رضا لطیفیزاده گفت: به منظور اجرای عملیات مبارزه با عوامل خسارتزای مزارع غلات و کلزا تعداد ۱۵ فروند پهپاد سمپاش در کنار سایر سمپاشها (توربولاینر و پشت تراکتوری) در استان به کارگرفته شد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: نکته مهم اینکه در سال گذشته فقط چهار فروند پهپاد بومی در استان وجود داشت، اما با توجه به مزایای پهپادهای سمپاش و بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته با هدف ایجاد اشتغال و تجهیز کشاورزان به ادوات جدید تعداد پهپادهای بومی به ۱۰ فروند افزایش یافتهاست.
لطیفی زاده افزود: در سال زراعی جاری نیز تعداد ۱۶ شبکه مراقبت و پیش آگاهی وظیفه نظارت و مراقبت از مزارع را به عهده دارند و توصیههای فنی لازم را به منظور مبارزه به موقع و اصولی با عوامل خسارتزا به کشاورزان ارائه مینمایند که این روند تا پایان برداشت محصول ادامه خواهد داشت.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی قم توضیح داد: هر ساله با آغاز کشت محصولات پاییزه، فعالیت شبکههای مراقبت و پیش آگاهی در مزارع غلات و کلزا شروع میشود و کارشناسان ما با بازدید مستمر از مزارع بر وضعیت عوامل خسارتزا شامل علفهای هرز، آفات و بیماریها نظارت میکنند.
او ادامه داد: در سال جاری نیز بهدلیل شرایط خاص اقلیمی همچون عدم بارش نزولات جوی و گرمی هوا در زمستان، کار مبارزه با آفت شته و سایر عوامل خسارتزا زودتر از هر سال و از نیمه دوم بهمن ماه آغاز گردید.
لطیفی زاده گفت: در آخرین روزهای سال ۱۴۰۲ ریزش آفت سن مضر غلات از اماکن زمستانگذران به مزارع غلات شروع و با توجه به آماربرداریهای صورت گرفته توسط شبکههای مراقبت مطابق دستورالعملهای فنی سازمان حفظ نباتات کشور، عملیات مبارزه با این آفت مهم و کلیدی از تاریخ پنجم فروردینماه سالجاری آغاز گردیده و تا پایان برداشت محصول ادامه خواهد داشت.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی قم افزود: در نیمه اول فرودین به دلیل مهیا شدن شرایط اقلیمی (دما و رطوبت) برای ظهور بیماریهای غلات نظیر زنگ زرد، سفیدک و سایر لکه برگیها، شبکه مراقبت ضمن بازدید مرتب و روزانه از مزارع، کانونهای اولیه بیماری را شناسایی و عملیات مبارزه به منظور جلوگیری از گسترش بیماریها به خصوص زنگ زرد صورت گرفت.
او ادامه داد: با تلاشهای عوامل اجرایی و کارشناسان شبکههای مراقبت تاکنون عملیات مبارزه با عوامل خسارتزای مزارع غلات و کلزا با موفقیت اجرا شدهاست.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی قم همچنین گفت: به منظور تغذیه گیاهی و جبران خسارت سرما به مزارع غلات و کلزا و با هدف افزایش عملکرد در واحد سطح، محلول پاشی مزارع توسط کودهای ریز مغذی، NPK، سولوپتاس و سایر موارد نیز همزمان با عملیات سمپاشی در مزارع قم صورت گرفتهاست.
۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت میرود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.
به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.