سرهنگ جلیلیان گفت: یکی از شایع ترین کلاهبرداری های مجازی توسط مجرمان سایبری کپی اطلاعات عابر بانک ها « اسکیمر» است که کاربران هنگام خرید عملیات رمز کارت بانکی را خودشان انجام دهند.
وی اضافه کرد: برای این نوع سرقتهای الکترونیکی، کاربران مهمترین نقش را ایفا میکنند که با رعایت یک سری نکات امنیتی ساده می توان ضمن حفظ اطلاعات کارت بانکی خود، مانع از برداشت غیر مجاز مجرمان سایبری شد.
جلیلیان بیان کرد: طی سال گذشته بیش از ۱۴ مورد کلاهبرداری اسکیمری در استان البرز کشف شد که هشت مورد آن در قالب فروشندگان سیار بود.
رییس پلیس فتا البرز افزود: طرح های بازرسی از فروشندگان سیار توسط کارشناسان پلیس فتا استان البرز برای پیشگیری از هرگونه کپی و سرقت کارت های بانکی درحال اجرا است.
جلیلیان گفت: کاربران هنگام پرداخت و خرید، خودشان نسبت به کشیدن کارت عابربانک در دستگاه کارت خوان اقدام کنند و از افشای رمز آن در جمع دیگران خودداری نمایند.
وی همچنین از مردم خواست برای خرید از فروشگاههای معتبر استفاده کرده و از تحویل کارت بانک به فروشندگان سیار و کیوسک های میان راهی بپرهیزند.
به گفته وی عمده جرائم شایع در برداشت های غیرمجاز کپی برداری از کارت عابر بانک است که به طور معمول کلاهبرداران برداشت غیر مجاز را از یک تراشه الکترونیکی و شبیه دستگاه پوز انجام می دهند و چنانچه کاربر رمز را در اختیار آن ها قرار ندهد، با کپی برداری هیچ اقدامی نمی توانند انجام دهند.
وی تاکید کرد: کاربران در صورت اطلاع از اینگونه موارد بلافاصله مراتب را از طریق تماس با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا اعلام کنند.