رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: مراکزی که در مرحله آزمایشی این طرح مشارکت می‌کنند تحت نظارت دانشگاه‌های منتخب علوم پزشکی بوده و با فعالیت مراکز غیر مجاز به سرعت برخورد می‌شود.

بهزاد ولی زاده٬ رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: طرح مطالعاتی پاکدم با هدف بررسی امکان جایگزینی با قلیان دخانی از سال ۱۴۰۱ با هماهنگی وزارت کشور توسط مرکز تحقیقات، پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه شهید بهشتی از طریق دانشگاه‌های علوم پزشکی در ده استان کشور در حال اجرا است. دستگاه پاکدم سال‌ها قبل از این ثبت اختراع شده بود؛ ولی پس از اخذ مجوز‌های لازم و تعیین حدود مجاز مصرف از سازمان غذا و دارو، با هدف بررسی امکان جایگزینی با قلیان دخانی مورد مطالعه قرار گرفته است.

او بیان کرد: دستگاه پاکدم طبق تعاریف مندرج در قانون در طبقه بندی محصولات دخانی قرار نمی‌گیرد و مجوز اداره تجهیزات پزشکی را دریافت کرده است.

ولی زاده ادامه داد: تمام مراکزی که در مرحله آزمایشی این طرح مشارکت می‌کنند٬ تحت نظارت دانشگاه‌های منتخب علوم پزشکی قرار دارند و با فعالیت مراکز غیر مجاز به سرعت برخورد می‌شود. گزارشی از پرونده‌های ارجاعی این مراکز با درخواست وحدت رویه در صدور احکام در مراکز قضائی، به دادستانی کل کشور، از سوی وزارت بهداشت ارسال شده است. 

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت تاکید کرد: مصرف قلیان با تنباکو‌های معطر به عنوان یک وسیله تفریحی و پرکردن اوقات فراغت مورد استفاده قرار می‌گیرد. علی رغم وجود قوانین بازدارنده برای ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عمومی و اطلاع رسانی‌های انجام شده در خصوص سمی و سرطان زا بودن مواد شیمیایی موجود در تنباکو‌های معطر، در سال‌های اخیر مصرف آن ها افزایش نگران کننده‌ای یافته است.

او اضافه کرد: در سال ۱۴۰۰ مصوبه ستاد کشوری کنترل دخانیات در ممنوعیت کاربرد عطر و طعم در تولید محصولات دخانی توسط هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار ابطال شد و مجوز راه اندازی صنایع تولید تنباکوی معطر توسط ستاد صنایع دخانی وزارت صنعت به وفور صادر شد.

ولی زاده افزود: آمار‌ها نشان می‌دهند ممنوعیت‌ها در کاهش مصرف قلیان کارساز نبوده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۰ ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
باشعار و حرفهای بیهوده هیچ دردی دوا نمیشه نه جریمه نه بازداشت و غیره هیچکدام راهکار درستی نیست فقط از ورود آنها باید جلوگیری کرد وگرنه وضعش از سیگار و تریاک و غیرو بدتر میشه چون روز به روز بر تعداد مصرف کنندگان افزوده می شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۳ ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
چجوریه اینهمه مصرف قلیان داریم بعد همه تنباکو یا طعم قلیان خارجیه یک کارخونه تولید تنباکو قلیان با کیفیت و سالم بدون مواد شیمیایی نمی تونید بزنید ؟
تو خاکمون تنباکو رشد نمیکنه یا تکنولوژی تولیدش نداریم ؟
البته تنباکو خالص و بدون عطر اسانس که طرفدار نداره
ولی خود ایران تنباکو طعم داره قلیان سالم با رعایت استاندارد ها تولید کنه بهتره تا اینجوری همه قاچاق بیاد معلوم نیست چی توشه
آخرین اخبار