مطالبات حماس در خصوص انعقاد پیمان آتشبس دائمی مشخص وواضح است. درمقابل واشنگتن و تلآویو سعی دارند با تهیساختن غزه از اسرای صهیونیست در ازای یک آتشبس مقطعی وشکننده، قدرت مانور مقاومت رادرآینده از آن سلب کنند. دراین خصوص گفتوگویی با علی برکه، یکی از رهبران حماس که در بیروت به سر میبرد، صورت دادهایم که از نظرتان میگذرد.
طی روزهای اخیر، افکار عمومی منطقه با دقت و حساسیت مذاکرات قاهره و همچنین اخبار مربوط به جنگ غزه را دنبال میکنند. آخرین برآورد شما از این مذاکرات و مطالبات قطعی مطرحشده از سوی حماس چیست؟
اگرچه مشغول بررسی پیشنهادهای مطرحشده از سوی کشورهای میانجی در مذاکرات هستیم، اما اصول و خطوط قرمز ما در مذاکرات مشخص است. ما هرگز این خطوط قرمز را تغییر نداده و نخواهیم داد. یکی از این موارد، مربوط به دائمیبودن آتشبس است. ما آتشبس موقت با دشمن صهیونیستی در ازای آزادی اسرای صهیونیست را نمیپذیریم، حتی اگر فشار زیادی در این خصوص به ما وارد شود. در این میان، ما از ابتکار عمل و راهکارهایی حمایت میکنیم که ناظر بر ایجاد آتشبس دائمی در غزه، خروج ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی در این منطقه و بازگشت آوارگان به فلسطین باشد. ما در مذاکرات بهدنبال یک دستاورد مقطعی و محدود نیستیم که در ازای آن، مزیتهای خود را در برابر دشمن از دست بدهیم.
نتانیاهو و مقامات رژیم اشغالگر از یک سو بر اهداف شکستخورده خود در غزه از جمله نابودی حماس و تسلط بر نوار غزه تاکید دارند و از سوی دیگر، هیأتهای مذاکرهکننده خود را جهت مذاکرات آتشبس روانه کشورهای واسطهگر مانند مصر میکنند. این تعارض را چگونه تحلیل میکنید؟
بهتر است در پاسخ به این سؤال نگاهی به شرایط جاری در جنگ غزه بیندازیم. تلآویو به اهداف خود در این جنگ نرسیده و در یک جمعبندی میدانی، با شکست مواجه شده است. با این حال رژیم صهیونیستی تلاش میکند از طریق اعمال انواع فشارها به غزه و حماس، آنچه را که در میدان قادر به کسب آن نبوده، پای میز مذاکرات آتشبس به دست آورد. آمریکا نیز در این مسیر به حمایت مطلق از رژیم صهیونیستی پرداخته و تلاش میکند شکست صهیونیستها در میدان نبرد را از طریق تغییر قواعد مذاکره آتشبس به سوی تلآویو تغییر دهد ولی ما این نقشه مشترک (ازسوی واشنگتن و تلآویو) را بهخوبی تحلیل کرده و نسبت به آن واقف هستیم. ما در مرحلهای نیستیم که بخواهیم اساسا به دشمن امتیاز بدهیم، بلکه شرایط میدانی ما اکنون منسجم و بسیار خوب است. از این رو دلیلی ندارد ما مطالبات غیرقابل توجیه رژیم صهیونیستی وآمریکا را بپذیریم. درصورتی که مذاکرات آتشبس، حول موارد مطرحشده و همان خطوط قرمز اعلامی ازسوی حماس صورت گیرد و راهکارهای مبتکرانه نیز ناظر بر آنها تنظیم و ترسیم شود، ما آنها را بررسی خواهیم کرد. ما بارها اعلام کردهایم که تا زمان عدم تامین منافع و خواستههای ملت فلسطین و مطالبات آنها، به نبرد با دشمن صهیونیستی ادامه میدهیم و برای ادامه این منازعه در میدان تا مدتی طولانی آمادگی داریم.
به همپیمانی وهمکاری واشنگتن وتلآویو درجنگ غزه اشاره کردید. برخی منابع غربی مدعی هستندمیان نتانیاهووبایدن اختلافاتی درجنگ غزه وجود دارد و روی این موارد مانور میدهند. آیا واقعا به تفکیک این دو بازیگر ضدمقاومت از یکدیگر قائل هستید؟
خیر. هدف آمریکا و رژیم صهیونیستی در قبال مقاومت فلسطین و منطقه مشخص است. آنها میخواهند حماس را از بین ببرند و صرفا هر یک بعضا روشها و تاکتیکهای خاص خود را در قبال این مسأله ترسیم میکنند. ما آمریکا راهرگز بازیگری متفاوت از رژیم صهیونیستی تلقی نمیکنیم و تاکید داریم که واشنگتن با تلآویو در کشتار ونسلکشی صورتگرفته در نوارغزه شریک است. در این معادله، اساسا اختلافات ظاهری نتانیاهو و بایدن اهمیتی ندارد. نتانیاهو ازجنگ وارتش رژیم اشغالگر برای حفظ موقعیت و جایگاه سیاسی و شخصی خود استفاده میکند. این در حالی است که وی وهمراهانش در کابینه رژیم اشغالگر در نهایت، راهی جز توقف جنگ و عقبنشینی از نوار غزه نخواهد داشت.
منبع:جام جم