حمیدرضا رحیمدل معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری یزد با اشاره به صدور هشدار نارنجی از سوی اداره کل هواشناسی استان یزد، گفت: از روز گذشته تا پنجشنبه صبح، کل مجموعه ستاد مدیریت بحران شهرداری در آمادهباش کامل هستند.
وی ادامه داد: با توجه به هشدار سطح نارنجی، میزان بارندگی قابل توجه برای یزد پیشبینی شده است بنابراین آبگرفتگی معابر سطح شهر یزد را خواهیم داشت و باید پمپها و تجهیزات مورد نیاز سریع پای کار بیاوریم و با سرعت عمل کار کنیم.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری یزد عنوان کرد: اقدامات خوبی در یکی دو سال در حوزه مدیریت بحران در خصوص آمادهسازی کمربند حفاظتی شهر یزد یا همان سیل بندهای یزد از نظر پاکسازی پشت سیلبندها، ارتفاعات سیلبندها، حجم خاکریز، احداث سرریز و... انجام شده است.
رحیمدل افزود: سه سیلبند در سمت پارک کوهستان برای جلوگیری از ورود آب به خیرآباد و عیشآباد ایجاد شده است که بتواند این روانآبها و سیلابیشدن را کنترل کند، در سال ۱۴۰۰ در این نقطه به واسطه سیل خسارت وارد شد.
وی تأکید کرد: با توجه به هشدار هواشناسی و آبگرفتگی معابر، از شهروندان میخواهیم در زمان بارندگی رفت و آمد و تردد غیرضروری در داخل شهر نداشته باشند، چون باعث میشود روانآبها داخل سطح شهر و خیابان مسیر خود را در کانالها طی نکنند و در سطح معابر بیشتر بمانند.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری با بیان اینکه دو کریدور برای عبور روانآبها به سمت خارج از شهر وجود دارد، ادامه داد: یکی از این کریدورها چهارراه محمودآباد به سمت بلوار نصر و دروازه قرآن است که کل حجم روانآبهای مناطق دیگر از جمله منطقه چهار، منطقه یک و... در چهاراه محمودآباد جمع میشود و به سمت خروجی شهر میرود.
رحیمدل خاطرنشان ساخت: یک کریدور دیگر نیز از میدان حضرت ابوالفضل، میدان همافر به سمت میدان باغ ملی میرود، این کریدور وارد مسیل شهر یزد همان رودخانه پشت پل نواب صفوی شود و در بافت تاریخی نیز با لولهگذاری که از چهار راه مهدیه به سمت ایرانشهر و انتقال آب به رودخانه شهر یزد انجام شد، مشکل تا حدودی حل شده است.
وی ادامه داد: فقط در دو نقطه با مشکل مواجه هستیم، بلوار فضیلت در منطقه سه که انتقال آب آن حدود ۲۰ میلیارد تومان نیاز دارد و لازم است که امسال حتما تأمین اعتبار آن انجام شود و دیگری میدان ابوالفضل که باید لولهگذاری برای آن انجام شود.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری یزد در خصوص چاههای جذبی سطح شهر یزد گفت: تعدادی چاه جذبی در سطح شهر یزد وجود داشت که در بیش از یک سال گذشته ۸۰۰ چاه جذبی دیگر نیز در مناطق پنجگانه شهری یزد حفر شد و عمق این چاهها را نیز تا ۲۵ متر افزایش دادیم و لولهای نیز برای خروج هوا در کنار این چاهها نصب کردیم که اقدام بسیار خوبی برای جذب روانآبها بود.
وی با بیان اینکه چاههای جذبی در زمان جاریشدن سیلاب جوابگو نیست، ادامه داد: چنانچه بارش باران در طولانی مدت و با شدت کم وجود داشته باشد چاههای جذبی میتوانند در جذب روانآب مؤثر باشند، اما در بارشهای شدید و کوتاه مدت این چاهها کارساز نیستند.