علی دیانتی معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی آذربایجانغربی با اشاره به آغاز کشت بهاره چغندرقند در استان، گفت: سطح ابلاغی برای کشت چغندرقند در استان نسبت به پارسال هزار هکتار کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه امسال آرایش کشت مورد نظر به صورت ۵۰ در ۲۵ یا ۴۰ در۶۰ به کشاورزان و کارخانه داران ابلاغ شده، ادامه داد: آبیاری قطرهای یا نوار تیپ نیز نوع آبیاری مورد نظر برای این محصول است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: این وضعیت به هر یک از بوتههای چغندرقند امکان میدهد که به حداکثر نور و مواد غذایی دست یابند و کمترین رقابت بین گونهای را داشته باشند و در نهایت به حداکثر ظرفیت رشد و تولید خود برسند.
دیانتی با اشاره به اینکه انجام عملیات مکانیزه داشت مزرعه از قبیل کوددهی، مبارزه با آفات و برداشت مکانیزه توسط ماشین آلات در آرایش کشت مورد توجه است، افزود: صرفه جویی ۳۰ درصدی در مصرف آب افزایش تراکم بوته و سهولت در اجرای سیستم آبیاری تیپ از مزایای این نوع ابیاری است.
وی گفت: این اقدام در راستای کمک به احیای دریاچه ارومیه و بالا بردن راندمان آبیاری در کشت قرار دادی انجام میشود و تمامی مطالبات چغندر کاران استان نیز پرداخت شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی آذربایجانغربی به کشاورزان توصیه کرد: منابع کودی را با مراجعه به مراکز تامین کنند و به محض مساعد شدن هوا آن را مصرف کنند.
وی با اشاره به محصولاتی که در کشت بهاره کاشت میشود، افزود: حبوبات، نباتات علوفهای و چغندرقند بخشی از این محصولات هستند که در کنار انواع سبزی و صیفی جات کاشته میشوند.