با خبر وزیر نفت مبنی بر جمع آوری کارتهای سوخت از جایگاهها سوالاتی در ذهن شهروندان ایجاد شد که پاسخ این سوالات را از شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی جویا شده و منتشر کرده ایم. در ادامه سوالات و پاسخ دریافتی از شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی را میخوانید:
_ من حدودا ۵ ساله رمز کارت سوختم رو گم کردم و چون ایران نبودم اقدامی نکردم از طرفی ماشینم به اسم برادرم هست و کارت سوخت به اسم خانومی که ماشین رو از اون خریده میشه من رو راهنمایی کنید چون انقدر رمز رو اشتباه زدم کارت قفل شده الان چیکار باید انجام بدم؟
جواب: به دلیل گذشت بیش از ۵ سال و بدون استفاده بودن کارت ابطال شده، فقط مالک اصلی باید با مدارک کامل خودرو به پلیس +۱۰ مراجعه و درخواست خود را ثبت کند.
_ ماشین لندور برای کار کوهستان دارم که فاقد کارت است یا ماتور سیکلت هم چنین خیلی از وسایل نقلیه فاقد کارت هستند فکری بحال ما کنید.
جواب: اگر وسایل نقلیه مورد نظر دارای پلاک باشند کارت سوخت به آنها تعلق میگیرد، اگر فاقد پلاک باشند باید از طریق سامانه سدف درخواست سوخت بدهند.
_ مقدار بنزین برای رانندگان اسنپ خیلی کم می باشد آیا راه کاری اندیشه شده است؟
جواب: دولت هزینهای اعتباری برای اینگونه خودروها در نظر گرفته بود که برای پیگیری بیشتر باید ازطریق سامانه سماس پیگیری کنید.
_ آیا هدف از این کار سه نرخی کردن قیمت بنزین است؟
جواب: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در خصوص تغییر نرخ بنزین تصمیم گیرنده نیست و فقط مجری تصمیمات دولت است.
_ خودرو صفر خریدم کارت سوخت ندارد پلیس + ۱۰ هم میگوید باید سند سبز داشته باشید برای درخواست کارت سوخت ماشین صفر کیلومتر سند سبزش ۱ ماه آینده ارسال می شود. از طرفی به گفته پلیس +۱۰ سامانه کارت سوخت اکثرا قطع است اگر وصل بشود ۴۵ روز کاری طول میکشد تا کارت سوخت صادر و ارسال شود با یک حساب سر انگشتی حداقل ۷۵ روز کاری بدون کارت سوخت هستیم میشه ۲ ماه و نیم توی این مدت تکلیف ما چیست؟
جواب: مدارک خودرو باید از پلیس راهور پیگیری شود و ضمن اینکه سامانه ثبت درخواست سوخت در حال حاضر هیچ گونه مشکلی ندارد اما روند صدور کارت سوخت حداقل یک الی یک ماه ونیم زمان می برد وبرای حل مشکل میتوان از کارت سوخت آزاد موجود در جایگاهها استفاده کرد.
_ برای بنزین سوپر چه کاری باید کرد؟ با کارت شخصی نمیشه زد و کارت جایگاه هم محدوده. برخی مواقع بنزین در جایگاه هست ولی سهمیه کارت جایگاه تمام شده است.
جواب: روند استفاده از سوخت سوپر نیز کلا از ابتدا با کارت آزاد جایگاه بوده و نمیتوان از کارت سوخت شخصی برای این نوع سوخت استفاده کرد و در این گونه مواقع میتوان از نواحی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در مورد کارت آزاد جایگاهها اطلاعات کسب کرد.
_ نمی دانم سهمیه بنزین برای شهرستانها و تهران یکسان است یا خیر. من یک کارمند هستم که متاسفانه در منطقه محل سکونتم مترو وجود ندارد. و مجبورم هر روز حداقل ۳۰ کیلومتر در تهران با ماشین خود تردد کنم. سهمیه بنزین ۱۵۰۰ تومانی من خیلی زود تمام می شود و گاهی هم سهیمه ۳۰۰۰ تومانی تمام می شود و مجبورم از کارت سوخت جایگاه استفاده کنم. آیا برای ما که در تهران مسافت بیشتری را طی میکنیم نسبت به شهرهای دیگر نباید سهمیه بیشتری در نظر گرفت؟
جواب: کلا میزان سهمیه واریزی برای تمامی خودرو های شخصی یکسان است و هیچگونه تفاوتی بین افراد نیست اما نظر شما را بعنوان پیشنهاد میتوان مطرح کرد.
_بنزین آزاد کارت شخصی تموم شد چکار کنیم؟
جواب: تنها راهکار آن استفاده از کارت سوخت آزاد جایگاه می باشد.
_ با توجه به قانون عدم صدور کارت سوخت برای خودروهای بالای ۲۵ سال سن، تکلیف سوخت برای این خودروها چه خواهد شد؟
جواب: این قانون مصوب هیئت دولت میباشد وقانون گذار آن شرکت نفت نیست. شرکت ملی پخش مجری تصمیمات دولت است.
_ من مالک یک موتور سیکلت ۱۲ ساله هستم. کارت سوخت بنده رو سوزوندن و الان برای سوخت گیری مجبورم از کارت سوخت جایگاه استفاده کنم. بهتر بود فقط سهمیه رو قطع کنند که بتونم از کارت بدون سهمیه استفاده کنم.
جواب: نظر شما را بعنوان پیشنهاد میتوان مطرح کرد.
_ حدود ۳ماه است که برای کارت سوخت مفقود شده ام ثبت نام کرده ام ولی تاکنون خبری نشده ازکجا بفهمم کار در چه مرحله ای است؟
جواب: ۳ راه برای پیگیری کارت سوخت وجود دارد. ۱- تماس با مرکز پاسخگویی ۰۹۶۲۷ ۲- ثبت نام در سامانه سخا واستعلام از این سایت ۳- پیگیر از دفاتر پلیس +۱۰)
_ ما اسنپ کار می کنیم و الان چند ماه است سهمیه ندادن و قطع شده. چجوری برای زندگی و ماشین بنزین جورکنیم جز اون سهمیه ای که داریم تو کارتمون.
جواب: میتوان از سامانه سماس برای دریافت سهمیه اعتباری پیگیری کرد.
- چهار روزه سامانه ثبت درخواست کارت سوخت قطعه، از پنج شنبه تا امروز دوشنبه هر روز دارم میرم پلیس ۱۰+، میگویند سامانه قطعه، منی که کارت سوخت ندارم، چطور باید ثبت نام کنم؟
جواب: قطعی سامانه ثبت درخواست کارت سوخت به شرکت نفت مربوطه نمی باشد وباید از پشتیبانی دفاتر پلیس +۱۰ پیگیری شود.
_ اگر ۶۰ لیتر و ۱۰۰ لیتر در کارت سوخت تمام شود در جایگاهها کارت وجود خواهد داشت یا بنده باید در جاده بمانم تاسر ماه شود و در کارتم سوخت واریز شود.
جواب: میتوان از کارت آزاد موجود در جایگاهها استفاده کرد.
_ ماشینم قبلا دوگانه سوز بوده سهمیه سی لیتر داشت ولی الان که بنزینی شده سهمیه تغییری نکرده چطور میتونم سهمیه را ۶۰ لیتر کنم؟
جواب: زمانیکه خودرو دوگانه شود سهمیه آن نصف خودرو های تک سوز میشود واین میزان سهمیه به هیچ عنوان قابل برگشت به ۶۰ لیتر نیست.
_ کلا دوهفته سهمیه سوخت میتونم باهاش کارکنم بعد چیکارکنم؟
جواب: باید از کارت آزاد جایگاهها استفاده شود.
منبع: ایسنا
وقتی سهمیه ای بشود، کارت سوخت جایگاهی وجود نخواهد داشت.
کشوری که روی نفت و گاز خوابیده بعد از ۴۳ سال هنوز محتاج واردات بنزین از خارج است. و اینجوری مردم خود را تحت فشار میگذارد.
خجالت آور نیست.
خدا نکنه کسی مریضی داشته باشد و بخواهد مریض اش را از استانی به استان دیگر ببرد.
با جان و مال مردم بازی نکنید که تاوان آه و ناله های مردم را ازتان میگیرد.