وزارت خارجه نروژ در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: دیوان بینالمللی دادگستری با نزدیک شدن قحطی (در غزه) حکم داده که اسرائیل «تمام اقدامات لازم» را برای تضمین دسترسی به کمکهای بشردوستانه اتخاذ کند؛ لذا اسرائیل باید از این حکم پیروی کرده و آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) بتواند با تمام ظرفیت فعالیت کند.
رژیم صهیونیستی، ۱۲ نفر از ۱۳ هزار عضو آنروا را به مشارکت در عملیات طوفان الاقصی متهم کرد؛ اتهامات بی اساسی که موجب قطع کمکهای آمریکا به این نهاد بشردوستانه شد.
قضات دیوان بینالمللی دادگستری پنجشنبه به اتفاق آرا، به رژیم صهیونیستی دستور دادند تا تمامی اقدامات لازم و موثر را برای تضمین ورود بدون تاخیر مواد غذایی اولیه برای ساکنان فلسطینی غزه انجام دهد.
خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات دیوان بین المللی دادگستری نوشت: فلسطینیهای ساکن در غزه با وخامت اوضاع زندگی مواجه هستند و گرسنگی و قطحی در این منطقه در حال گسترش است.
قضات دیوان بینالمللی دادگستری در دستور خود به رژیم صهیونیستی نوشتند: این دادگاه مشاهده میکند که فلسطینیها در غزه دیگر فقط با خطر گرسنگی مواجه نیستند بلکه قطحی در این منطقه در حال وقوع است.
این اقدامات جدید به درخواست آفریقای جنوبی و به عنوان بخشی از پرونده شکایت این کشور علیه رژیم اسرائیل مطرح شده است.
ولکر ترک کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز روز پنجشنبه رژیم صهیونیستی را مقصر ایجاد بحران انسانی در غزه دانست و تصریح کرد که تحمیل قحطی در این باریکه «جنایت جنگی» محسوب میشود.
وی در گفتگو با شبکه بیبیسی اظهار داشت: شواهد قابلقبولی وجود دارد مبنی بر اینکه اسرائیل از قحطی به عنوان سلاح جنگی در غزه استفاده میکند.
منبع: ایرنا