جلال عرب خردمند معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد به مناسبت روز منابع انسانی ، از برگزاری ۹ آزمون استخدامی در استان ظرف ۲ سال گذشته و جذب سه هزار و ۵۰۰ نیروی جدید در دستگاههای اجرایی استان خبر داد و گفت: دولت سیزدهم رویکرد مناسبی در زمینه جذب نیروی انسانی با رویکرد تحقق عدالت محوری و استخدام در قالب برگزاری آزمون استخدامی ایجاد کرده و با توجه به این رویکرد، در سه ماه اول امسال هشت آزمون استخدامی برگزار میشود.
وی در ادامه تصریح کرد: در سال گذشته ۲ هزارو ۱۹۹ نفر از کارکنان دستگاههای اجرایی استان بازنشسته شدند، ۹۵ نفر استعفا دادند و ۶۰ نفر نیز فوت شدند و پیشبینی میشود در سه سال آینده حدود چهار هزار نفر به دلایل مختلف از دستگاههای اجرایی استان خارج شوند.
عرب خردمند با تشریح برخی چالشهای حوزه توسعه مدیریت و منابع انسانی دستگاههای اجرایی استان، گفت: موضوع کاهش انگیزه کارکنان و افزایش تمایل به خروج از دستگاه و نظام اداری در سطوح کارشناسی و مدیریتی از جمله این چالشهاست که در نشستهایی با مدیران کل و معاونان منابع انسانی دستگاهها یا سازمان مدیریت به آن پرداخته شده است.
به گفته وی افزایش مشکلات معیشتی کارکنان، تفاوت فاحش دریافتی در بخش دولتی و خصوصی، جذابیت مالی و شغلی بخش خصوصی با توجه به ظرفیتهای صنعتی و معدنی و همچنین نبود توازن در پرداختها میان دستگاههای اجرایی از جمله دلایل کاهش انگیزه کارکنان و تمایل به خروج ار سیستم اداری است.
معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی یزد در خصوص دیگر چالشهای موجود در حوزه منابع انسانی در استان یادآور شد: بررسیها و مقایسه نتایج و روند تغییرات عملکرد دستگاههای اجرایی استان در مجموع شاخصها طی سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ نشان دهنده بهبود عملکرد آنها در این سالهاست، اما با توجه به تغییراتی که همه ساله در شاخصها وجود داشته با قطعیت نمیتوان این افزایش امتیازات را نشان از مناسبتتر شدن وضعیت دستگاههای اجرایی در مجموع شاخصهای عمومی و اختصاصی ارزیابی عملکرد دانست.
وی ادامه داد: هنوز میان امتیازات اخذ شده توسط دستگاه و میزان رضایت واقعی مردم از خدمات ارائه شده و سایر تکالیفی که دستگاهها داشتهاند مثل کوتاه کردن و اصلاح فرایندها، تحقق دولت هوشمند، پاسخگویی و شفافیت، فاصله وجود دارد.
عرب خردمند، از وجود نهادهای شورایی متعدد در استان به عنوان یکی دیگر از مشکلات موجود برای چابک سازی اداری و نظام تصمیمگیری و عامل موازی کاری در استان دانست.
وی اظهار داشت: ۵۰ شورا، کمیته و کارگروه با مرجع تصویب ملی در استان فعال است که با احتساب شوراها با مرجع تصویب استانی، آمار زیاد میشود که پیشنهاد کاهش این شوراها و یا ادغام آنها با هماهنگی استاندار به سازمان اداری و استخدامی کشور ارائه شده است.
معاون سازمان توسعه مدیریت و سرمایه انسانی مدیریت و برنامهریزی استان یزد با بیان اینکه استان یزد ۵۲ هزارو ۴۲ نفر کارمند دارد که ۶۰ درصد آنها مرد و بقیه زن هستند، گفت: ۴۴ درصد این افراد دارای مدرک کارشناسی، ۲۲ درصد کارشناسی ارشد، پنج درصد دکترا، پنج درصد فوق دیپلم، ۱۶ درصد دیپلم و هشت درصد پایینتر از دیپلم هستند.
عرب خردمند اضافه کرد: همچنین ۴۸ درصد کارمندان رسمی، ۱۴ درصد پیمانی، هفت درصد رسمی آزمایشی، ۶ درصد کار معین، چهار درصد قراردادی کارگری، ۱۶ درصد شرکتی و پنج درصد سایر گزینههای استخدامی هستند؛ ۳۳ درصد نیروها در آموزش و پرورش، ۲۳ درصد در دانشگاه علوم پزشکی و بقیه در سایر دستگاهها در حال خدمت هستند.
وی، در مورد وضعیت پستهای مدیریتی استان هم اظهار داشت: ۲۲ درصد کارکنان در زمره مدیران ارشد، ۴۱۹ نفر مدیر میانی، یکهزارو ۷۴ نفر مدیر پایه، چهار نفر مدیر ارشد عملیاتی، ۶۰ نفر مدیر میانی عملیاتی و ۵۱۸ نفر مدیر پایه عملیاتی هستند.
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد در ادامه بر تبدیل وضعیت ایثارگران دستگاههای اجرایی تاکید کرد و گفت: تاکنون بیش از ۲ هزارو ۹۰۰ درخواست تبدیل وضعیت سازمان فرزندان شهدا، جانبازان و رزمندگان دفاع مقدس به "رسمی قطعی" مورد تایید قرار گرفت و به عنوان نیروهای پیمانی یا رسمی به بدنه اجرایی دولت اضافه شدهاند.
عرب خردمند افزود: تا پایان نیمه نخست سال گذشته از میان ۸۷ دستگاه اجرایی و شهرداری ها، ۵۸ دستگاه لیست حقوق و مزایا کارکنان خود را به طور کامل بارگزاری کردهاند؛ همچنین ۹۶ دستگاه تاکنون اطلاعات خود را در سازمان پاکنا (پایگاه اطلاعات کارکنان نظام اداری) به روز رسانی کردهاند.