متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی این مطلب را در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال بیان کرد پاکستان درحال مشاوره با نهادهای قانونی برای بررسی یک معافیت درباره انتقال خط لوله گاز با ایران است. آیا آمریکا در این زمینه معافیتی صادر خواهد کرد؟
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال، ابتدا گفت: من در مورد هیچ اقدامی به صورت زودهنگام صحبت نخواهم کرد.
میلر در عین حال تصریح کرد: «اما ما همیشه به همه هشدار میدهیم که تجارت با ایران خطر برخورد با تحریمهای ما را به دنبال دارد و به همه توصیه میکنیم این موضوع را با دقت بررسی کنند.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین گفت: ما از ادامه انجام این پروژه خط لوله حمایت نمیکنیم.
وزیر نفت پاکستان با اعلام اینکه کار روی احداث خط لوله مرتبط با پروژه مشترک گازی با جمهوری اسلامی ایران به زودی آغاز میشود، گفته است: اسلامآباد قاطعانه به دنبال دریافت معافیت تحریمی از آمریکا خواهد بود.
مصدق ملک وزیر نفت پاکستان روز دوشنبه اعلام کرد که پاکستان به زودی کار روی پروژه گاز ایران را آغاز میکند و دولت موقت پاکستان اقدام برای ارائه درخواست رسمی به آمریکا جهت دریافت معافیت تحریمی ایران را به تعویق انداخته بود، اما دولت فعلی این موضوع را با قدرت دنبال میکند.
او گفت: پاکستان قاطعانه پرونده معافیت تحریمی را پیگیری کرده و از آمریکا میخواهد که این مطالبه اسلامآباد را بپذیرد و تلاش خواهد کرد که با راهکارهای سیاسی و فنی از سد تحریمهای آمریکا عبور کند.
وزارت نفت پاکستان اوایل اسفند ۱۴۰۲ با صدور بیانیهای تکمیل پروژه مشترک گازی با جمهوری اسلامی ایران را موجب تقویت امنیت انرژی اسلام آباد دانست و اعلام کرد که کمیته انرژی در کابینه دولت پاکستان با طرح احداث خط لوله ۸۱ کیلومتری از بندر «گوادر» تا مرز مشترک پاکستان با ایران موافقت کرده است.
مقامهای سیاسی در پاکستان و کارشناسان حوزه اقتصادی و انرژی این کشور همواره تاکید دارند: اسلام آباد باید با استفاده از ظرفیت بالقوه انرژی جمهوری اسلامی ایران به ویژه تکمیل طرح خط لوله آی. پی در مسیر غلبه بر بحران انرژی گام بردارد.
دوازدهم مرداد ماه گذشته حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در جریان سفر رسمی خود به پاکستان اعلام کرد: گفتگوهای مهمی با همتای پاکستانی خود درباره طرح خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان داشته و معتقد که تکمیل این پروژه در راستای منافع دو ملت است.
منبع: ایرنا
چند دهه ازش گذشته .پس بهوش بیا و
از توهم بیرون بیا .بنفع ات است
مگر تو از ما اجازه میگیری .تو از ما اجازه بگیر
ما هم از تو اجازه میگیریم
از توهم بیا بیرون .دنیا چند قطبی شده
از این به بعد .تو هم باید از ایران .روسیه .چین اجازه بگیری
پس .به یادتت بماند