آیین سنتی چراغ بران، رسم دیرینه تحویل سال نو میان مردم شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری است که در آخرین روز سال ۱۴۰۲ و قبل از آغاز سال جدید، با حضور در آستان مقدس حضرات امامزادگان حلیمه خاتون و حکیمه خاتون (س) این شهر اجرا شد.
مردم این شهر، از دیرباز و بر اساس اعتقادی دیرینه، آتش مورد نیاز اجاق خانه و چراغ منازل خود را در حرم مطهر این امامزادگان (ع) و به دست یکی از سادات، خادمین و پیوستگان به این بقعه متبرکه تهیه میکردند.
بیشتر بخوانید
به همین منظور، همه ساله، ساعاتی قبل از حلول سال نو، کودکان به همراه پدر، مادر و بزرگترهای خود، علاوه بر زیارت تربت آرمیدگان در این مضجع و طلب برکت و سلامتی اهل خانواده خود در ایام پیش رو، چراغهای نفتی و یا شمع را به دست سادات حاضر در این بقعه روشن کرده و با آوردن آن به منازل خود، نور و روشنایی و گرمای عشق به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) را به منازل خویش متصل و در کانون گرم خانواده جاری میکنند.
در این بین، اهل خانه و خانواده، مواظبت کامل از شعلههای برافروخته شده از چراغهای این بقعه را انجام میدهند تا همزمان با حلول سال نو، این نور متبرک همچنان موجبات گرما و روشنایی خانه و کاشانه شان را فراهم کند.
آیین سنتی چراغ بران شهرکرد، در تاریخ ۵ دی ماه ۱۳۹۰ و به شماره ۳۹۱ در فهرست آثار ملی معنوی ایران به ثبت رسید.
بقعه متبرکه حضرات امامزادگان حلیمه خاتون و حکیمه خاتون (س) در مرکز شهر شهرکرد واقع شده است.