مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه زیاده‌روی در مصرف آجیل منجر به افزایش وزن می شود، بر مصرف میوه تازه تاکید کرد.

احمد اسماعیل زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به مناسبت فرارسیدن عید نوروز در خصوص تغذیه سالم در این ایام بیان کرد: یکی از تنقلات رایج در ایام عید، آجیل ها هستند، بنابراین باید توجه شود که زیاده روی در مصرف آجیل توصیه نشده و نباید یک وعده غذایی کامل به مصرف آجیل ها اختصاص داده شود.

وی افزود: آجیل ها چربی بسیار زیادی دارند و چنانچه در مصرف آنها زیاده روی شود، انرژی بیشتر از نیاز بدن را وارد بدن کرده و این امر می تواند در طولانی مدت منجر به افزایش وزن شود.

 اسماعیل زاده تاکید کرد: البته اگر یک وعده آجیل در یک ماه مصرف شود، در افزایش وزن تاثیری نخواهد داشت، اما اگر هر هفته یکی دوبار یا بیشتر مصرف شود، می تواند وزن فرد را زیاد کند.

وی اضافه کرد: به دلیل اینکه مغزهای گیاهی حاوی چربی خوب برای سلامت انسان هستند، توصیه می شود که افراد هفته ای حداقل دو وعده غذایی را به مصرف سالاد اختصاص دهند و در تهیه این سالادها از انواع مغزهای گیاهی استفاده کنند. با این روش هم می توان مصرف سبزی های مورد نیاز را در افراد افزایش داد و هم اینکه از مغزهای گیاهی استفاده کرد، ضمن اینکه انرژی وارد شده به بدن نیز در این صورت بسیار کمتر خواهد بود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه کودکان و سالمندان بهتر است از تمام گروه های غذایی استفاده کنند، افزود: کودکان و سالمندان از مصرف اقلام غذایی ناسالم پرهیز کنند، به ویژه در مورد سالمندان مصرف آجیل های شور و شیرینی ها باید با احتیاط صورت گیرد.

وی افزود: برای هر دو گروه سنی، انجام ورزش و تحرک بدنی در ایام تعطیل توصیه می شود. کودکان نیز بهتر است در مصرف شیرینی ها و آجیل ها زیاده روی نکنند و مطابق نیاز بدن خود از آنها استفاده کنند.

وی گفت: افرادی که رژیم های چاقی یا لاغری دارند نیز باید در این ایام رژیم های خود را ادامه دهند و تحرک بدنی در این افراد نیز فراموش نشود و مطابق توصیه متخصص تغذیه خود واحدهای غذایی توصیه شده را مصرف کنند.

 اسماعیل زاده در خصوص مصرف میوه خشک عنوان کرد: میوه های خشک دارای ارزش غذایی بالایی هستند، هر چند که مصرف میوه های تازه بسیار بهتر از میوه های خشک است، اما جایگزین کردن شیرینی ها و آجیل های شور با میوه های خشک طبیعی از نظر تغذیه ای، کاری پسندیده است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: به دلیل اینکه میوه های خشک آب خود را از دست داده اند، نسبت به میوه تازه، فرد مقدار بیشتری از میوه خشک را مصرف می کند که در نتیجه منجر به دریافت بیشتر کالری می شود، بنابراین میوه تازه نسبت به میوه خشک از لحاظ فیبر کافی و کالری و احساس سیری در فرد ارجحیت دارد.

برچسب ها: تغذیه سالم ، چاقی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۷ ۰۴ فروردين ۱۴۰۳
به نظر من یکی از راه‌های لاغر شدن داغ داغ بردن غذا سر سفره و داغ نگه داشتن غذا توی بشقابه اینجوری ملت مجبور میشن هی تو قاشق فوت کنن و کلی وقت تلف میشه و غذا خوردن خیلی طول میکشه و با کمترین غذا سیر میشن البته باید کاملا صبر کنن تا غذای توی قاشق کاملا ولرم بشه والا دهن میسوزه و ضرر داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۲ ۰۳ فروردين ۱۴۰۳
یکی از دلایل عجیبی که من در مورد چاق شدن کشف کردم غذا خوردن تو بشقابه قضیه اینه که مردم بخاطر اینکه غذا سرد نشه و از دهن نیافته ناخودآگاه شروع به تند غذا خوردن میکنن و خودبخود زیاد غذا میخورن در صورتی که اگه تو کاسه های چینی با شیشه ای غذا بخورن غذا خیلی دیرتر سرد میشه و دیگه لازم نیست نگران سرد شدن غذا بود و مردم برای خوردن عجله نمیکنن و کمتر غذا میخورن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۱ ۰۳ فروردين ۱۴۰۳
افزایش وزن با روغن زیتون و آجیل هیچ ضرری برای قلب نداره
آخرین اخبار