فرماندار شوش در نشست پنج ساعته شورای تامین شوش با مدیران شرکت کاغذ پارس، تعدیل ۱۰۰ کارگر شرکت کاغذپارس را غیرقابل قبول دانست و گفت: تصمیم نادرست مدیران هلدینگ کاغذ پارس امنیت معیشتی خانوادهها را زیر سوال برد و موجب دغدغه مردم در این شهرستان شد.
محسن حویزه با تاکید بر حمایت تمام قامت مسوولان این شهرستان برای کمک به افزایش ظرفیت تولید و گره گشایی از مسایل مبتلا به شرکتهای فعال در شوش افزود: مدیریت شهرستان شوش تا کنون نهایت همکاری را با واحدهای تولیدی فعال در این شهرستان برای گره گشایی از مسایل و افزایش ظرفیت تولید آنها داشته است و این همکاری با قدرت بیشتر ادامه دارد.
وی با بیان اینکه تعدیل کارگران در سال جهش تولید غیرقابل پذیرش است بیان کرد: تمام کارگران تعدیل شده شرکت کاغذ پارس باید از فردا به سر کار خود بازگردند و مشغول تولید و فعالیت شوند.
فرماندار شوش با انتقاد از قراردادهای یک ماهه شرکت کاغذ پارس با کارگران این شرکت تاکید کرد: بساط قراردادهای یک ماهه که خلاف صریح قانون است باید در شرکت کاغذ پارس جمع شود و قرارداد با کارگران باید به طور مستقیم و بدون شرکت واسطه و بر اساس ضوابط قانونی باشد.
فرماندار شوش با تاکید بر اینکه شرکت کاغذ پارس سه ماه فرصت دارد تا قرارداد با کارگران خود را اصلاح کند افزود: به عنوان رییس شورای تامین شوش به مدیران شرکت کاغذ دستور میدهم بر اساس قانون کار طی سه ماه مکلف هستند، با اصلاح قراردادها حداقل مدت زمان قرارداد کارگران را به ۸۹ روز افزایش دهند.
نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با انتقاد از تصمیم مدیران هلدینگ کاغذ پارس برای اخراج ۱۰۰ نفر از کارگران این شرکت افزود: تصمیم نادرست مدیران این شرکت تبعات سیاسی، اجتماعی و امنیتی فراوانی برای شهرستان داشته و حتی شیرینی پاسخ قاطع سپاه به جنایات اسراییل را تحت الشعاع قرار داد.
محمد کعب عمیر نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مسوولان شرکت کاغذ پارس که بر اساس سیاستهای اصل ۴۴ مدیریت این شرکت را به عهده گرفته اند باید نسبت به ایجاد اشتغال در این شهرستان پاسخگو باشند.
وی با بیان اینکه خصوصی سازی شرکتهای بزرگ دولتی شوش در دوران دولت قبل را خیانت به این شهرستان گفت: شرکت هفت تپه به ثمن بخث به برخی افراد نور چشمی واگذار شد و این واگذاری غیرکارشناسی، تولید و اشتغال را به نقطهای رساند که تجمعات کارگری هفت تپه به سرخط اخبار بین المللی تبدیل شد و متاسفانه این رویه در شرکت کاغذپارس نیز در حال تکرار شدن است.
کعب عمیر افزود: نحوه واگذاری شرکتهای بزرگ شوش در قالب اصل ۴۴ خیانتی بزرگ به این شهرستان بود که در دولت روحانی و با ضعف مدیران وقت استانی رقم خورد.
نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تمام کارگران اخراج شده کاغذ پارس باید امروز به کار خود بازگردند گفت: مسایل مبتلا به شرکت کاغذ پارس را در سطح ملی و با استفاده از ظرفیتهای مجلس شورای اسلامی دنبال میکنم.
وی ادامه داد: انتظار از مدیران شرکت کاغذپارس این بود که قبل از تصمیم به اخراج کارگران مسایل مبتلا به خود را مطرح تا موضوع در سطح ملی و با نشست با مسوولان و وزرای مرتبط را پیگیری کنیم.
کعبر عمیر گفت: بسیاری از شرکتهای فعال در شوش که در روند تولید آنها اختلال ایجاد شده بود، پیش از گسترش مشکل، با طرح موضوع با مسوولان شهرستان و استفاده از تمام ظرفیتهای موجود در سطح شهرستانی، استانی و ملی، مسایل گره گشایی شد.
کعب عمیر تصمیم مدیران هلدینگ در اخراج کارگران را تنش زا و مغایر با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب برای تحقق جهش سال دانست و گفت: بسیاری از قوانین کارگری از جمله طبقه بندی مشاغل و مزایای کارگری به کارگران کاغذ پارس داده نشده است که این روند باید به سرعت اصلاح شود.
نماینده مردم شوش در مجلس با انتقاد از نحوه قرارداد شرکت کاغذپارس با کارگران این شرکت افزود: قرارداد کارگران فعال در کاغذ پارس، با شرکت واسطهای به نام ملایار و آن هم یک ماهه تنظیم میشود که هر ۲ اقدام خلاف قانون است.
شرکت پارس طبیعت سلولز به عنوان یکی از شرکتهای ذیل هلدینگ کاغذ پارس شوش برای تولید ظروف یکبار مصرف کاغذی در سال ۱۴۰۰ افتتاح شد.
صاحبان سهام شرکت گروه صنایع کاغذ پارس در مجمع عمومی سالیانه این شرکت در اواخر اسفندماه سال گذشته، تعدیل و تعیین تکلیف نیروهای مازاد در شرکت پارس طبیعت سلولز به منظور حفظ حیات و بقای این شرکت را به تصویب رساندند.
در راستای اجرای این مصوبه، مسوولان شرکت پارس طبیعت سلولز در ۲۶ فروردین ماه امسال فهرست نیروهای مازاد را اعلام کردند که از ابتدای اردیبهشت ماه قرارداد حدود ۱۰۰ نفر از کارگران این شرکت تمدید نشده است.
گروه صنایع کاغذ پارس در سال ۱۳۴۶ در شمال خوزستان با هدف استفاده از باگاسِ استخراج شده از کارخانه نیشکر هفت تپه تأسیس شد و در سال ۱۳۴۹ به بهره برداری رسید. این شرکت تا سالها تأمین کننده کاغذ چاپ و تحریر داخل کشور بود، اما به دلیل صدمات وارده در دوران جنگ تحمیلی و نوسازی و بازسازی نشدن در زمان تصدی بخش دولتی، در معرض تعطیلی همیشگی قرار گرفت که در نهایت سهام این شرکت در مهر ماه سال ۱۳۹۲ به بخش خصوصی واگذار شد.