سیف الله رنجبر مدیر پایگاه جهانی اورامانات کرمانشاه با اشاره به شناسایی حدود ۵۰۰ محوطه باستانی در منطقه اورامانات، گفت : تاکنون کاوشهای باستان شناسی زیادی در این منطقه انجام شده که در برخی از این کاوشها مواد فرهنگی همچون سفال بدست آمده است.
وی افزود: پیشینه بسیار کهن و خاص بودن این سفالها نشان میدهد که در زمان باستان صنعت سفالگری در این منطقه رواج داشته است.
مدیر پایگاه جهانی اورامانات اضافه کرد: براین اساس از چندسال پیش برنامه ریزیهایی برای راه اندازی بانک سفال در منطقه اورامانات (استانهای کردستان و کرمانشاه) انجام گرفت تا در آن سفالهای کشف شده در این منطقه به نمایش درآید.
وی تصریح کرد: به این منظور پیگیریهایی را برای راه اندازی بانک سفال منطقه اورامانات کرمانشاه آغاز کردیم، لذا در گام اول باید فضایی برای آن در نظر گرفته میشد.
رنجبر خاطرنشان کرد: پس از بررسیهای انجام شده، ساختمانی قدیمی و بلااستفاده متعلق به آموزش و پرورش در روانسر واقع در روبروی سراب روانسر انتخاب کردیم و رایزنیها و مکاتباتی را با این دستگاه انجام دادیم تا این ساختمان را در اختیار ما قرار دهند و بانک سفال را در آن راه اندازی کنیم.
وی افزود: متاسفانه آموزش و پرورش در این زمینه همکاری نکرد و با این بهانه که ساختمان قدیمی است و امکان ریزش دارد، اجازه نداند از آن استفاده کنیم، اما بعد از یکسال همان ساختمان را به یک درمانگاه واگذار کردند.
مدیر پایگاه جهانی اورامانات با بیان اینکه در سفر اخیر مدیرکل امور پایگاههای جهانی و ملی وزارت میراث فرهنگی موضوع احداث بانک سفال اورامانات در روانسر مورد بررسی قرار گرفت، عنوان کرد: در این سفر مقرر شد با همکاری فرمانداری مکانی برای راه اندازی بانک سفال تعیین شود و امور پایگاههای وزارتخانه در بحث تعمیر و تجهیز آن کمک کند.
وی یادآور شد: در حال حاضر دو ساختمان بلا استفاده دیگر در روانسر برای راه اندازی بانک سفال در نظر گرفته شده که باید با ارگانهای مربوطه رایزنی شود.
رییس اداره میراث فرهنگی روانسر افزود: در سفر مدیرکل امور پایگاههای وزارت میراث فرهنگی به شهرستان روانسر مقرر شد به دلیل نزدیکی شهر روانسر به مرکز استان و دسترسی راحتتر از طریق آن به سایر شهرستانهای منظر فرهنگی تاریخی اورامانات، محل پایگاه جهانی اورامانات کرمانشاه به این شهرستان منتقل شود .