محمود قربانزاده معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: سازمان دامپزشکی با بیش از یک قرن سابقه نقش مهمی در اقتصاد و بهداشت جامعه ایفا کرده است، نقش این ارگان در اوایل تشکیل تنها پیشگیری از بیماریها بود، اما بعد از مدتی نقشها و وظیفههای دیگری بر آن اضافه شد که نظارت بر صادرات و واردات، درمان بیماریهای دام، نظارت بر فرآوردههای خام دامی و ... شامل این وظایف است.
وی بیان کرد: بسیاری از قوانین دامپزشکی بینالمللی بوده و از خراسان رضوی به بیش از ۳۰ کشور دنیا، انواع صادرات دامی صورت میگیرد. این کشورها شامل ارمنستان، آلمان، ایتالیا، مالزی، تایلند، قزاقستان، کویت، لبنان، سوریه، ترکمنستان، یمن، ازبکستان، افغانستان، عراق، بحرین، بنگلادش، چین، هند، هنگکنگ و ... است که محصولات مختلفی از جمله آبزیان زینتی، انواع دام و طیور زینتی، پشم گوسفندی، پوست خام، تخممرغ خوراکی، مرغ رنگی، شترمرغ، شتر، پوست و … به آنها صادر میشود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی تصریح کرد: نظارتهای ما در طول سال برای تمامی حوزهها و کشتارگاهها ادامه داشته و با اکیپهایی تحت عنوان اکیپ کنترل فرآوردههای خام دامی در بیش از ۳۰ هزار واحد تولیدی و مراکز عرضه در سطح استان صورت میگیرد.
قربانزاده عنوان کرد: با توجه به اینکه خراسان رضوی اهمیت و جایگاه ویژهای در کشور دارد و سالیانه بیش از ۲۵ میلیون نفر به این استان وارد میشوند؛ حساسیت کار دامپزشکی و سایر ادارات دولتی دوچندان میشود و هرگونه سهلانگاری و کمکاری به سرعت خود را نمایان میکند. به همین دلیل نظارت دامپزشکی با حساسیت بالایی در استان درحال انجام است. طرحهای تشدید نظارت با افزایش همکاران، افزایش ساعات کاری و ... انجام میشود که از امروز آغاز شده و تا انتهای ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت.
وی بیان کرد: سامانه تلفنی ۱۵۱۲ و سامانه پیامکی ۳۰۰۰۰۱۵۱۲ در سراسر استان آماده دریافت گزارشات مردم عزیز بوده و شبکههای دامپزشکی در سطح استان اکیپهای مستقر و سیار را موجود کردهاند که از مراکز مختلف بازدید کرده و عملکرد آنها را بررسی میکنند. در سطح استان ۳۴ اکیپ ثابت، ۸۲ اکیپ سیار، ۳۸ دکتر دامپزشک، ۱۹۶ بازرس بهداشت و ۳۲ ناظر شرعی در طرح تشدید نظارت در این ایام فعالیت خواهند داشت.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی در خصوص نظارت بر واردات گفت: واردات با پروتکلهای بهداشتی سازمان دامپزشکی دو کشور صادرکننده و واردکننده صورت میگیرد و بعد از توزیع در سطح استانها و شهرها ناظرین ما مانند سایر فرآیندهای دامی بر آنها نظارت میکنند. البته لازم به ذکر است که توزیع فرآوردههای وارداتی توسط دامپزشکی صورت نمیگیرد و با توجه به تنظیم بازار در سطح کشور پخش میشود.
قربانزاده در خصوص طرح نشانهگذاری تخممرغ خاطرنشان کرد: طرح نشانهگذاری تخممرغ که از ۲۵ دی ماه شروع شده است، به نحو احسن در حال رقم خوردن است فلذا از مردم درخواست میکنیم که از خرید تخممرغ بدون نشانه خودداری کنند تا درگیر بیماری نشوند.