دانشمندان هرگز این صحنه را در خارج یا داخل منظومه شمسی، جز در دو سیاره زمین و زهره ندیده اند.
دانشمندان توضیح دادند که این صحنه شگفتانگیز شامل یک سری حلقههای متحدالمرکز در اطراف یک مرکز تابان است که به شرایط خاصی برای شکلگیری نیاز دارد، زیرا نور باید به مهای از قطرات کروی بتابد که همه تقریباً به یک اندازه هستند. بنابراین، ظهور آن بر روی WASP-۷۶ b میتواند اسرار فضای مرموز این دنیای بسیار عجیب را فاش کند.
اولیویه دمانگیونه، ستاره شناس از موسسه اخترفیزیک و علوم فضایی پرتغال، میگوید: دلیل اینکه که ما هیچ مورد «گلوری» را خارج از منظومه شمسی ندیده ایم این است که این پدیده شرایط بسیار عجیبی را میطلبد. اولا به ذراتی جوی نیاز دارد که کاملا کروی بوده و به اندازه کافی یکنواخت و پایدار است که بتوان در یک دوره طولانی رصد کرد. ستاره نزدیک سیاره باید مستقیماً به آن بتابد، و رصدکننده (ماهواره سیاره فراخورشیدی خئوپس) در سمت درستی قرار داشته باشد.
WASP-۷۶ b، مورد علاقه دانشمندان سیارهشناسی، به دور ستارهای زرد-سفید کمی بزرگتر از خورشید در صورت فلکی حوت، در فاصله حدود ۶۴۰ سال نوری از زمین، میچرخد.
مدار آن به دور ستاره بسیار باریک است، به این معنی که هوای گرم را نیز به خود جذب میکند و دمای روز آن بیش از ۲۴۰۰ درجه سانتیگراد است.
WASP-۷۶ b علاوه بر وجود عناصری مانند سدیم، کلسیم، کروم، لیتیوم، هیدروژن، وانادیم، منیزیم، نیتروژن، منگنز، پتاسیم و باریم، ابرهای آهن را در جو جذب میکند.
شایان ذکر است که شناسایی "Glory" در WASP-۷۶ b به دانشمندان نقشهای برای جستجوی همان پدیده در دیگر سیارات فراخورشیدی میدهد.
مشاهدات آینده برای تایید این موضوع در حال برنامه ریزی است.
منبع: ScienceAlert