محمدرضا کریمی معاون فنی معاونت بهداشت، با اشاره به فرا رسیدن پایان سال و بروز حوادثی همچون مسمومیت با گاز مونوکسید کربن، حوادث ترافیکی و چهاشنبه آخرسال، بر لزوم اطلاع رسانیهای عمومی با هدف ارتقای سطح آگاهی عموم جامعه و هشدار در زمینه مخاطرات ناشی از این حوادث تاکید کرد.
او ضمن اشاره به خطرات چهارشنبه آخر سال گفت: در طی سال ۱۴۰۱ تعداد مصدومان ناشی از حوادث مرتبط با چهارشنبه پایان سال در کل کشور، چهار هزار و ۲۶ مصدوم و در استان فارس، ۱۵۳ مصدوم بوده اند که از این تعداد بیشترین موارد مرتبط با گروه سنی نوجوانان و دانش آموزان بوده است.
کریمی ادامه داد: در همین راستا توصیه جدی به خانوادهها این است که در این شب بیش از هر زمان دیگری مراقب فرزندان خود باشند و از حضور در محلهای تجمع خودداری کنند.
او افزود: همچنین توصیه میشود افراد تا حد امکان از منازل خود در این روز خارج نشوند و به طور جدی از پرتاب اسپری، آمپول و دیگر وسایل خطرآفرین در آتش خودداری شود، چرا که تکههای این وسایل مانند ترکش عمل کرده و آسیبهای بسیاری برای افراد به دنبال دارد.
این مقام مسئول در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن اشاره به این نکته که مونوکسید کربن گاز بدون بو و بی رنگ است به قاتل خاموش نیز شهرت دارد، بیان کرد: از مجموع ۹۱۳ مورد فوتی ناشی از مسمومیت با گاز Co در کشور طی سال ۱۴۰۱، ۵۵ مورد مرگ ناشی از مسمومیت با این گاز در استان فارس اتفاق افتاده است.
کریمی در خصوص راهکارهای پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن توصیه کرد: از گاز خوراک پزی برای گرم کردن منزل، چادر مسافرتی یا محلهای اسکان موقت استفاده نکنیم؛ هرگز خودرو و موتور برق را درون پارکینگ، زیرزمین و فضاهای سقف دار نزدیک منزل حتی برای چند دقیقه روشن نگه نداریم و از درون ماشین روشن و بدون حرکت برای استراحت استفاده نشود.
او تنها راه آگاه شدن از وجود گاز مونو اکسید کربن در خانه، پارکینگ، چادر مسافرتی، محلهای اسکان موقت یا هر فضای بسته را نصب دستگاههای خانگی هشداردهنده حساس به این گاز دانست و گفت: با توجه به بی رنگ و بی بو بودن مونوکسیدکربن، رعایت اصول پیشگیری از تولید این گاز و نصب دستگاههای هشداردهنده در نزدیکی محل خواب اعضای خانواده، اهمیت بالایی دارد.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین ضمن بیان اینکه ۶۰ درصد حوادث ترافیکی در ۳۰ کیلومتری جادههای برون شهری و نزدیک به شهرها اتفاق میافتد، گفت: دلیل اصلی حوادث ترافیکی خستگی رانندگان است که دچار خواب آلودگی شده و قربانی تصادف میشوند، بر همین اساس توصیه میشود به ازای هریک ساعت رانندگی، پنج دقیقه استراحت شود.
او یکی دیگر از مهمترین عواملی که موجب حواس پرتی رانندگان میشود را استفاده از تلفن همراه حین رانندگی دانست و افزود: استفاده از تلفن همراه حین رانندگی، احتمال وقوع تصادف را تا چهار برابر افزایش میدهد.