اجرای طرح‌های زیرساختی در خراسان جنوبی سرعت گرفته و به تدریج مردم از مزایای آن‌ها بهره‌مند خواهند شد.

اجرای طرح‌های انتقال آب، راه آهن، جهاد آبرسانی، دوباندسازی جاده‌ها، انتقال گاز، نهضت ملی مسکن و پست‌های ۴۰۰ کیلوولت از اقدامات زیرساختی دولت سیزدهم در خراسان جنوبی است که مردم در میان مدت و بلندمدت شیرینی آن را خواهند چشید.

دولت سیزدهم از آغاز فعالیت با هدف محرومیت‌زدایی و توسعه متوازن مناطق کم برخوردار مانند خراسان جنوبی گره‌گشایی از طرح‌های کلیدی و زیرساختی را در دستور کار قرار داده؛ طرح‌های زیربنایی مهمی که مطالبه چندین ساله مردم این خطه نیز بوده است.

طرح احداث راه آهن، بهسازی راه‌ها، انتقال آب از دریای عمان و طرح انتقال گاز از دشتک زابل به خراسان جنوبی در این مدت از سوی مسئولان استان به جد پیگیری شده و در سفر‌های اول و دوم رئیس جمهور نیز در اولویت قرار گرفت به طوری که بخشی از مصوبات این سفر‌ها را به خود اختصاص داد و شاهد گشایش‌های خوبی در این زمینه بوده‌ایم.

از همین رو قناعت استاندار خراسان جنوبی در دیدار نوروزی با نماینده ولی فقیه در استان به این نکته اشاره کرد که دولت توجه ویژه‌ای به حوزه زیرساختی خراسان جنوبی دارد و گفت: پارسال به همت دولت شاهد اتفاقات خوبی در دو سطح ملی و استانی بودیم و توجه ویژه‌ای به ریل‌گذاری در حوزه زیرساختی استان شده است.

خراسان جنوبی از جمله مناطقی است که فعالیت‌های وسیع زیرساختی به وسعت استان در حال انجام است و احداث راه آهن، انتقال آب و گاز از زیرساخت‌های ضروری و مطالبات مردمی بوده که با گره‌گشایی از این طرح‌ها در ۲ سال اخیر و با انتخاب پیمانکاران مختلف در حال اجراست.

عباس زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی به تشریح مهمترین اقدامات زیرساختی دولت پرداخت و گفت: اتصال بیرجند به ریل سراسری یکی از مطالبات ۲۲ ساله مردم خراسان جنوبی بود که در سفر اول رئیس جمهور از سوی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، نخبگان و مسئولان استان پیگیری شد و تسریع در تأمین مالی طرح راه آهن بیرجند - قاین - یونسی جزو مصوبات این سفر استانی قرار گرفت.

او افزود: در نهایت با پیگیری جدی مسئولان استانی، همت دولتمردان و نمایندگان مردم استان در مجلس، همراهی قوای سه‌گانه و موافقت رهبر معظم انقلاب ۱۸۰ هزار میلیارد ریال از محل تهاتر نفت برای کل مسیر ریلی نهبندان - بیرجند - قاین - یونسی تأمین اعتبار شده است.

اعتبار ساخت راه آهن خراسان جنوبی آماده ابلاغ است

عباس زاده معاون استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: عملیات اجرایی راه آهن خراسان جنوبی در سومین سفر رئیس جمهور به استان ۱۵ شهریور پارسال آغاز شد و در حوزه سرزمینی خراسان جنوبی ۱۵ قطعه برای ساخت راه آهن تعریف شده که پیمانکاران تجهیز کارگاه را شروع کرده و از این تعداد ۱۲ قطعه در زمان حاضر فعال است.

او افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته اعتبارات تهاتر نفتی هم وارد مرحله عملیاتی و مشکلات قانونی رفع شد، محموله‌های نفتی فروخته و اعتبار آن تحویل وزارت راه و شهرسازی شده است.

عباس زاده تصریح کرد: در صورت ارائه فهرست بهای کارکرد، بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال به پیمانکاران استان در زمینه تجهیز کارگاه آماده ابلاغ و پرداخت است.

معاون استاندار با بیان اینکه طول مسیر ریلی زاهدان - بیرجند - مشهد ۹۱۰ کیلومتر است که از این مقدار ۴۳۲ کیلومتر در خراسان جنوبی قرار دارد تصریح کرد: در صورت تأمین اعتبار پیش بینی می‌شود تا چهار سال آینده خط راه آهن شرق کشور و قطعات مربوط به خراسان جنوبی به بهره‌برداری برسد.

پیشرفت فیزیکی ۳۷ درصدی باندهای دوم در استان

عباس زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه توسعه راه‌های دوبانده خراسان جنوبی از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار جدی قرار گرفته است گفت: ۱۵۰ کیلومتر باند دوم راه در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و سال گذشته هم ۱۲۰ کیلومتر در خراسان جنوبی ساخته شده است.

او افزود: اکنون ۵۷۲ کیلومتر باند دوم راه در استان با متوسط پیشرفت فیزیکی ۳۷ درصد و اعتبار مورد نیاز ۶۴ هزار میلیارد ریال در دست اجراست.

عباس زاده با اشاره به تحویل زمین در طرح قانون جوانی جمعیت گفت: خراسان جنوبی با تأمین و تحویل زمین بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ متقاضی طرح جوانی جمعیت رتبه نخست را در کشور کسب کرد.

خراسان جنوبی، برتر در نهضت ملی مسکن

عباس‌زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی در نشست بررسی عملکرد استان‌های سراسر کشور، در تمامی مراحل ساخت از جمله اتمام فونداسیون، سفت کاری، اسکلت و سقف، اتمام نازک کاری و کار‌های پایانی همچنین مراحل قرعه‌کشی و تخصیص متقاضیان قانون جوانی جمعیت با عملکرد مطلوب و با اختلاف در بین سایر استان‌ها موفق به کسب رتبه اول شده است.

او افزود: در دولت سیزدهم برای ۷۰ هزار واحد مسکونی در خراسان جنوبی تأمین زمین انجام شده که الحاق زمین در استان رشد ۱۵۵ برابری در ۲ سال اخیر نسبت به عملکرد دولت قبل دارد.

عباس زاده عنوان کرد: در طرح نهضت ملی مسکن ۱۲۰ هزار و ۲۸۰ نفر ثبت نام کردند که از این تعداد برای ۲۰ هزار واحد نسبت به اخذ پروانه ساختمانی اقدام شده است.


بیشتر بخوانید


معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: از این تعداد ۱۲ هزار و ۷۳ واحد در مرحله اتمام فونداسیون، هشت هزار و ۶۹ واحد به مرحله اسکلت و سقف، ۲ هزار و ۴۴۹ واحد به مرحله نازک کاری و اتمام رسیده است.

آب دریای عمان با ۵۰ همت در راه خراسان جنوبی

عباس‌زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار دولت قرار گرفته و مهمترین طرح عملی و اقدام دولت است که در این خصوص خط سوم انتقال از خلیج فارس و خط چهارم انتقال از دریای عمان در دستور کار است.

او تصریح کرد: انتقال آب از دریای عمان به دلیل ملاحظات اجرایی، فنی و اقتصادی برای خراسان جنوبی در اولویت قرار گرفته است.

عباس زاده اظهار کرد: طرح انتقال آب از دریای عمان با فعالیت ۲ پیمانکار در محدوده سرزمینی این استان در دست اجراست و افق اجرای این طرح سال ۱۴۰۴ است و آب انتقالی به خراسان جنوبی در زمینه صنعت و شرب خواهد بود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: سهم استان از اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان در مرحله اول ۶۰ میلیون مترمکعب، مرحله دوم ۱۲۰ میلیون مترمکعب و مرحله سوم ۱۸۰ میلیون مترمکعب است که با انتقال این حجم از آب نیازی به منابع آب زیرزمینی نخواهیم داشت.

او با بیان اینکه طرح مسیرسازی طرح انتقال آب دریای عمان در حوزه سرزمینی خراسان جنوبی ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد افزود: ۲۷۰ کیلومتر طول انشعاب آب به خراسان جنوبی است که ۳۰ همت اعتبار نیاز دارد و در مجموع برای خطوط اصلی و انشعابات آبرسانی ۵۰ همت (هزار میلیارد تومان) اعتبار پیش بینی شده است.

عباس زاده عنوان کرد: براساس هدف‌گذاری‌های صورت گرفته، آب دریای عمان تا پایان دولت سیزدهم به خراسان جنوبی می‌رسد.

پایان گازرسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان

عباس زاده معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: در دولت سیزدهم اقدام شاخصی در زمینه گازرسانی به مناطق مختلف خراسان جنوبی انجام شد به گونه‌ای که در هفته دولت سال ۱۴۰۱ جشن پایان گازرسانی به تمامی روستا‌های بالای ۲۰ خانوار استان برگزار شد.

او افزود: عملیات اجرایی خط انتقال گاز از دشتک زابل به نهبندان از اقدامات جهادی دولت که تیر پارسال شروع شد با سرعت در حال انجام است که علاوه بر تأمین گاز مورد نیاز خراسان جنوبی از ۲ مسیر شمال و جنوب، به افزایش پایداری شبکه گازرسانی شرق کشور کمک می‌کند.

عباس‌زاده عنوان کرد: آبان امسال عملیات اجرایی لوله‌گذاری خط انتقال گاز دشتک - نهبندان آغاز شد و از مجموع ۳۰۰ کیلومتر طول طرح، ۱۷۶ کیلومتر مرحله اول آن ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و براساس برنامه ریزی انجام شده، مرحله اول این طرح در هفته دولت سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

معاون استاندار گفت: همزمان طراحی مرحله دوم طرح از نهبندان به سربیشه در حال انجام است که با افتتاح مرحله اول یعنی انتقال گاز از دشتک زابل به نهبندان، عملیات اجرایی انتقال گاز از نهبندان به سربیشه نیز آغاز خواهد شد.

او گفت: مرحله اول خط انتقال گاز دو راهی دشتک زابل - نهبندان به طول ۸۰ کیلومتر همزمان با سالروز ملی شدن صنعت نفت، تزریق گاز شد و هدف گذاری شده که کل طرح گازرسانی از دشتک زابل به سربیشه در هفته دولت ۱۴۰۴ به بهره‌برداری برسد.

آغاز عملیات پست ۴۰۰ کیلوولت نهبندان

عباس زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه به همت دولت سیزدهم عملیات اجرایی ۲ پست ۴۰۰ کیلوولت در دستور کار قرار گرفته است بیان کرد: عملیات اجرایی پست ۴۰۰ کیلوولت نهبندان آغاز شد که هم اکنون پیشرفت فیزیکی آن بیش از ۳۰ درصد است.

او افزود: عملیات اجرایی پست و خط ۴۰۰ کیلوولت شهرستان فردوس هم در اسفند پارسال آغاز شده است.

عباس زاده تصریح کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا قبل از دولت سیزدهم در خراسان جنوبی تنها ۲ پست ۴۰۰ کیلوولت وجود داشت و به همت دولت سیزدهم ۲ پست جدید در حال احداث است که افتتاح این طرح‌های زمینه ساز سرمایه گذاری و توسعه استان خواهد بود.

هدف‌گذاری آبرسانی به تمامی روستا‌های بالای ۲۰ خانوار

عباس زاده معاون استاندار اجرای طرح جهاد آبرسانی به روستا‌های خراسان جنوبی را از دیگر اقدامات مهم در دست اجرا ذکر کرد و گفت: این طرح در قالب ۲ قرارداد و یک تفاهم‌نامه اجرایی شد که در قرارداد اول آبرسانی به ۱۱۵ روستای استان در دستور کار قرار گرفت و این مرحله با پیشرفت فیزیکی ۷۳ درصد در دست اجراست.

او افزود: هدف‌گذاری شده که این مرحله سال آینده به اتمام برسد و تا پایان پارسال  آبرسانی به ۵۶ روستای استان در مرحله اول به اتمام رسیده است.

عباس‌زاده بیان کرد: قرارداد آبرسانی به ۱۴۵ روستا در قالب قرارداد دوم طرح جهاد آبرسانی نیز با برآورد هزینه ۱۰ هزار میلیارد ریال امضا شده و آماده ابلاغ است که برای ابلاغ قرارداد دوم باید مرحله اول این طرح به ۸۰ درصد پیشرفت برسد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: قرارداد سوم محرومیت زدایی آبرسانی به ۳۵۷ روستای دیگر با برآورد هزینه ۲۷ هزار میلیارد ریال تنظیم شده تا در پایان دولت سیزدهم آبرسانی به تمامی روستا‌های بالای ۲۰ خانوار استان به اتمام برسد.

منبع: ایرنا

برچسب ها: انتقال آب ، راه آهن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار