سیدمحمدصادق قنادزاده، معاون ارتقای کسب و کارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اهمیت تجارت با قاره آفریقا، در نشست خبری گفت: بیشماری فرصتهای ناشناخته تجاری در این قاره بر همه تجار مسلم شده است؛ به بیان دیگر این ذهنیت وجود دارد که آینده تجارت دنیا در آفریقا رقم خواهد خورد.
او با تاکید بر اینکه ملت و دولتهای آفریقایی با ایران زاویه سیاسی ندارند، تصریح کرد: از بعد تجارت عقلانی، افزایش حجم مبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی یک امر مسلم است همچنین مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری بر توسعه روابط تجاری و اقدامات ویژه با کشورهای آفریقایی تاکیدات ویژه دارند، در حالی که تجارت ایران با کشورهای این قاره در 4 دهه اخیر به محاق رفته است؛ از اینرو در تلاشیم که غفلت از این بازارها را پوشش بدهیم.
قنادزاده بیان کرد:یکی از اهداف برگزاری دومین اجلاس بینالمللی ایران و آفریقا به نوعی شناخت توانمندیهای صادراتی ایران است.
معاون سازمان توسعه تجارت ادامه داد:تراز تجاری کشورهای آفریقایی با سایر کشورها متوازن است، یکی دیگر از اهداف اجلاس این است که علاوه بر تامین نیازمندیهای ایران از این قاره به نوعی توازن تجاری را متقارن و به هم نزدیک کنیم.
به گفته این مقام مسئول،تجارت ایران با این قاره بر صادرات چند کالا ویژه متمرکز است از اینرو روند صادرات با این کشورها نوسان دارد. اما تردیدی نیست که ظرفیت تجارت دوجانبه میتواند به دهها میلیارد دلار برسد. در حال حاضر کفه تجارت یک طرفه است، به همین دلیل چندان عدد مراودات تجاری بالا نمیرود، به عنوان نمونه تجارت امسال ایران با کشورهای آفریقایی یک و یک دهم درصد بود که سهم ایران از این تجارت یک درصد بود و سهم آفریقایی بسیار ناچیز بود.
قنادزاده ادامه داد: هدفگذاریهای برای دنبال کردن کشت فراسرزمینی از سوی کمیته تخصصی کشت فراسرزمینی وزارت کشاورزی، انجام شده است و امیدواریم که در حاشیه اجلاس با وزرای کشاوزری کشورهای آفریقایی در این زمینه به نتایج مطلوب برسیم.
معاون ارتقای کسب و کارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت در خصوص تشریح دومین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا گفت: این رویداد در فضایی برای برگزاری بیش از ۱۵۰ نشست رو در روی تجاری برای بخش خصوصی ایجاد کردیم.
او افزود: در حوزه آفریقا ضعف شناخت نسبت به پتانسیلهای تجاری وجود دارد همچنین آفریقا سرزمین فرصتهاست و تلاش این است در دولت سیزدهم با دیپلماسی اقتصادی و سیاسی روابط تجاری دو کشور توسعه یابد.
قنادزاده تصریح کرد:در حوزههای معدنی، کشاورزی، تامین نهادهها، تامین مواد اولیه، کشت فراسرزمینی ، نفت و پتروشیمی، عمران و خدمات فنی و مهندسی، تجهیزات پزشکی و دارو پتانسیل همکاری و سرمایهگذاری مشترک وجود دارد،
به گفته ضیغمی،زیرساختهای حمل و نقل و ترانزیت با آفریقا در حال ارتقا است همچنین در مورد روابط بانکی و پولی و تضامین اقداماتی در دست اجراست.
او گفت: آمار واقعی تجارت با آفریقا بسیار بیشتر از آمارهای موجود است همچنین، هدف ما ظرفیتسازی و ریلگذاری برای افزایش تجارت بخش خصوصی است.