خیرآبادی گفت: وقوع بارندگی در اواخر سال قبل و فروردین امسال باعث شد که منابع آبی پارک ملی از این بارشها بهرهمند شوند.
او ادامه داد: رشد پوشش گیاهی برای علفخواران به ویژه برای مرال، شوکا و قوچ و میش و ... که از گیاهان تغذیه میکنند بسیار خوب بود.
خیرآبادی افزود: در فروردین و اردیبهشت زمان زادآوری میشها، آهوان، بزها، مرال و شوکاهاست که نخستین زایمان امسال حیات وحش در این ذخیرهگاه زیستکره در میان میشها مشاهده شد.
او گفت: هر ساله در فصل پاییز با هدف بروز کردن اطلاعات آخرین وضعیت حیات وحش، جمعیت علفخواران ساکن پارک ملی گلستان به عنوان یکی از ذخیرهگاههای زیست کره دنیا و زیستگاه گونههای مختلف جانوری و گیاهی سرشماری میشود.
خیرآبادی با بیان اینکه سرشماری در پارک ملی گلستان در مناطقی، چون میرزابایلو، سولگرد، لهندور، آلمه، تنگه گل و دشت انجام میشود افزود:طی آخرین سرشماری در پاییز ۱۴۰۲ مشخص شد بیش از ۱۰ هزار راس قوچ و میش، کل و بز و آهو در پارک ملی گلستان زندگی میکنند.
او از مردم خواست: به نوزادان تازه متولد شده جانوران وحشی دست نزنند، چون بوی انسان روی پوست نوزاد باقی میماند و مادرش او را رها میکند.
سرپرست پارک ملی گلستان همچنین از طبیعت گردان و کوهنوردان خواست: اگر بره را مشاهده کردند گمان نکنند که آن بره گم شده یا مادرش رهایش کرده است بلکه مادرش آن را برای دور ماندن از خطر در لابلای گیاهان پنهان میکند و به موقع به او سر زده و به او شیر داده و از آن میکند.
پارک ملی گلستان در سال ۱۳۳۶ شمسی با نام «آلمه و ایشکی» مورد حفاظت قرار گرفت و نخستین پارک ایران است که سال ۱۳۵۴ در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۰ ذخیرهگاه محیط زیستی کره زمین به ثبت رسید.