دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیب‌های اجتماعی کلانشهر تهران جزئیات طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی را تشریح کرد.

عبدالمجید رحمانی با تاکید بر اینکه ساماندهی معتادین متجاهر طرح جامع شهرداری است که تقریبا تمام اجزای شهرداری در آن فعال هستند، گفت: این طرح توسط مناطق ۲۲ گانه و ۱۲۴ ناحیه شهرداری تهران در حال انجام است. معاونت‌های امور مناطق، اجتماعی و فرهنگی و خدمات شهری شهرداری تهران نیز در این طرح با سایر بخش‌ها همکاری می‌کنند تا کار به نتیجه برسد.

وی افزود: از مجموعه کار‌هایی که در این طرح دنبال می‌شود؛ بحث ساماندهی مشاغل و زباله‌گرد‌ها با معاونت خدمات شهری است. بحث متکدیان، معتادان متجاهر، کودکان کار و خیابان و ساماندهی بی‌خانمان‌ها هم با سازمان خدمات اجتماعی است که ذیل معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران باید کار را دنبال کنند.

رحمانی با اشاره به اینکه اکیپ‌های این طرح اکیپ‌های تخصصی هستند، مطرح کرد: بنا بر این است که سازمان خدمات اجتماعی درخصوص مددکار و نیرو‌های دیگری که نیاز است، هماهنگ می‌کند و در اکیپ‌هایی که با ظرفیت خود و مناطق مشخص می‌شود، حضور داشته تا پروتکل‌های اجرایی رعایت شوند.

وی ادامه داد: برای نیرو‌های پسماند نیز که در مناطق و نواحی پای کار هستند، درخصوص نحوه برخورد با زباله‌گرد‌ها برنامه‌ریزی صورت گرفته است.

رحمانی با تاکید بر اینکه در خصوص جمع‌آوری در سطح شهر، مجموعه شهرداری تهران کار را پیگیری می‌کند، ادامه داد: این طرح با پیشینه تمام دستگاه‌هایی که مستقیم و غیرمستقیم در حوزه آسیب‌های اجتماعی فعال هستند و در قرارگاه اجتماعی عضو هستند و کار‌ها با آنها پیش رفته است، ادامه دارد.

وی با اشاره به اینکه برخی از دستگاه‌های حمایتی در طرح جمع‌آوری مستقیم درگیر هستند و برخی بلافاصله پس از جمع‌آوری وظایفی را بر عهده دارند، خاطرنشان کرد: پس از جمع‌آوری نهاد‌های حمایتی و مجموعه‌هایی مثل وزارت بهداشت، بیمه سلامت، کمیته امداد، بهزیستی، سازمان فنی و حرفه‌ای و... درخصوص بحث ساماندهی، آموزش و حمایت از این افراد مسئولیت پیدا خواهند کرد. سازمان امور اتباع، فراجا و دستگاه قضا نیز از مجموعه‌هایی هستند که در اجرای این طرح همکاری می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه با اجرای این طرح تعداد زباله‌گردها، متکدیان، معتادان متجاهر و... کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته است، مطرح کرد: طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی ادامه خواهد داشت تا بتوانیم پاکسازی اولیه از چهار آسیب را داشته باشیم و پس از آن با تداوم و استمرار بتوانیم محلات و مناطق شهرداری تهران را پاک نگه‌داریم.

وی افزود: از ظرفیت مردم هم استفاده خواهیم کرد که پس از یک مقطع زمانی که تقریبا پاکسازی اولیه صورت خواهد گرفت، مردم گزارش آسیب‌های اجتماعی مدنظر را بدهند تا بتوانیم برخورد لازم را انجام دهیم.

رحمانی تاکید کرد: پس از جمع‌آوری این افراد، به آنهایی که نیاز به مراقبت، حمایت و خدمات دارند با همکاری شهرداری تهران و مجموعه دستگاه‌هایی که در قرارگاه اجتماعی عضویت دارند و با مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیب‌های اجتماعی کلان شهر تهران در ارتباط هستند؛ خدمات شایسته و مناسبی را ارائه خواهیم داد.

منبع: شهرداری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۳ ۲۴ فروردين ۱۴۰۳
من از یه بابایی که هر روز روزی دو سه بار میاد از سطل زباله جلو مغازه ضایعات جمع میکنه پرسیدم که آیا جاهای دیگه هم میره ؟گفت نه ،فقط جاهایی میتونه بره که از قبل معلوم شده و درصدی از پول فروش ضایعات رو باید برای اجاره سطل ازش میگیرن ،حالا کی خدا میدونه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۴ ۲۳ فروردين ۱۴۰۳
چرا توزیع مواد اینقدر گسترده و دسترسی بهش آسون شده؟اغلب جوانان و نوجوانان چه پسر و چه دختر ماری جوانا و گل و حشیش رو تجربه کردن ،چرا آموزش درست به کودکان و جوانان برای مقابله با آسیب های اجتماعی داده نمیشه؟
آموزش و پرورش،تلوزیون،مساجد،خانواده ها،رسانه ها چرا در آموزش و پیشگیری اینقدر عقب یا کم کارن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۰ ۲۳ فروردين ۱۴۰۳
آیا این مطلب که زباله گردها میگویند بابت جستجوی مخازن ذباله در یک محدوده باید امتیاز انحصاریش رو از مافیای این کار بگیرن درسته؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۷ ۲۳ فروردين ۱۴۰۳
بنده برای تحقیق پایان نامه از نزدیک مساله ی کودکان زباله گرد را بررسی کردم و طی ۷ ماه کار میدانی و پژوهش و مصاحبه متوجه شدم که در بحث کودکان کار به نوعی دستهای پنهان مافیایی وجود دارد و سود های ملیاردی این بازار که به نوعی کسب و کار انحصاری در آمده دستهایی در کار است
این شبکه بسیار دقیق و حساب شده کار میکند و در خیلی از دستگاها و ارگان ها را نیز نفوذ کرده است و با پرداخت درصد و حق حساب مانع از ساماندهی و جمع شدن مسئله ی زشت زباله گردی کودکان میشود
هر سطل زباله یک کد و هر چند سطل نیز یک بالادستی یا پیمانکار دارد ،هیچ وقت یک آدم معمولی نمیتواند شخصن از سطل های زباله ضایعات جمع آوری کند،مناطق بهتر شهر نیز نرخ اجاره ی ماهانه ی مشخصی برای هر سطل دارد

مستندات مربوطه رو منیز به چند جا فرستادم که امیدوارم ترتیب اثر داده شود...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۳ ۲۳ فروردين ۱۴۰۳
شاهد موج جدیدی از آسیب های اجتماعی مخصوصا در کلان شهر ها در سال 1403 خواهیم بود
آخرین اخبار