رحیم پورازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درمورد حضرت علی (ع) و نسبت ایشان با بشریت، مسلمانها و شیعیان و همچنین، قدس و تحولات اخیر اظهار کرد: اتفاقات آخرالزمانی باید درست تعریف شوند که مراد چیست؟ اگر مراد این است که اتفاقات غیر عادی و از جهاتی بی سابقه هستند و با بعضی از روایات و حتی آیات نه فقط در قرآن کریم بلکه در انجیل و تورات یک سری پیش بینیهایی درمورد زمانی؛ به تعبیر تاریخ، به آن آخرالزمان گفته میشود قرائن زیادی برای این موضوع پیدا میشوند. اما هیچ کسی هیچ زمانی نمیتواند ادعا کند آخرالزمان به مفهوم پایان تاریخ و ظهور است.
دعای فرج باید در رأس کارها باشد
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: همه امیدوار و منتظر هستیم و بدنبال آن، دعای فرج باید در رأس کارها باشد. چون انتظار فرج عبادت و فرج است و این فکر، جهانی شده است. حتی ترامپ که هیچ کسی را قبول ندارد در جریان خبری گفته است که مسیح در حال آمدن است.
دجالها و طرفداران نجات آخرالزمان هم، هر دو علائمی میدهند که اوضاع غیر عادی است. اما اگر به گذشته تاریخ نگاه کنید مواردی شبیه به آن چه که امروز در حال اتفاق افتادن است، دیده میشود. اما دعا و امید و انتظار که عبادت هستند جای خود را به اظهار زمان بندی چیزی داده اند که هیچ کسی جز خداوند متعال از آن اطلاعی ندارد. چون اگر در آن زمان اتفاق نیفتد بعضی به آن شک میکنند. در نتیجه این کارها را نباید انجام داد. چون هیچ کسی نسبت به آن اشراف ندارد ولی با این حال، امیدواریم و منتظر هستیم و همیشه باید آماده باشیم. اما اگر الان هم، به ما بگویند ظهور نزدیک نیست تکلیف ما هیچ تغییری نمیکند و باید به وظیفه خود عمل کرد. مفهوم و معنی دقیق انتظار در عصر غیبت همین است.
رحیم پور ازغدی مطرح کرد: صهیونیست ها، هم از آخرالزمان و حضرت مسیح (ع) حرف میزنند و هم، این جنایات را انجام میدهند و صلیبیها نیز با همین حرفها جنگهای صلیبی میکردند و جریانهای منحرف مسلمان و داعشیها هم با همین سبک حرفها روایات خودشان را میگویند و ما نیز، به این قضیه معتقد هستیم و برایش دلیل عقلی و نقلی داریم و این ظهور را قطعی و انتظار را واجب و عبادت بزرگی میدانیم. اما با قطع نظر این که ظهور نزدیک است یا نیست؟ باید به وظیفه خود عمل کنیم و این کاری است که درحال انجام است. یعنی باید تا حد توان به همه مسلمانان و مستضعفان و سرزمین اشغال شده کمک کرد و اگر امکانش وجود داشته باشد باید حضور مستقیم داشت.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دیروز یکی از دوستان لبنانی میگفت اگر نظام به این نتیجه رسید که نمیخواهد با اسرائیل و طرفدارانش در منطقه وارد جنگ مستقیم شود اشکالی ندارد دهها یا هزاران نفر نیروی داوطلب مستقل از موضوع رسمی نظام که جای خود، موضع درستی است به یمن و عراق و سوریه بروند و به آنها ملحق شده و وارد جبههها شوند.
امام گفت که راه قدس از کربلا میگذرد. بنابراین، برای زیارت اربعین که از همه جای جهان و از هشتاد کشور بیست میلیون نفر به کربلا رفته اند فاز دوم آن باید از کربلا تا قدس باشد و حداقل، نیم میلیون جمعیت به صورت داوطلبانه به سمت شام و قدس حرکت کنند و این که چه اتفاقی افتد مسئله دیگری است ولی این مانور بزرگ کار قشنگی است و نمونههایی داشته است که قابل قیاس با زیارت اربعین و جمعیت ما نیست.
او با بیان این که عقیده ما هندوستانی نیست و این است که یکی بزنی باید یکی بخوری ادامه داد: این راهپیمایی میتواند بسیار نمادین و زیبا انجام شود و بنده مطمئن هستم که چند میلیون نفر داوطلب از کشورهای مختلف خواهد داشت و این در دنیا شناخته شده است و ابعاد مادی و معنوی بسیار زیادی دارد.
شهادتهایی که مسیر را زندهتر می کنند
بچههایی که دیروز شهید شدند باید خیلی وقت پیش شهید میشدند. اصلاً این ۳۰-۲۰ سال هم زیادی مانده بودند و خیلیهای دیگر که هنوز مردم نمیشناسند و اسمشان را هم نمیدانند این طور هستند. ما دهها و صدها هزار نیروهایی داریم که از همان اول انقلاب تا الان بارها وصیتنامه خود را نوشته اند و باید به خودشان تبریک و به مردم تسلیت گفت که چنین نیروهایی که در دنیا کم نظیر هستند را ازدست داده اند. چون تمام عمرشان مجاهد هستند.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: این شهادتها صدمهای نمیزند و ادامه دارد و مسیر را زندهتر میکند و قبل از شهادت حاج قاسم سلیمانی فضا در ایران و منطقه چگونه بود و الان چگونه است؟ قبل از آن قضایا کسی جرأت نداشت به پایگاه آمریکاییها حمله کند و الان، حمله به پایگاههای آمریکا در سرزمینهای اشغالی و سوریه و عراق وجود دارد و براحتی حمله میکنند.
چه کسی تا آن زمان جرأت داشت حمله کند و کشتیهای کمک صهیونیستها را در یمن بزند و حزب الله این اقدامات را انجام دهد و صهیونیستها چنین کتکهایی نخورده بودند و فقط زده بودند و بچههایی که شهید نمیشدند چند سال بعد شهید میشدند و به سعادت رسیدند و خوشا به حالشان.
نگاهی به ابعاد شخصیتی حضرت علی(ع) و عدالت ایشان
رحیم پور ازغدی با اشاره به شخصیت حضرت علی (ع) تصریح کرد: علی سلام الله علیها الگوی بشر در نقطه اتصال ماده و معناست. یعنی کسی که در مادیترین عرصههای حیات بشر نشان داد چگونه میتوان معنویترین کنش و واکنش را در لحظه شکست و پیروزی نشان داد. در نتیجه، باید عبادت و معنویت را درست معنی کنیم. یک زمانی به ویژه زمان کمونیستها و اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم، دیدگاههای مادی و سرمایه داری در غرب و شرق حاکم بود و معنویت خیلی طرفدار نداشت و واقعاً ۲۰۰-۱۰۰ سالی بر بشر گذشت که معنویت به شدت مورد هجوم بود و هر کسی کلمه و حرف معنوی میزد مسخره اش میکردند و میگفتند دیوانه است. الان این طور نیست؛ به طوری که اگر در شرق و غرب عالم بروید کلمه معنویت محترم است. شاید یک علتش این است که در این سال ها، هم نظام سرمایه داری و هم نظام کمونیستی به عنوان دو جبهه مادی امتحان خود را داده اند در حالی که هر دو علیه معنویت بودند و هر دو شکست خوردند. چون نمیتوان شعار ضد سرمایه داری داد و معنویت را هم قبول نداشت. مشخص بود که کمونیست شکست میخورد و چگونه میتوان با یک ایدئولوژی مادی شعارهای عدالت و معنویت و برابری و برادری داد؟
او گفت: اینها فقط با جنگ و خشونت و کودتا و دیکتاتوری و غارت زنده مانده اند. در نتیجه، الان در هر جای شرق و غرب بروید و سمینار معنویت بگذارید مورداستقبال قرار میگیرد و این موضوع بسیار مهمی است و این نشان میدهد که عطش بشر برای معنویت زیاد است. چون هم فطری است و هم ارضا نشده است.
رحیم پور ازغدی مطرح کرد: حضرت علی علیه السلام بعد از پیامبر اکرم صل الله علیه و آله و سلم تجسم اسلام و قرآن است. ایشان نشان داد چگونه میتوان در همه عرصههای مادی، سیاست، اقتصاد، خانواده و بازار و جنگ و صلح در خط مقدم و قلب ماجرا حضور پیدا کرد و در عین حال، کاملاً معنوی و عادلانه و عاقلانه عمل کرد. یعنی میتوان وارد مادیترین عرصهها شد ولی پاک بیرون آمد.
معنویت های قلابی در میان ادیان
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: انواع و اقسام معنویتهای قلابی در میان مسیحیت و یهودیت و بودایی و... حتی عدهای از این موارد در میان مسلمانان نیز وجود دارند.
شبکههای آن طرفی به طور علنی از فساد دفاع میکنند. یعنی میگویند که بی ناموس و ... هستند و اخیراً هم، میگویند سلیطه هستند. یعنی اینها به لجن افتخار میکنند در حالی که شما با کسی میتوانید گفتگو کنید که معیارهای فطری ارزشی جهان را قبول کند و اینها همه جای دنیا توهین محسوب میشوند ولی برای این افراد باعث خوشحالی است و یکی از فرقهای مغضوبٌ علیهم و والضالین همین جاست.
او بیان کرد: عبادت چیست؟ عبادت معرفت الله، طاعت الله و حب الله است و شناخت به خداوند و عشق به پروردگار و اطاعت از ایشان هر سه با هم عبادت الهی است. یعنی عبادت بدون اطاعت و عمل و بدون معرفت عبادت کامل نیست. بنابراین، سطح معرفت و عشق هرچقدر باشد عبادت هم همان سطح است. در نتیجه، عبادت و معنویت هر کسی متناسب با میزان آگاهی و اخلاص و تقوا و عمل و اطاعتش است.
رحیم پور ازغدی افزود: برخی حتی در صفحههای مذهبی خود، معنویتهای قلابی درست کرده اند تا جایی که به جای عبادت یک چیز راحت الحلقومی را بیان میکنند که یک کار کوچک انجام دهید تا کارهای بزرگ حل شوند و هدفشان هم عمدتاً مسائل مادی است ولی عبادت در منطق علی بن ابی طالب علیه السلام نتیجه اش رشد معرفتی و اخلاقی و ارتقاء و رشد در سبک زندگی انسان است. اصلاً عبادتی که این نتایج را ندارد عبادت نیست واین ادای عبادت است. نمیتوان هم اهل نماز و قرآن بود و هم ظلم و فساد کرد و قرآن میفرماید نمیتوان این کار را انجام داد و اگر این دو کار انجام میشود یعنی یکی از آنها دروغ و دیگری دروغ نیست. یعنی یا فحشا و منکر انجام نمیدهید و یا اگر این کار را میکنید نمازتان صحیح نیست.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخشی از صحبتهای خود یادآور شد: حضرت عیسی علیه السلام فلسطینی است و اروپایی نیست و در فیلمها اروپایی نشانش میدهند.
انشاءالله که بتوانیم پیرو واقعی آنها باشیم