آموزان در معرض خطر، پرخطر، و دارای فوریت روانی و اجتماعی اجرایی میشود.
استان قزوین دارای ۲۵۰ هزار دانش آموز است.