علی دیانتی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی با بیان اینکه سالانه ۳ هزار و ۳۰۰ تن قارچخوراکی در استان تولید میشود، گفت: بیشترین قارچ خوراکی استان در شهرستان ارومیه و به مقدار ۹۰۰ تن تولید میشود و عمده قارچ خوراکی تولیدی در استان از نوع دکمهای است.
وی اضافه کرد: ۶۸ واحد تولیدی قارچ در استان وجود دارد که بیش از ۲۰۰ نفر در این واحدها اشتغال دارند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی ادامه داد: سرانه مصرف قارچخوراکی در کشور حدود ۱.۵ تا ۲ کیلوگرم است که این مصرف سرانه برای استان حدود یک تا ۱.۵ کیلوگرم برآورد میشود.
دیانتی اضافه کرد: امسال یک واحد تولیدی قارچ دکمهای به ظرفیت ۵۰۰ تن در سال در شهرستان ارومیه در دست احداث است که پیشبینی میشود تا پایان شهریور ماه به بهرهبرداری برسد.
وی با بیان اینکه تولید و پرورش این محصول اغلب در سالنهای سرپوشیده است، اظهار کرد: سازمان جهادکشاورزی با معرفی برای دریافت تسهیلات بانکی احداث و یا سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی قارچ خوراکی از این واحدها برای توسعه و تداوم تولید حمایت میکند.
دیانتی اضافه کرد: اغلب بذر مورد نیاز برای این اقدام تولیدی در واحدهای دانش بنیان تولید، آمادهسازی و در اختیار پرورشدهندگان قرار داده میشود.