سعید الیاسی افزود: هماهنگیهای لازم با ۲ استان خوزستان و ایلام صورت گرفت تا از خروج عشایر از مناطق قشلاقی به سمت ییلاقی بر خلاف تقویم کوچ جلوگیری شود.
او گفت: تیمهای سیار بخش خصوصی و ادارات در ۲ گلوگاه ورودی در شهرستان ملایر، ۲ گلوگاه اسدآباد، جاده تویسرکان و نهاوند برای جلوگیری از ورود زودهنگام عشایر مستقر شدند و تاکنون موردی از ورود پیش از موعد پیش بینی شده گزارش نشده است.
رئیس امور مراتع و بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری همدان تصریح کرد: عشایر پس از خروج از خوزستان وارد منطقه «میان بند» در لرستان سپس مناطق ییلاقی همدان میشوند همچنین عشایر مستقر در ایلام وارد کرمانشاه به عنوان «میان بند» سپس همدان میشوند.
الیاسی با بیان اینکه عشایر پس از ورود به همدان در ۵۵ سامان عرفی مستقر میشوند گفت: عشایر به مدت ۶۰ تا ۹۰ روز مجاز به حضور در سامان عرفی هستند و این زمان بستگی به میزان پوشش گیاهی سامان عرفی، تعداد خانوار عشایر و تعداد دام است.
او گفت: همه ساله مناطق ییلاقی استان همدان میزبان عشایر از استانهای کرمانشاه، خوزستان و ایلام از ایل ترکاشوند، یارمطاقلو و جمور است.
رئیس امور مراتع و بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری همدان تصریح کرد: تعدادی از عشایر فصل زمستان نیز همدان را ترک نکردند و همچنان در مناطق قُرق واقع در شهرستان بهار حضور دارند.
الیاسی افزود: تعدادی از عشایر در مناطق تحت مدیریت منابع طبیعی و سامانهای عرفی مستقر نشده بلکه در پایین دست از زمینهای آیش مستقر و از کاه و کُلش باقی مانده از برداشت گندم و جو و «پس چر» محصولات برای تعلیف دام استفاده میکنند.
او گفت: مراتع این استان ظرفیت پذیرش ۵۹ هزار واحد دامی را دارند که همه ساله سه تا چهار برابر ظرفیت گنجایش مراتع، دام وارد استان میشود.