شب قدر، شب نعمت و رحمت فراوان خدا برای بندگانش در روی زمین است، خداوند متعال گناهان بندگانش را میآمرزد و دعا را قبول میکند، خدا از فرشتگان خواسته تا این فرمان را همان طور که دستور دارند انجام دهند.
مسئول اداره تبلیغات اسلامی شهرستان کرمان گفت: شب نوزدهم، نخستین شب از شبهای با فضیلت قدر است، شب قدر یا لیلة القدر، شبی باارزش و پرفضیلت نزد مسلمانان و شب نزول قرآن و شب مقدر شدن امور انسانها است.
حجت الاسلام مهدی حسنی افزود: این شبها با فضیلتترین شبهای سال است که با امور مهم و باعظمتی همانند نزولِ اجمالی قرآن، پیدایش افاضات باطنی و فضای خاصّ معنوی، تقدیر و تعیین سرنوشتها، تدبیر و برنامهریزیهای جدید و نزول جبرئیل و فرشتهها همراه است و شب نزول رحمت الهی و آمرزش گناهان بوده و در این شبها فرشتگان بر زمین فرود میآیند. طبق برخی از روایات شیعه، مقدرات انسانها به امام زمان (علیهالسلام) عرضه میشود.
وی بیان داشت: شبها و روزهای ماه مبارک رمضان سه ویژگی مهم دارند که از جمله آنها رحمت خدا، برکت و مغفرت و بخشیده شدن گناهان در این ماه است.
حجت الاسلام حسنی گفت: یکی از شاخصترین شبهای ماه رمضان متفاوت بودن این سه شب قدر است که مقدرات انسان در طول سال در این شبها نوشته میشود.
وی گفت: در شب نوزدهم مقدرات انسان مشخص میشود و در شب بیست ویکم که ویژگی خاصی دارد، قدر و اندازه و شخصیت انسان مشخص میشود و شب بیست و سوم تاثیر بسیار زیادی در فرداهای انسان دارد.
شب قدر یا شب احیا، یعنی شب زنده نگه داشتن قلب و دل انسان
مسئول اداره تبلیغات اسلامی شهرستان کرمان گفت: طبق روایات که ما قرآن را در شب قدر نازل کردیم که نزول قرآن در شبهای قدر به طور یکباره بر قلب پیامبر نازل شده و نزول تدریجی در طول ۲۳ سال در مناسبتها و آیههای مختلف نازل شده است.
بک کارشناس مذهبی در ارتباط با فضیلت شب قدر گفت: شب قدر، از شبهای باعظمت و با اهمیت سال بوده که قلمها در وصفش ناتوان، زبانها در توصیفش قاصرند و عقل در فهم آن مبهوت و درمانده است.
حجت الاسلام احمد شیخ بهایی افزود: شبی شکوهمند به سبب نزول قرآن: «إِنَّآ أَنزَلْنَهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ، قدر ما قرآن را در شب قدر نازل کردیم.» و شبی بزرگ که پیامبر خدا (ص) آن را چنین ستوده است: «شَهرُ رَمَضانَ سَیِّدُ الشُّهورِ، و لَیلَةُ القَدرِ سَیِّدَةُ اللَّیالی؛ ماه رمضان، سرور ماهها و شب قدر، سرور شبهاست.» و امام صادق (ع) آن را «قلب» این ماه نامیده است: «قَلبُ شَهرِ رَمَضانَ لَیلَةُ القَدرِ؛ قلب ماه رمضان، شب قدر است.»
وی بیان داشت:بی شک دلیل فضیلت این شب بر شبهای دیگر به اعتبار اموری است که در این شب رقم میخورد و گرنه اجزای زمان یا مکان، درجه و رتبه وجودیشان یکی است و بین آنها تفاوتی وجود ندارد؛ که در احادیث اسلامی نیز به صراحت بیان شده که در تمام سال شبی به خوبی و فضیلت شب قدر نمیرسد.
ویژگی شبهای قدر
این کارشناس مذهبی گفت:در بسیاری از احادیث، به عنوان یکی از ویژگیهای شب قدر، بر این نکته تأکید شده است که تقدیر امور مردم و سامان بخشی اوضاع و احوال آنان در طول سال، در این شبها رقم زده میشود؛ شبهایی که سرنوشت و فیصله یافتن همه کارهایی که تا سال آینده پیش خواهد آمد، در این شبها فرود میآید.
حجت الاسلام شیخ بهایی افزود:البته سرنوشت انسان در شب قدر و رقم خوردن آنچه در یک سال آینده بر او خواهد گذشت، به معنای آن نیست که او به طور کامل در برابر این سرنوشت، بی اختیار باشد، بدان سان که برای تغییر آن، هیچ کاری از او بر نیاید؛ بلکه او میتواند در سایه دعا و توسّل و با انجام دادن کارهای شایسته، مقدّرات حتمی خود را که در شب قدر، رقم خوردهاند، تغییر دهد.
وی افزود:امام رضا (علیهالسلام) فرموده است: خداوند در شب قدر آنچه را که از این سال تا سال بعد پیش خواهد آمد، مقدّر میفرماید؛ از زندگی یا مرگ، از خوب یا بد یا روزی. پس آنچه خداوند در این شب مقرر میکند، به حتم واقع خواهد شد.
این کارشناس مذهبی بیان داشت:این شبهای قدر اهمیت زیادی دارند که شب قدر از هزار ماهی که شب قدر در آنها نباشد افضلتر خواهد بود.
حجت الاسلام شیخ بهایی گفت:عمل، عبادت و اطاعت از فرمان الهی در این شبها واجب است و شب قدر، شب ولایت است.
وی افزود: جایگاه نزول فرشتگان در قلب امام زمان (عج) در این شبها است پس تمام الطاف از طلوع فجر در این شبها است.
دلیل این همه فضیلت برای این شبها چیست؟
حجت الاسلام شیخ بهایی تصریح کرد: برکات الهی در این شبها زیاد و بسیار نزدیک است، در این شب ها، رحمت و فضل الهی بر بندگان خدا نازل میشود، هم شب قرآن است و هم شب عترت.
وی گفت:در حقیقت، ما در این شبهای منحصر به فرد و در مناجات خود با پروردگار، دو ثقل عالَم هستی، یعنی قرآن حکیم و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) را در نزد حضرت حق شفیع قرار میدهیم. به همین دلیل است که قرآن به سر گرفتن و اشاره به نامهای معصومین (ع) از اعمال مشترک شبهای قدر و خواندن مُکرّر برخی سورههای قرآن و دعای سلامتی آقا امام زمان (ارواحنافداه) و زیارت امام حسین (ع) از اعمال ویژه شبهای قدر است.
استفاده از این فرصت طلایی
این کارشناس مذهبی گفت:انسانهایی که قدر زمان و فرصتهای زندگی را میدانند، هیچ موقعیتی را بیهوده و به واسطه کاهلی یا بی توجهی از دست نمیدهند؛ چنین افرادی قدر و ارزش شبهای قدر را نیز دانسته و برای کسب خیرات و برکات این فرصت معنوی تلاش میکنند.
حجت الاسلام شیخ بهایی افزود:در این شبها از اذان مغرب تا اذان صبح را نخوابید و احیا بدارید این شبها را که هر چه دعا و قرآن در این شبها بخوانید زیاد است.
وی گفت:نماز، و تلاوت دعای افتتاح، دعای ابوحمزه ثمالی، دعای مجیر، دعای جوشن کبیر وخواندن زیارت امام حسین در این شبها ...
وی افزود:طبق روایات، عبادت در آن شب، بالغ بر هشتاد سال ارزش و قابل قیاس با سایر شبها نیست. از جمله اعمال شب قدر، غسل، احیا و شب زندهداری، خواندن قرآن، خواندن دعاهای ماثور مثل دعای جوشن کبیر، توبه و استغفار و صدقهدادن را میتوان بیان کرد.
حجت الاسلام شیخ بهایی بیان داشت:در این شبها برای تمام مؤمنین و در گذشتگان و مردم غزه و تمام مشکلات مردم دعا کنیم.
وی گفت:همچنین توجه به خطبههای نهج البلاغه امیر المومنین در این شبها است که حق مظلوم از ظالم در راهپیمایی روز قدس گرفته شود.
این کارشناس مذهبی افزود:در روایات در این شبها و روزهای ماه رمضان اعمال زیادی در مفاتیح الجنان آمده است که مردم بتوانند بهترین استفاده را داشته باشند.
برگزاری مراسم شب قدر در ۴ هزار مسجد استان کرمان
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان کرمان گفت:برنامههای شبهای قدر در ۴ هزار مسجد استان برگزار میشود.
حجت الاسلام عارفی با اشاره به اینکه ۳ هزارو۶۰۰ مسجد در سراسر استان وجود دارد، گفت:در تمام تکایا و هیئتها نیز این مراسمات برگزار میشود.
وی افزود:در مجموع در ۴ هزار مسجد، تکایا و هئیتها مراسمات شب قدر برگزار میشود.
حجت الاسلام عارفی به عمده برنامههای شبهای قدر اشاره کرد و بیان داشت:از مهمترین برنامهها قرآن بر سر گرفتن، سخنرانی، روضه خوانی، عزاداری، مناجات ودعا خواندن است.
گزارش: آذر عسکرپور
چی میگی با خودت عمو؟!
چی ازخودتون درنمیارید شماها؟؟!