اسفندیار دریکوندی گفت: این میزان صادرات در قالب تعداد ۶ هزار و ۳۳۲ اظهارنامه و به وزن ۲۴۲ هزار و ۴۵۵ تُن بود که نشان دهنده پویایی فعالیتهای تجاری در استان قم است.
مدیرکل گمرکات قم با اشاره به اهمیت فعالیتهای تجاری در رشد اقتصادی استان، بیان کرد: در همین راستا سال گذشته درآمد کل گمرکات استان قم به ۲۰ هزار میلیارد ریال رسید که این رقم نسبت به سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۵۰ درصد افزایش داشت.
او ادامه داد: لیست کالاهای صادراتی استان قم به بازارهای جهانی بسیار متنوع است که عمدهترین آنها در قالب ۳۲ نوع کالا مورد شناسایی قرار گرفته و انواع محصولات صنعتی، شیمیایی، معدنی، خوراکی و سایر کالاها را دربر میگیرد.
دریکوندی همچنین با اشاره به روند خوب واردات کالاها در گمرکات قم برای پاسخ به نیاز استان و کشور گفت: در این مدت ۴۷۸ میلیون و ۸۹۹ هزار و ۹۵۸ دلار کالا در قالب سه هزار و ۲۸۲ اظهارنامه و به وزن ۸۹ هزار و ۴۹۰ تُن از طریق گمرکات قم وارد کشور شد.
گفتنی است با توجه به وضعیت رو به رشد فعالیتهای صنعتی در قم، به طور حتم حجم صادرات استان مسیر رو به رشدی را طی میکند و صنعتگران قمی که توانستهاند در تولید بسیاری از محصولات با نمونههای خارجی رقابت کنند، موقعیت خوبی برای موفقیت در زمینه صادرات و حضور در بازارهای جهانی دارند.
در بخش صنعت، قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، درودگران، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و اشتغال دارد.