به گفته مسئولان، سال گذشته در ۱۵ حراج مرکز مبادله جمعا هزار و ۸۳۹ کیلو شمش فروش رفت و حالا شانزدهمین جلسه حراج شمش طلای استاندارد در روز یکشنبه مورخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

از ۲۷ دی ماه سال گذشته بود که اولین حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران آغاز و تا پایان سال ۱۵ حراج حضوری برای شمش طلا برگزار شد.

حراج شمش طلایی که سعیدی مدیر عامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران در خصوص آن گفته بود: شمش‌ها به صورت یک کیلویی عرضه می‌شود و عرضه کنندگان تمام افراد از جمله واردکنندگان طلا از طریق رفع تعهد ارزی خواهند بود.

مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران تصریح کرد: متقاضیان طلا نیز رسته تولیدکنندگان در صنف جواهر و بانک‌ها هستند و همچنین بانک مرکزی نیز به عنوان بازارگردان در طرف عرضه و تقاضا حضور خواهد داشت.

فروش هزار و ۸۳۹ کیلو شمش طلا در مرکز مبادله 

در ادامه هم اصغر بالسینی سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: شمش طلایی که صادرکنندگان وارد کردند ملزم هستند در مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه کنند با توجه به مکانیزم خوبی که در مرکز طراحی شد برخلاف فضاسازی‌ها، اما خوشبختانه این حراج‌ها نقش مهمی در این داشت تا صادرکنندگان که برای رفع تعهد ارزی خود شمش وارد کرده بودند بتوانند رفع تعهد ارزی خود را انجام دهند در ۱۵ حراج سال گذشته جمعا هزار و ۸۳۹ کیلو شمش طلا عرضه و به فروش رفت که رقم ریالی آن بالغ بر ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.

این مقام مسئول گفت: در واقع این ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان منابعی متعلق به صادرکنندگان بود که خوشبختانه با تمهیدات لازم این منابع در اختیار صادرکنندگان قرار گرفت همین مسئله سبب شد استقبال خوبی از حراج شمش در مرکز مبادله صورت گیرد و اکنون درخواست‌های زیادی وجود دارد حراج شمش کمک دیگری که کرد سبب شد عرضه قابل توجهی در اختیار مصرف کنندگان واقعی شمش در کشور قرار گیرد یعنی این هزار و ۸۳۹ کیلو شمش در اختیار گروهی قرار گرفت که از شمش به عنوان مواد اولیه استفاده می‌کنند مورد دیگر این که تمام حراج‌ها بر اساس مکانیزم نزدیک بازار انجام شد.

او در ادامه می‌گوید: به دلایل مطرح شده به امید خدا در سال ۱۴۰۳ هم باتوجه به استقبال خوب صادرکنندگان به شکل پر و پیمان حراج‌ها را ادامه خواهیم داد در سال گذشته حراج شمش به شکل حضوری بود به امید خدا سامانه خوبی طراحی شده و بزودی از آن رونمایی خواهد شد که فرآیند مربوط به فروش در قالب حراج سامانه‌ای را انجام دهیم.

در ادامه هم حجت الله فرزانی، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به معاملات شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: بر اساس قانون بحث اندوخته طلا و اسکناس، مدیریت آن و تعریف استاندارد‌های آن بر عهده بانک مرکزی است. در راستای همین وظیفه قانونی هم بانک مرکزی تصمیم بر عرضه شمش طلا مربوط به رفع تعهد ارزی در بستر مرکز مبادله و ارز طلای ایران گرفت و به عبارتی این موضوع می­ تواند امکان نظارت و سیاست­‌گذاری بهتر بانک مرکزی بر بازار طلا را افزایش دهد.

جلوگیری از قاچاق با عرضه شمش طلا در مرکز مبادله

همچنین سعیدی مدیر عامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: هدف از عرضه شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، جلوگیری از قاچاق و استفاده از طلا برای صنعت است تا حتی اگر خروج طلا صورت می‌گیرد، به صورت صادرات جواهرات و با ارزش افزوده باشد.

حالا روز گذشته مرکز مبادله ارز و طلای ایران در اطلاعیه‌ای خبر از زمان اولین حراج حضوری شمش طلا در سال جدید داد.  براساس شیوه ‏نامه نحوه برگزاری حراج حضوری شمش طلای استاندارد در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، شانزدهمین جلسه حراج شمش طلای استاندارد در روز یکشنبه مورخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

زمان جلسه حراج از ساعت ۱۲:۰۰ الی ۱۶:۰۰ است و وجه الضمان مبلغ ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال (۳،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال) به ازای هر قطعه شمش طلای استاندارد است.

متقاضی خرید می‌تواند تا ساعت ۲۴ روز شنبه مورخ ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ مبلغ وجه الضمان را پرداخت کند. گفتنی است، مبلغ وجه الضمان باید به حساب واسط مرکز مبادله ارز و طلای ایران، مشروط به تایید واریز وجه از سوی این مرکز واریز شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۲ ۱۸ فروردين ۱۴۰۳
تمام مشکلات کشور بدون شک از این سودهای بانکی هست . بانک وقتی سود ۲۳درصد به سپرده اش میده از اون طرف هم مجبور هست که ربا از وام گیرنده اش بگیره تا اون سودی که متعهد شده را به پولدار بده بنابر این نمیتونه تو طرحهایی مثل مسکن ملی مشارکت کنه و این طرحها و امثال ان هم شکست میخوره و افتتاح شش هزار خانه در برابر ادعای ساخت چهار میلیون خانه باعث خنده دردآور مردم میشه .باید مثل کشورهای دیگه سود که هیچ مالیات و کارمزد نگهداری در بانک هم از پولدار بگیرند اونوقت ببینند که قفلهای کشور باز میشه یا نه . آنوقت میبینند اصلا نیازی نبوده یک درصد هم رشد نقدینگی سالانه داشته باشند (نقدینگی که تو کشور ما هست الان یا راکد هست یا مثل سیل جاریش کردند و اصلا تو بخش تولید نمیره چون پولدارها را هم خود دولت خیلی راحت پول رو پولشون می‌گذاره ) .چرا بانکها و باید سود بیست و سه درصد به پولدارها بدهند . چرا دولت هر ساله باید برا تامین سرمایه اش حاضرشه اوراق مشارکت برا پولدارها چاپ کنه با سود تضمین شده خودشا زیر بار پول ربای پولدارها ببره . پولدار هم مفت مفت بخوره و بگرده اضافه اش را هم بگیره بندازه تو چرخه دلار و سکه و طلا و زمین و ماشین و...پول رو پولش بره فاصله طبقاتی میشه همین پولدار مفت بخوره و کارگرهم که برا تولید و پول کشورش زحمت میکشه دستش از تولیدات خودش که تو قفسه‌های فروشگاههاست کوتاه . باعث همه ی تورم و بیچارگی دولتها تو اجرای طرحاشون از جمله این طرح همین سودها و رباهای بانکی هست که به سپرده‌ها و اوراقی که منتشر میکنند و داده میشه هست .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۴ ۱۸ فروردين ۱۴۰۳
آقایان قیمت سکه بالا رونده هست و ربطی به کشور ما ندارد و جهانی هست موضوع فروش شمش و یا هر چیز دیگر با این تصور که قیمتها را پایین بیاورد از روی این است که در دولت کارشناس وجود ندارد . کل کشورها برای پشتوانه پول ملی خود طلا ذخیره میکنند اما دولت ایران چرا پشتوانه پول ملی خود را حراج میکند ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۹ ۱۸ فروردين ۱۴۰۳
دوست عزیز شمش آوردن سکه و طلا بزنند برای فروش به مردم با نرخ جدید نه کاهش نرخ
اینا دارند از گرونی طلای جهانی حداکثر استفاده رو می کنند
Iran (Islamic Republic of)
خداترس
۰۷:۴۷ ۱۸ فروردين ۱۴۰۳
این سیاست غلط هیچ دردی از مردم دوا نمی کند بروید یک برنامه درست و کاری برای مردم اجرا نمائید .حراج قبلی ایا توانست قیمت طلا را پائین و ثابت نگه دارد . فقط پول دارها را پولدارتر می کند مثل همیشه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۸ ۱۸ فروردين ۱۴۰۳
همه چی باید شفاف باشه چه اینترنتی چه غیر اینترنتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۲۶ ۱۸ فروردين ۱۴۰۳
مسکن خودرو میوه وغیره را حراج کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۲ ۱۸ فروردين ۱۴۰۳
دولت هیچ برنامه ای برای کنترول قیمت ارز، طلا و کالای اساسی ندارد
آخرین اخبار