کارشناس مسائل مذهبی گفت: شب قدر، فرصتی برای خودسازی و راهی برای تکامل است و باید از این فرصت به بهترین نحو برای طلب بخشش و آمرزش گناهان از خداوند و کسب فضایل معنوی و روحی استفاده کرد.


 سلیمان سرحدی   بیان کرد: به شب‌های قدر و امیرالمؤمنین (ع) از دو وجه می‌توان نگاه کرد، یکی اینکه خوارج تصمیم گرفتند شخص دوم عالم اسلام را در شب‌هایی به شهادت برساند که ثواب آن دوبرابر است این یعنی انحراف و گم‌کردن مسیر دشمنان، وجه بعدی شب‌های قدر این است که اگر شما می‌خواهید تقدیر خوبی برای خود رقم بزنید باید ببینید به میزان اعمالی که امیرالمؤمنین فرمود چقدر نزدیک هستید.

وی افزود: امام علی (ع)، شخصیتی فراتر از ذهن است، و به گفته شاعر، (متحیرم چه نامم شه ملک لافتا را)، امیرالمؤمنین (ع) مظهر زهد و تقوا و نماز است، علی یعنی انفاق واقعی، علی یعنی جهاد در راه خدا و نیز می‌توان گفت هر آنچه که خوبان دارند علی علیه‌السلام یکجا دارند، لذا علی (ع) در یک کلمه مظهر همه صفات و جلال الهی است.

کارشناس مذهبی تشریح کرد: مولا علی (ع)، در ۱۹ رمضان توسط شخصی به نام ابن ملجم مرادی که از باقیمانده خوارج بود در مسجد کوفه در سحرگاه نماز صبح مورد ضربت واقع شدند، ما در اعمال شب ۱۹ ماه مبارک رمضان داریم که گفتند: «اللّهمَّ العَن قَتلَة اَمیرَالمُومِنین (ع)؛ خدایا قاتلان علی علیه‌السلام را لعنت کن»، این در حالی است که یک نفر امام را به‌شهادت‌رساندن ولی با این آیه مشخص می‌شود این یک خط فکری شامل معاویه و خوارج و کسانی که مقابل این نور مجسم قصد ایستادگی را داشتند بوده است.

وی اظهار کرد: روایت‌های زیادی از امیرمؤمنان پیرامون قاتلشان است که به فرزندان خود فرمودند او یک ضربه به من زده است شما هم فقط یک ضربه بر سر او وارد کنید و اگر او را عفو کنید بهتر است، محل ضربت خوردن ایشان در مسجد کوفه در سجاده نماز صبح است.

سرحدی اذعان کرد: علی علیه‌السلام همواره گرد مسجد بود، آخرین کلمه‌ای که به‌موقع ضربت خوردن بر زبان مبارکش بود، «فُزْتُ وَ رَبِّ الْکَعْبَة؛ به خدای کعبه رستگار شدم»، ولادت ایشان در خانه خدا، زندگی در مسجدالحرام، حکومت در مسجد کوفه، شهادت مسجد کوفه و آخرین کلمه ایشان هم مسجد بود.

وی تشریح کرد: امیرالمؤمنین (ع)، از زمان شهادت به‌واسطه پیامبر باخبر بودند روحیه تسلیم‌پذیری معصومین است که در برابر فرامین الهی تسلیم هستند و این روحیه تسلیم ارزشمند است، حضرت با آنکه حاکم حکومت بودند خودشان شب‌ها کیسه بر دوش، نان و خرما و قوت برای مستمندان حمل می‌کردند و با صورت پنهان به خانه‌هایشان می‌بردند و آخرین لحظات زندگی ایشان مثل تمام لحظات زندگی سراسر نور بود.

برچسب ها: شب قدر ، امام جمعه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار