مسئول واحد شناسایی موارد مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از اهدای عضو ۲۱ مورد مرگ مغزی دراستان از ابتدای امسال خبر داد.

معصومه نجفی زارع از اهدای عضو ۲۱ مورد مرگ مغزی در استان از ابتدای امسال خبر داد و گفت: از سال ۱۳۸۷ که موضوع اهدای عضو در استان مورد توجه قرار گرفت، ۲۱۴ مورد اهدای عضو در اردبیل انجام شده است؛ این در حالی است که تعداد بیماران مرگ مغزی نسبت به این رقم بالا بوده و با عدم رضایت برخی خانواده‌ها برای اهدای عضو مواجه بودیم.

مسئول واحد شناسایی موارد مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با اشاره به شناسایی ۳۱ مورد مغزی در امسال که ۲۱ خانواده راضی به اهدای عضو شدند، افزود: پارسال نیز از ۳۶ مورد مرگ مغزی، ۲۰ خانواده در جهت اهدای عضو رضایت داشتند و این در حالی است که دنیا به سمت و سوی نهادینه کردن فرهنگ اهدای عضو حرکت می‌کند و در برخی از کشور‌ها از جمله اسپانیا، اهدای عضو جزو قوانین کشور قرار گرفته است.

او تصریح کرد: در کشور ما ۲۷ هزار نفر در انتظار پیوند اعضا از جمله پیوند قلب، ریه‌ها، کبد، روده کوچک، لوزالمعده و کلیه‌ها هستند و تعداد بسیار زیادی نیز در انتظار پیوند نسوجی، چون قرنیه چشم، دریچه قلب، استخوان و تاندون هستند؛ این در شرایطی است که هر مورد مرگ مغزی می‌تواند به ۶۱ نفر حیات و زندگی دوباره اهدا کند که از این‌رو فرهنگ‌سازی در این خصوص جز ضروریات است.

نجفی زارع گفت: طی سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ انجمن اهدای عضو ایرانیان شعبه اردبیل فعالیت می‌کرد که به‌واسطه نبود حامی مالی و خیرین به‌صورت غیرفعال درآمده و شناسایی، اهدای عضو و سایر فعالیت‌های این حوزه را در دانشگاه علوم پزشکی پیگیر هستیم، در صورتی‌که اهدای عضو مسئله‌ای کلان است و همکاری و حمایت نهاد‌های مهمی، چون شهرداری و شورای شهر می‌تواند نتایج موثری در این خصوص رقم بزند.

او با اشاره به ضرورت اقدامات میدانی در سطح شهر افزود: تلاش برای ارتقای آگاهی جامعه از اهمیت اهدای عضو با تبلیغات بصری در سطح شهر می‌تواند ترسیم‌گر زاویه و نگاهی نو به این موضوع باشد، از سویی دیگر تکمیل المان میدان نفس در کنار تابلو بوستان اهدای عضو می‌تواند اهمیت این موضوع را یادآور شود. حدود ۱۲ هزار نفر کارت اهدای عضو دریافت کرده‌اند

مسئول واحد شناسایی موارد مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با ابراز خرسندی از ارتقای فرهنگ اهدای عضو نسبت به سال‌های قبل، گفت: نزدیک به ۱۲ هزار نفر در سطح استان با دریافت کارت اهدای عضو رضایت خود را نسبت این اقدام اعلام کرده‌اند و در پویش اهدای عضو کارکنان علوم پزشکی که اخیرا برگزار شد بیش از ۳۵۰ نفر در این طرح مشارکت کردند.

نجفی زارع بیان کرد: قبل از شیوع بیماری کرونا مرکز پیوند کلیه در بیمارستان امام خمینی (ره) راه‌اندازی شده و ۱۱ مورد پیوند کلیه در این مرکز انجام گرفته بود که با شیوع کرونا و اختصاص این مرکز به بیماران کرونایی، بیماران مرگ مغزی برای اهدای عضو به تهران منتقل می‌شوند که امیدواریم با راه‌اندازی مجدد این بخش شاهد فعالیت دوباره مرکز پیوند کلیه در استان باشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.