آرش فهیم کارشناس و منتقد سینما و تلویزیون درباره سریال نون خ گفت: فصل پنجم سریال «نون خ» یک گام بلند و زیبا در جهت بازنمایی تصویر واقعی قوم بلوچ در آثار نمایشی است.
وی ادامه داد: همان طور که در فصلهای قبلی دیدیم، مجموعه تلویزیونی «نون خ» به نام کردستان و قوم کرد سند خورده است و اکثر بازیگرانش نیز هنرمندان بومی کُرد هستند و در چهار فصل قبلی اش، جنبهها و ابعاد مختلف فرهنگ و آداب و رسوم و جغرافیا و هنرِ کُردی را به تصویر کشید.
وی عنوان کرد: اما فصل پنجم «نون خ» را میتوان پیوند غرب و شرق ایران دانست، چون در یک حرکت خلاقانه و به موقع، بلوچستان و قوم بلوچ نیز به این سریال راه یافته است. طوری که میتوان «نون خ ۵» را از نظر فرهنگی و قوم شناختی، بازتاب دهنده اتحاد اقوام ایرانی با تمرکز بر دو قوم کرد و بلوچ دانست. موسیقی تیتراژ پایانی این سریال نیز تلفیقی از موسیقی نواحی بلوچی و کردی است و زیباییها هر دو قوم را در این فصل از «نون خ» میبینیم.
این کارشناس عنوان کرد: البته «نون خ ۵» نیز دچار ضعفها و اشکالات ساختاری و محتوایی است، اما اهمیت این مجموعه تلویزیونی بالاست و میتوان آن را یک سریال استراتژیک و راهبردی در جهت منافع و اقتدار ملی دانست. فراموش نکنید که از گذشته تا به حال، یکی از ترفندهای دولتهای استعماری و دشمنان ایران، ایجاد تفرقه بین اقوام و گروهها و پیروان مذاهب و ادیان گوناگون ایرانی بوده است. آنها با وسائل و ابزار مختلف، ازجمله با رسانهها همواره در پی این بوده اند که بین ترک و کرد و لر و فارس و بلوچ و شیعه و سنی و شهری و روستایی و زن و مرد و ... اختلاف و تنش ایجاد کنند تا آرزوی محال تجزیه ایران را به واقعیت تبدیل کنند.
فهیم تاکید کرد: اینکه صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران اقدام به تولید سریالی، چون «نون خ ۵» کرده که محور اصلی داستان آن همراهی و همنشینی اقوام مختلف و بازنمایی زیباییهای فرهنگی و قومی و جغرافیایی قوم بلوچ است، یک رویکرد روشن و مترقی محسوب میشود.
وی افزود: متأسفانه به خاطر سیاستهای استعماری قوای بیگانه و همچنین فعالیت برخی گروهکهای تروریستی وابسته به جریانهای دشمن با ایران، تصویری جعلی و دروغین از خطه پرافتخار بلوچستان و مردم نجیب و دلاور این بخش از ایران در ذهن برخی ایجاد شده است. اما مجموعه «نون خ ۵» این روزها تصویری واقعی و درست را از بلوچستانِ ایران و مردم بلوچ نشان میدهد. خانواده ناخدا در این سریال، نماینده و نمودی از قوم بلوچ هستند که سرشار از تدبیر و مهربانی و مهمان نوازی و وطن دوستی اند.
این منتقد خاطر نشان کرد: امید است تولید سریالهایی با رویکرد اتحاد اقوام و بازنمایی زیباییهای قومهای مختلف ایرانی روز به روز در صداوسیما بیشتر شود.
قربان شما سلمان پیشاور
گرانی ، ازدواج ، کودکان سرطانی ، مشکلات کولبرها ، بنام زدن مفاخر ایرانی توسط کشورهای دیگه ، قاچاق حیوانات ، ارزش پول کشور ،
هزینه سنگین هتلها و گردشگری و......
همش مردمو به اشکو گریه میندازین ، نسازید اقااا نسازید ، این پولا خوردن نداره
اقاخانی فقط باید یک نقش جانبی و کمدی را در یک سریال بازی بکنه نه کارگردان
من چند قسمتش رو دیدم خوشم نیومد سرعت کم پیشروی داستان و نبود خیلی از شخصیت های جذاب فصل های قبلی و غالبا توی مینی بوس نوشسته بودن و حرف میزدن و کارهای الکی و غیر واقع برای کش دادن سریال و نمایش دادن شعار های کلیشه ای!
ما هم مسافرت رفتیم تا پول ندی تره هم هیچ جا براتون خورد نمیکنن! اینا هر جا میرفتن همه هرچی داشتن بهشون میدادن و بدون شناخت کافی پول نمیگرفتن وسایلشونو در اختیارشون میزاشتن و یه جا همه قومیت ها توی یک تولد بدون شناخت طرف کادو میاوردن و به نوبت میرقصیدن و... خلاصه کاملا دور از واقعیت و کسل کننده بود امیدوارم به این روند ساخت بی هدف سریال پایان دهند و فصل های بعدی یک داستان قشنگ و پرهیجان داشته باشند
قسمت دیشب هم بهتر بود کمی فضای بیرون غار رو نشان میدادند بعد راه ورودی غار باز می شد
یکی از عمه ها هم زیادیه اون قد کوتاهتره باید حذف بشه اوسا غلام هم جالب نیست
این ۳ تا کار رو بکنید تا سریال جذاب تر بشه
این ۳ نفر که نام شون ذکر کردم واقعا خیلی رو مخ هستند مخصوصا اون افشین