نصرآبادی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: افراد محلی میتوانند گیاه کما را برای مصرف خوراکی خود برداشت کنند ولی عرضه آن در سطح بازار ممنوع است.
او افزود: برداشت کما به اندازه مصرف خانوار سه تا پنج کیلوگرم مجاز بوده و برداشت به منظور بهرهوری اقتصادی ممنوع است.
نصرآبادی عنوان کرد: این گیاه در اثر خشکسالی دو دهه اخیر در معرض نابودی قرار گرفته و برداشت آن از مراتع استان تحت کنترل و نظارت است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: فرسایش خاک، تخریب مرتع و حفظ نشدن پوشش گیاهی از جمله دلایلی است که نمیتوان به خاطر آن کما را به طور عمده برداشت کرد.
بیشتر بخوانید
او ادامه داد: هر بوته کما، حاصل جوانه مولد گل آن است و در صورت برداشت سالها طول میکشد تا دوباره احیا شود و بذر خاصی برای کاشت ندارد.
نصرآبادی تصریح کرد: همزمان با فصل رویش این گیاه (اواسط اسفند)، گشتهای نظارتی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستانها به مناطق تحت پوشش اعزام میشوند و مأموران یگان حفاظت منابع طبیعی با افرادی که نسبت به برداشت غیرمجاز این گیاه اقدام کنند در مراتع و جادههای استان برخورد خواهند کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی عنوان کرد: به دلیل خشکسالی رویش کما در مراتع کاهش یافته لذا انتظار ما از مردم این است که این گیاه با ارزش در مراتع استان را از ریشه برداشت نکنند و از برداشت بی رویه آن خودداری شود.