بر اساس این اطلاعیه، با توجه به هشدارهای قبلی در پی شروع بارندگی در همه مناطق استان اردبیل و پیشبینی تداوم بارش در روزهای آینده، شرایط برای شیوع و همهگیری بیماری زنگ زرد در مزارع گندم و جو در این استان کاملا مساعد شده است.
سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در اطلاعیه خود از کشاورزان خواسته است تا نسبت به تهیه قارچکشهای توصیه شده از جمله سایپرکونازول (آلتو)، فلوزیلازول به همراه کاربندازیم (آلرت) ، تبوکونازول (فولیکور) ، اسپیروکسامین به همراه سموم تبوکونازول و تریادیمنول (فالکن) ، فلوتریافول (ایمپکت) ، آزوکسی استروبین به همراه سیپروکونازول (آمیستاراکسترا) ، پروپیکونازول (تیلت) ، آپوکسی کونازول به همراه تیوفانات متیل (رکس دو) ، سایپرکونازول به همراه پروپیکونازول (آرتئا) و پروپیکونازول به همراه فلوکساپیروکساد و پیراکلواستروبین (اینوور) اقدام کرده و مزارع خود را با مشاوره کارشناسان جهاد کشاورزی سمپاشی کنند.
امسال محصول گندم در سطح ۵۵ هزار هکتار از اراضی آبی و ۲۳۵ هزار هکتار از اراضی دیم استان اردبیل کشت شده ولی با توجه به درگیر شدن مزارع استان با آفات متعدد و سرمازدگی بعید به نظر میرسد که برنامه تولید ۴۶۵ تا ۵۰۰ هزار تن گندم در این استان در سال زراعی جاری محقق شود.
بنا به اعلام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، در سال زراعی جاری محصول جو در ۹۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان کشت شده که ۲۵ هزار هکتار آن به صورت آبی و ۷۰ هزار هکتار نیز به صورت دیم بوده ولی بخش عمدهای از این مزارع دچار خسارت سرمازدگی و شته روسی شده است.
غفور آقایی ، مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل هفته گذشته اعلام کرد که سرمای کمسابقه و یخبندان هفته اول اسفندماه ۱۴۰۲ به حدود ۶۰ هزار هکتار از مزارع گندم و جو استان اردبیل خسارت زده است.
به گفته او، بر اثر وقوع سرما و یخبندان در دهه اول اسفندماه ۴۵ هزار هکتار از مزارع دیم گندم و جو در شهرستان گرمی، چهار هزار هکتار از مزارع دیم شهرستان بیلهسوار ، ۹ هزار هکتار از مزارع آبی شهرستان پارسآباد و حدود ۲ هزار هکتار از مزارع سایر مناطق استان از جمله مشگینشهر، نمین، اردبیل و اصلاندوز دچار خسارت سرمازدگی شده است.