بيش از ۱۰ کشور عربی از جمله فلسطین شامگاه یکشنبه اعلام کردند روز دوشنبه آغاز ماه مبارک رمضان است. ماهی که امسال با توجه به جنایات ادامه دار صهیونیستها در نوار غزه برای مردم این منطقه متفاوت است. ماه رمضان امسال در حالی است بیش از ۵ ماه از جنگ و جنایات و نابودگریهای صهیونیستها در نوار غزه میگذرد و در این مدت به جز یک دوره کوتاه مدت چند روزه هیچ گونه توافقی برای آتش بس حتی به صورت موقت صورت نگرفته است.
گروههای مقاومت فلسطین هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳ آتشبس موقت یک هفتهای یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام اول دسامبر ۲۰۲۳ آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای جبران شکست اطلاعاتی - نظامی خود در عملیات طوفان الاقصی و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
اشرف القدره، سخنگوی وزارت بهداشت غزه در بیانیهای گفت: تیمهای پزشکی شبانهروز در شمال غزه کار میکنند و چیزی برای تغذیه پیدا نمیکنند. تیمهای پزشکی در شمال غزه بر اثر کمبود وعدههای غذایی جسم خود را از دست دادند.
او ادامه داد که بیش از ۲۰۰۰ پرسنل بهداشتی در شمال غزه ماه مبارک رمضان را بدون سحری و افطار آغاز میکنند و از نهادهای بینالمللی و امدادی درخواست میکنم تا غذاهای آماده را فراهم کنند تا تیمهای پزشکی بتوانند کار خود را انجام دهند.
ماه رمضان امسال در حالی آغاز میشود که جنگ اسرائیل در نوار غزه از ۷ اکتبر در بحبوحه تلاشهای کشورهای عربی و بین المللی برای برقراری آتش بس ادامه دارد.
در نتیجه جنگ و محدودیتهای رژیم صهیونیستی، ساکنان غزه، به ویژه مناطق شمالی آن، به دلیل کمبود شدید مواد غذایی، آب، دارو و سوخت در آستانه قحطی قرار گرفتهاند و حدودا دو میلیون فلسطینی از نواری که ۱۷ سال است در محاصره این رژیم است، آواره شدهاند.
نوار غزه به طور کلی به دو منبع برای گاز مورد استفاده در پخت و پز متکی است: نخست واردات گاز از طرف مصر و دیگری خرید آن از رژیم اشغالگر اسرائیل که هر دو منبع آن از زمان تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه متوقف شده است.
در حال حاضر بخش اعظم ایستگاههای سوخت و انرژی در غزه به دلیل وارد نشدن سوخت به این منطقه یا حملات رژیم صهیونیستی به آنجا تعطیل هستند و موارد نادری هم که هنوز فعالیت میکنند تنها سوخت خودروهای امدادی و اندک تاسیسات حیاتی را تامین میکنند.
به موازات آن در طول یک ماه اخیری که از جنگ میگذرد، در جاهایی هم که هنوز سیلندرهای پر شده از گاز وجود دارد، قیمت یک سیلندر گاز ۱۲ کیلوگرمی از ۷۲ شکل به بیش از ۴۰۰ شکل در بازار سیاه افزایش یافت که بیش از ۱۰۰ دلار میشود.
بسیاری از خانوادههای فلسطینی قادر به خرید این گاز طبیعی نیستند، زیرا بیش از ۶۰ درصد فلسطینیهای غزه با دستمزد روزانه کار میکنند و از آغاز تجاوزات اسرائیل به نوار غزه در هفته اول اکتبر گذشته بیکار بوده اند.
اصغر زارعی کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره آتش بس در نوار غزه گفت: با توجه به کار شکنیها و سماجت و لجاجت نتانیاهو مذاکرات آتش بس همگی منجر به شکست شده است.
وی افزود: فشارهایی زیادی بود که با شروع ماه رمضان آتش بس ۶ هفتهای در نوار غزه ایجاد شود و کمکهای انسان دوستانه عملی شود و اسرای ۲ طرف تبادل شود.
زارعی ادامه داد: توافقات صورت گرفت، اما نهایتا هفته پیش طرفین میز مذاکره را ترک کردند و صهیونیستها همچنین اسرار به جنگ افروزی و جنایت خودشان دارند و طرف مقابل هم اولین گام برای هر گونه مذاکره و توافقی را قطع حملات رژیم صهیونیستی اعلام کرده و و متاسفانه نتانیاهو با هر گونه لاتش بس و قطع حملات به نوار غزه را منوط به توافق نهایی کرده است.
وی درباره صادر شدن قطعنامه بر علیه صهیونیستها و توقف احتمالی جنگ گفت: در شورای امنیت هیچ گونه چشم اندازی برای صدور قطعنامه و مجبور کردن صهیونیستها به توقف آتش بس و وجود ندارد و هر گونه قعطنامهای با وتو آمریکا، انگلیس و فرانسه به بهانههای مختلف مواجه میشود.
درباره صدور قعطنامهای در مجموع عمومی به علت ناکار آمدی شورای امنیت اتفاق بیفتد آن هم نیاز به اجماع دو سوم اعضا دارد و که آنها اگر چنین شود باز هم صهیونیستها خودشان را مکلف و موظف به پذیرش این گونه قعطنامهها واقدامات مجمع عمومی سازمان ملل و حتی شورای امنیت نمیدادند و تا به امروز مشاهده کردیم که بسیاری از قطعنامهها که صادر شده صهیونیستها خیلی ساده آنها را عملیاتی نکرده به انها بی توجه بوده اند.
ادیل خضر مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقا یونیسف در این ارتباط گفت: با تهیه غذای مناسب میتوان از مرگ کودکان به دلیل قحطی در غزه جلوگیری کرد. همچنین از همه طرفها درگیر در این قضیه درخواست میکنم که گذرگاهها را باز کنند و تعداد کامیونهای وارد شده به نوار غزه را افزایش دهند.
پیشتر آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) ضمن ابراز نگرانی از تبعات ممانعت از ورود کمکهای زمینی به غزه، هشدار داد که گرسنگی بر سراسر این باریکه جغرافیایی سایه افکنده است.
گروههای امدادی میگویند که محاصره کامل غزه از سوی اسرائیل و درگیریهای مداوم، ارسال تدارکات در بیشتر نقاط غزه را تقریبا غیر ممکن کرده است. از حدود ۳۰۰ هزار نفری که همچنان در شمال غزه زندگی میکنند بسیاری برای زنده ماندن به خوردن علوفه حیوانات روی آوردهاند.
ارزیابیهای سازمان ملل در ژانویه نشان داد که بیش از ۱۵ درصد از کودکان زیر دو سال در شمال غزه، به عبارتی از هر شش نفر، یک نفر دچار سوتغذیه حاد هستند. این در حالی است که سه درصد از سوتغذیه حاد شدید رنج میبرند.
براساس این ارزیابی در جنوب غزه، ۵ درصد از کودکان زیر دو سال دچار سوءتغذیه حاد هستند. سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که این وضعیت احتمالا در هفتههای اخیر بدتر شده است.
به نوشته گاردین، یک کیسه ۲۵ کیلوگرمی آرد، این روزها در غزه ۵۰ دلار قیمت دارد که ۶ برابر قیمت قبل از جنگ است. تنها سوخت موجود چوب بریدهشده از درختان زنده است که به سختی میسوزد و آن هم گران است. این در حالی است که دسترسی سازمانهای امدادرسان به شمال غزه، جایی که ۳۰۰ هزار نفر هنوز در میان ویرانهها زندگی میکنند، با ادامه درگیریها دشوارتر شده است. مقامات امدادی غزه میگویند دیگر تردیدی وجود ندارد که «قحطی نقطهای» در بخشهای پراکنده و متعدد شمال غزه وجود دارد، اما کمبود اطلاعات در مورد سوءتغذیه و مرگ ومیر کودکان به این معنی است که معیارهای رسمی برای اعلام قحطی برآورده نشده است.
تصاویر منتشرشده در شبکههای اجتماعی صدها نفر را نشان میدهد که با درماندگی و شتاب به سمت کامیونی میروند که غذا میان آوارگان توزیع میکند. یکی از مقامات به گاردین میگوید: «تقریبا هیچ کمکی به شمال غزه نرسیده و بسیاری از مردم هستند که نمیتوانند یا نمیخواهند خانههای خود را ترک کنند و از روز اول آنجا ماندهاند.»
در همین حال با به نتیجه نرسیدن تلاشها برای اعلام آتشبس در غزه پیش از ماه مبارک، جنبش حماس اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی خواستار آتشبس نیست و در راه آن سنگاندازی میکند.
گزارش از محمدحسین نیکخوی متین
من که طاقت یک روز گرسنگی و تشنگی رو هم ندارم اون وقت این مردم مظلوم باید روزها گرسنه یا تشنه باشند تازه زخمی و بی خانمان
خدا لعنت کنه رژیم صهیونیستی و آمریکا و انگلیسی و حامیانشون رو
چگونه تک شهری اسلامی در برابر همه ظلم ایستاده
حتی باید دست و پا و سر و صورت نوزادان این شهر مقاوم اسلامی را بوسید
مردمانی اینچنین مقاوم و دین دوست در جهان بی نظیر و کم نظیرند که در برابر ارتشهای اول جهان ایستادند و آنها را به سخره گرفتند
درود بر غزه مظلوم و مردمانش و لعنت بر اشغالگران و نوزاد کشهای بی دین صهیونیست
شرم کنید ظالمان و غرب وحشی و سازمانهای چند کشور
این اوج رعایت حقوق بشر پوشالی و تفاله آیی و چلغوز شماست
بترسید از روزی که مسلمانان شما غربیان را به خاک و خون بکشند و انتقام بگیرند
از خدا میخواهم تمام کسانی که بزدلانه در برابر این جنایت ها سکوت کرده اند همراه صهیونیست ها مورد عذاب الهی قرار بگیرند.
خداوند عاقبت همه ما را ختم بخیر کند.
حالا با ممنوعیت غذا فشار حداکثری بهشون تحمیل میکنن
این چ عدالتی هس؟
ما در همین تهران هم الان مثل مردم غزه زندگی می کنیم
و هرجا دلشون خواست چادر زدند تو سیستان بلوچستان
حتی سرمایه گزاران مون و هم فراری میدن.
کی ها ؟ کارشناسان راه اهن و شهید کردند؟ بجای استقبال و تشکر از عوامل پیشرفت ، اونا و می کشند
بلکه باید در برابر اشغالگر و حامیان و سازمانهای شأن با قدرت به ایستد و آنها را نابود کنند
برای فلسطین برا خودشون حتی یک روز هم سخت نمیگیرن
واقعا ما ایرانیان بهترین مردم هستیم با این همه فشار رو اهداف مون هستیم
خدا همراهمون باشه