بارها کلیپها و تصاویری از ورود و هجوم وحوش از مناطق حفاظت شده از جمله منطقه حفاظت شده دنا و خاییز مشاهده شد که این امر علاوه بر وجود خطرات جدی برای خود این گونههای جانوری مخاطرات و آسیبهای جدی را نیز برای برخی مردم و شهروندان هم به دنبال خواهد داشت.
برخی از این گونهها نیز نادر و در معرض خطر انقراض هستند و با توجه به بروز خطراتی که متوجه انها است، ضرورت ساماندهی و حفاظت و نگاهبانی جدیتر از این گونهها باید در اولویت متولیان امر به ویژه محیطبانان باشد.
البته این گونهها به همان میزان که خود در معرض خطر آسیب از سوی شکارچیان و برخی اتفاقات دیگر هستند بارها سبب ترس و دلهره ساکنان و جوامع محلی نیز شده اند.
کارشناسان معتقدند که برخی عوامل از جمله شخم زدن بی رویه مراتع و پیشروی تا ارتفاعات، تخریب زیستگاه گونههای جانوری، از بین رفتن تدریجی حیوانات به علت کاهش وسعت محل زیست و شکار حیوانات موجود موجب شده گونههای درنده و غیراهلی به علت نیافتن طعمه وارد جوامع مسکونی شوند.
منطقه حفاظت شده دنا از مهمترین ذخیره گاههای زیست کره جهان، ظرفیتی مهم برای حفظ بیش از ۳۲۰ گونه جانوری در این منطقه بکر و میراث گرانبهای طبیعی است، این منطقه در شانزدهم تیرماه سال ۹۰ به عنوان پانصد و شصت و یکمین ذخیره گاه زیست کره جهان در سازمان یونسکو ثبت شد.
وجود کوه، جنگل، بیش از ۱۰۰ چشمه، رودخانه و ۱۲۰۰ گونه گیاهی دنا را به زیستگاه گونههای جانوری مختلف تبدیل کرده است.
ذخیره گاه زیست کره دنا یکی از نقاط با ارزش از منظر سیمای سرزمینی و غنای زیستی در جهان محسوب میشود.
مناطق حفاظت شده دنا با وسعت ۹۳ هزار و۶۶۰ هکتار و دنای شرقی با وسعت ۲۸ هزار و ۲۰۲ هکتار در شهرستانهای بویراحمد و دنا در کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفته اند.