ممتاز زهرا امروز در نشست خبری هفتگی خود در اسلامآباد با اشاره به اهداف سفر رسمی رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاکستان گفت: دو کشور در این بازدید طیف گستردهای از موضوعات مهم دوجانبه، همکاری در حوزههای تجاری، اقتصادی انرژی و همچنین همفکری پیرامون مسائل منطقهای و بینالمللی را مورد بررسی قرار دادند.
وی تاکید کرد که توسعه روابط با همسایگان از جمله جمهوری اسلامی ایران در راستای منافع ملی پاکستان است و هر دو کشور عزم قوی برای تبدیل مرزهای مشترک به مرز صلح، دوستی و رفاه دارند.
ممتاز زهرا در واکنش به مواضع آمریکا پیرامون گسترش همکاریهای تهران و اسلامآباد از جمله کارشکنی واشنگتن در بحث پروژه مشترک گازی ایران و پاکستان، گفت: اسلامآباد معتقد است که توسعه روابط با کشورها هرگز به قیمت روابط موجود با سایر کشورها نیست و ما این مواضع خود را به واشنگتن منتقل کردهایم.
وی اظهار داشت که در جریان سفر آیتالله رئیسی دو کشور تمامی گزینههای انرژی از جمله درباره خط لوله گاز گفتگو کردند و پاکستان مصمم است که از تمامی گزینههای موجود برای تامین نیازهای گسترده خود به انرژی استفاده کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان گفت که تجارت دوجانبه با ایران در قالب توافق تجارت ترجیحی، مراودات در مرزهای مشترک به ویژه بهرهبرداری از ظرفیتهای بازارچههای مرزی ادامه دارد و همزمان دو کشور به مذاکرات درباره توافق تجارت آزاد ادامه میدهند.
وی تاکید کرد: پاکستان از طریق کانالهای مختلف به آمریکا منتقل کرده است که تقویت روابط با همسایگان برای ما اهمیت بالایی دارد و در این زمینه ایران و پاکستان مشتاق به همکاری نزدیک برای تثبیت صلح و دوستی در مرزهای مشترک هستند.
ممتاز زهرا افزود که تهران و اسلامآباد بر همکاری میان بنادر چابهار و گوادر، مقابله با تروریسم، قاچاق مواد مخدر و انسان و نیز مقابله با پولشویی به توافقات مطلوبی دست یافتهاند.
وی با اشاره به همسویی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان درخصوص مسائل منطقهای و بینالمللی گفت: هر دو کشور با حمایت قوی از فلسطین و آتشبس در غزه خواستار توقف جنایات اسرائیل و همچنین ارسال فوری کمکهای بشردوستانه برای مردم غزه هستند.
براساس این گزارش، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در اولین سفر خارجی خود در سال جدید، روز دوشنبه سوم اردیبهشت وارد اسلامآباد شد. رئیس جمهور ایران همچنین از شهرهای لاهور و کراچی نیز بازدید کرد.
وی در اسلامآباد روز پرکار و فشردهای داشت. وزیر خارجه پاکستان با حضور در هتل محل اقامت رئیس جمهور، با وی دیدار و سپس آیتالله رئیسی راهی کاخ نخست وزیری شد؛ جایی که محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان رسما از وی استقبال کرد. پس از آن دیدارهای دوجانبه و سپس رایزنی میان هیاتهای بلندپایه به ریاست سران دو کشور برگزار شد.
مقامات ایران و پاکستان همچنین در حضور آیت الله رئیسی و شهباز شریف ۸ تفاهم نامه همکاری نیز امضا کردند.
آیت الله رئیسی سپس با آصف علی زرداری همتای پاکستانی خود دیدار کرد و طرفین طیف گستردهای از موضوعات مهم دوجانبه، تحولات منطقه و بین المللی به ویژه جنایات رژیم غاصب اسرائیل علیه نوار غزه و فلسطین را مورد بحث و بررسی قرار دادند.